Επιστροφή στο Forum : μειωση σκληροτητας
καλησπερα παιδια...σε λιγες μερες θα εχω την ΑΟ στα χερια μου...
το νερο εδω εχει σκληροτητα γενικη 12. θελω να την κατεβασω στα 3. η λογικη λεει πως θα πρεπει να βαζω στα ενυδρεια μου 1 μερος νερο δικτυου και 3 μερη απο ΑΟ (ειναι 5 σταδιων και βγαζει σχεδον 100% καθαρο νερο).
ισχυει αυτο η τιποτα πολυπλοκες χημικες αντιδρασεις οριζουν καποιο τυπο με τον οποιο υπολογιζεις την νεα σκληροτητα?..
speargunner
24-02-08, 23:54
Ισχύει,απλή μέθοδος των τριών είναι ο τύπος.
Να προσέξεις όμως και το ΡΗ σου!!!
θα κανω μετρησεις να δω ποσο θα κατεβει...ειναι καπου στο 7.2 με 7.4 στο δικτυο.....ελπιζω να κατεβει (θα κανω και χρηση seachem floyrish excel στην προβλεπομενη δοση στα μικρα ενυδρεια) γιατι θελω να βαλω καρτιναλς και τετρας..
Η μεταβολή του ΡΗ πρέπει να είναι αργή πολύ!!!
ναι....στο 30αρι που θα ξεκινησω τωρα θα χρησιμοποιησω εξαρχης νερο ΑΟ και δικτυου 3/1 οποτε οταν θα δεχθει ψαρια θα ειναι ηδη σταθεροποιημενο.....στα ενυδρεια που τρεχουν θα φτασω σε αναλογια 1 μερος δικτυου και 3 ΑΟ σταδιακα με διαδοχικες αλλαγες...οποτε η οποια μεταβολη στο pH θα ειναι ιδαιτερα αργη...φανταζομαι..
εγω στο 60λιτρο μου επειδη θελω να κατεβασω σκληροτητα και ph ξεκινησα να βαζω καθε μερα 2 λιτρα μονο απο α/ο.πιστευω αν το ακολουθησω μια βδομαδα θα εχω τα επιθυμητα αποτελεσματα.
Αυτό που θέλω να σου τονίσω είναι οτι με νερό από Α.Ο. μειώνονται οι σκληρότητες και τα άλατα (ΚΗ) (GH) οπότε οι μεταβολές του ΡΗ είναι λίγο ποιο ευαίσθητες!
Το έχω πάθει και γι' αυτό επιμένω!
θα κανω μετρησεις να δω ποσο θα κατεβει...ειναι καπου στο 7.2 με 7.4 στο δικτυο.....ελπιζω να κατεβει (θα κανω και χρηση seachem floyrish excel στην προβλεπομενη δοση στα μικρα ενυδρεια) γιατι θελω να βαλω καρτιναλς και τετρας..
Πάντος με το excel δεν θα κατέβει το ph αν αυτό εννοείς.
ναι..μειωση ΚΗ αλματα στο ph....θα ειμαι με μετρησεις συνεχεια για να μη χασω τον ελεγχο...
οσο για μειωση με excel εδω καπου ειδα πως την κατεβαζει...βεβαια οπως και σε πολλα αλλα θεματα οι αποψεις διιστανται...το co2 αντιδρα και κανει ανθρακικο οξυ....η μορφη του c που υπαρχει στο excel δε ξερω αν κανει το ιδο...
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.