Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : moonlight με led

jimmy19111977
23-02-08, 16:27
Kαλησπερα σε ολους τους φιλους!
Επειδη εχω σκοπο να βαλω νυχτερινο φωτισμο στο ενυδρειο μου αλλα δεν ξερω και πολλα απο ηλεκτροηλεκτρονικα θεματα θα ηθελα να σας κανω τις εξης ερωτησεις και αν μπορειτε να με συμβουλεψετε!
Σε ενα jewel trigon 190 λιτρων ειναι αρκετα 20 led ?
Γνωριζει κανεις που μπωρω να τα βρω και ποσο περιπου γιατι σε ενα μαγαζι που βρηκα ειχε μονο της osram (μαρκα) και μια 20αδα εκανε 48 ευρω!!!!!!!
Οποιαδηποτε αλλη πληροφορια σας θα με βοηθουσε.
Ευχαριστω.

Neoklis
23-02-08, 19:31
Θα πας να πάρεις κάτι τέτοιο... http://www.plaisio.gr/product.aspx?product=1072064
και με ένα τροφοδοτικό (μετασχηματιστή) που να μπορείς να αλλάξεις τα volt είσαι κοπμλέ...

το πόσα είναι υποκειμενικό θέμα... εμένα προσωπικά μου αρέσει να φωτίζει στο κέντρο και να είναι σκοτεινές οι πλαινές μεριές...

jimmy19111977
23-02-08, 19:45
Αυτα ακριβως πηρα αλλα κατι δεν παει καλα και δεν φωτιζουν καθολου!!!
Και οι δυο απο τις λαμπες αυτες φωτιζουν μεχρι το μισο τους και οχι ολοκληρες. Μηπως ξερεις γιατι? Το τροφοδοτικο που πηρα εχει την δυναμη να σηκωσει και τις 2 κανονικα........ αλλα τιποτα

Neoklis
23-02-08, 19:47
:smt102:smt102:smt102 δεν γνωρίζω γιατί...

Δεν μου έχει τύχει ποτέ... Δώσε πληροφορίες για το τροφοδοτικό.. mA?
Μήπως έχει πρόβλημα το cathode?

orck
23-02-08, 19:57
το τροφοδοτικο πρεπει να δινει κανονικα 12V αν το εχεις ρυθμισει για λιγοτερο ειναι λογικο να αναβει μονο η μιση λαμπα
πχ στα δικα μου με 5V αναβει το μισο

glazar
23-02-08, 19:59
Νεοκλη? το εχει κανενα Πλαισιο εδω σε μας?Γιατι λεει Αναμένεται σύντομα.
απο μετασχηματιστη τι εχεις?

vega
23-02-08, 20:00
Αυτό που πήρες από το πλαίσιο το έχω βάλει και εγώ στο ενυδρείο του γλυκού νερού και δεν έχω κανένα πρόβλημα προφανώς δεν έχεις το σωστό τροφοδοτικό.
Μια άλλη λύση και ίσος πολύ καλύτερη είναι το φωτάκια με μπλε led από τη Hydor που είναι 220v και τελείως αδιάβροχα. Έχω βάλει τέτοια στο θαλασσινό και είναι φανταστικό αλλά να μην το βάλεις μέσα στο νερό αλλά από πάνω σε κάποιο σημείο που έχει ροή, τότε δίνει πολύ πιο ωραία αποτελέσματα

jimmy19111977
23-02-08, 20:05
To τροφοδοτικο δεν ειναι ρυθμιζομενο και γραφει επανω 12v 1A
-------------------------
Τι ειναι το cathode?
Μηπως το μικρο κουτακι πριν απο την λαμπα?

Neoklis
23-02-08, 20:54
Νεοκλη? το εχει κανενα Πλαισιο εδω σε μας?Γιατι λεει Αναμένεται σύντομα.
απο μετασχηματιστη τι εχεις?

