Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : Ερώτηση για λίπανση

sofianos7
24-02-08, 13:16
Στο 60 άρι μου έχω μέσα 2 ραμιρέζι και 6-7 εύκολα φυτά (ανούμπιες και εχινόδορους). Τι να κάνω για να αναπτυχθούν πιο γρήγορα?. Τα έχω 4-5 μήνες χωρις λιπάσματα και CO2

PascM
24-02-08, 13:31
Δεν μπορείς να κάνεις κάτι! Οι ανούμπιες εκ των πραγμάτων είναι αργής ανάπτυξης όπως λιγότερο αργής είναι και οι εχινόδοροι.

blondi
24-02-08, 16:34
συμφωνω με το πασχαλη, τα φυτα που εχεις θεωρουνται και ειναι αργης αναπτυξης.

dizio
06-05-08, 04:26
να ρωτήσω και γώ κάτι διαφορετικό,

1. πώς καταλαβαίνω αν ένα φυτό τρέφεται από ρίζες ή από τα φύλλα?
αυτή τη στιγμή έχω 1 ανούμπια,java moss ,cladophora aqua,Alternanthera (javascript:void(null))
reineckii (javascript:void(null)),hydrofylia polysperma, valisneria(ένα είδος κάπως θαμνώδες και όχι ψηλό) και Crinum
calamistratum(μάλλον). άν μπορέσετε να μου δώσετε πλεροφορίες για το αν τρέφονται από ρίζες ή από φύλλα,θα με βοηθήσετε πολύ!!!!

επίσης:
2: τα λιπάσματα ρίζας ή φύλλων,τρέφουν όλα τα είδη των φυτών?δλδ αν βάλω
λίπασμα ρίζας σε φυτό που τρέφεται κυρίως από τα φύλλα θα το βοηθήσω,ή μια
τρύπα στο νερό θα κάνω???

gaia
06-05-08, 15:23
Όλα τρέφονται και από τα φύλλα και από τις ρίζες (αν έχουν). Το crinum και η valisneria (μοιάζει με φύκι και όχι με θάμνο) τρέφονται σχετικά καλύτερα από τις ρίζες και τα υπόλοιπα που έχεις κυρίως από τα φύλλα και οι ρίζες τους παίζουν βασικά τον ρόλο της άγκυρας.
Συνήθως τα υδρόβια φυτά , αυτά δηλ. που ολοκληρώνουν τον βιολογικό τους κύκλο μέσα στο νερό , τρέφονται κυρίως από τα φύλλα ενώ τα υδροχαρή , τα οποία παιρνούν κάποια περίοδο εκτός νερου , τρέφονται κυρίως από τις ρίζες.

dizio
08-05-08, 03:16
σευχαριστώ για τις πληροφορίες...τελικά αυτό που είπα για valisneria(που όντως με φύκι μοιάζει παρά μεθάμνο,απλά είναι κοντό),είναι ίδιο με αυτό http://www.plantgeek.net/images/plantpics/narrowleaf.jpg και αυτό http://www.aqua-fish.net/imgs/plants/echinodorus-tenellus-profile.jpg και νομίζω πως λέγεται Echinodorus tenellus..(διορθώστε με).ξέρει κανείς πώς μεταφυτεύεται???μπερδεύω πολύ το θέμα?

Τσιόνογλου Σταύρος
08-05-08, 08:13
To παραπάνω φυτό που μας δείχνεις είναι Sagitaria subulata και πολλαπλασιάζεται με δρομείς οι οποίοι όταν μεγαλώσουν και βγάλουν ρίζες αποκόπτονται με ψαλίδι απο το κυριώς φυτό και μεταφυτεύονται όπως κάθε φυτό στο σημείο που θέλουμε,συνήθως χρησιμοποιείται σαν foreground plant με έλεγχο,αλλά υπάρχουν περιπτώσεις που μπορεί να ψηλώσει πάρα πολύ.Για καλύτερη ανάπτυξη κάπου κάπου κανένα χάπι κοντα στη ρίζα καθόσον του αρέσει το πλούσιο υπόστρωμα.