Γιώργο από το πλαίσιο στον Φοίνικα το είχα πάρει την περασμένη εβδομάδα για έναν φίλο αλλά ήταν το τελευταίο κομμάτι... Ίσως για αυτό...

Μετασχηματιστή μάρκα δεν ξέρω... Πάρε έναν 12V που να μπορείς να του ρυθμίζεις/παίζεις με τα volt για να δεις που σου αρέσει...;)

flying_guardian
25-02-08, 01:21
Με αυτές τις λάμπες όμως δεν υπάρχει πρόβλημα για άλγες;

Neoklis
25-02-08, 14:00
Όχι μιλάμε για 1-1,5 ώρα το πολύ... Δεν είναι καν φως αυτό που βγάζει...
Εγώ έχω χαμηλώσει και τα V και ίσα ίσα που φάινεται ένα φως=φεγγαρόφως ή moonlight...;)

steady
25-02-08, 14:36
Αυτα ακριβως πηρα αλλα κατι δεν παει καλα και δεν φωτιζουν καθολου!!!
Και οι δυο απο τις λαμπες αυτες φωτιζουν μεχρι το μισο τους και οχι ολοκληρες. Μηπως ξερεις γιατι? Το τροφοδοτικο που πηρα εχει την δυναμη να σηκωσει και τις 2 κανονικα........ αλλα τιποτα

μηπως εκανες επεκταση στα καλωδια τους?

flying_guardian
25-02-08, 16:24
Όχι μιλάμε για 1-1,5 ώρα το πολύ... Δεν είναι καν φως αυτό που βγάζει...
Εγώ έχω χαμηλώσει και τα V και ίσα ίσα που φάινεται ένα φως=φεγγαρόφως ή moonlight...;)

Νεοκλή, μήπως έχεις καμιά φοτό να ανεβάσεις; Γιατί ψήνομαι και εγώ να κάνω κάτι παρόμοιο!

jimmy19111977
25-02-08, 16:49
μηπως εκανες επεκταση στα καλωδια τους?

Σιγουρα εκανα προεκταση αλλιως δεν γινοτανε.
Γιατι? λες να φταιει το μηκος των καλωδιων και οι ενωσεις οσον αφορα την ισχυ?

Neoklis
25-02-08, 16:53
Θα ανεβάσει σύντομα ένας φίλος που του κάναμε το ίδιο πράγμα και στο δικό του γιατι εγώ no camera αυτές τις μέρες...

orck
25-02-08, 17:06
αν η προεκταση που εκανες ηταν στο κοματι αναμεσα στην λαμπα και το inverter (εκεινο το πλαστικο κουτι) ναι παιζει ρολο,
αν εκανες προεκταση στα 12V που πανε στο Inverter τοτε δεν πειραζει καθολου

Σιγουρα εκανα προεκταση αλλιως δεν γινοτανε.
Γιατι? λες να φταιει το μηκος των καλωδιων και οι ενωσεις οσον αφορα την ισχυ?

jimmy19111977
25-02-08, 18:15
Εκανα προεκταση και απο τις 2 πλευρες γιατι αλλιως το inverter θα μαζευε υγρασια καθως η αποσταση του απο το νερο θα ητανε λιγοτερη απο 2 ποντους.
Οι ενωσεις στα καλωδια αν ειναι πολλες παιζει ρολο?

steady
25-02-08, 20:34
αν η προεκταση που εκανες ηταν στο κοματι αναμεσα στην λαμπα και το inverter (εκεινο το πλαστικο κουτι) ναι παιζει ρολο,
αν εκανες προεκταση στα 12V που πανε στο Inverter τοτε δεν πειραζει καθολου

αυτο που λεει ο orck ισχυει αμα κανεις προεκταση δεν θα σου δουλευει...

jimmy19111977
26-02-08, 20:16
Παλικαρια εχετε χιλια δικια!!! Το εκανα οπως μου ειπατε και τωρα ειναι κομπλε!
Ευχαριστω πολυ!