PDA

Επιστροφή στο Forum : kribensis & cardinals


imichal
22-02-08, 22:46
Καλησπέρα. Εχει κανεις εμπειρια απο τη συμβιωση των κριμπ με καρδιναλιους? Θα υπάρξει προβλημα αμα ζευγαρωσουν ?
Επισης κριμπ με κορυς ? Το ενυδρειο ειναι το ριο125 φυτεμενο...

Τσιόνογλου Σταύρος
22-02-08, 23:07
Θα σου πώ απο εμπειρία ενός φίλου μου που την ζήσαμε μαζί.1 Ζευγάρι Κριπένσις καμμια 15αριά νέον κανα 2-3 γατόψαρα και δύο κλασσικοί πλέκο ,ενυδρείο 170λ.καθαρο με ξύλα και φυτά αρκετα φυτεμένο και με κρυψώνες.Όταν το ζευγάρι άρχισε να αναπαράγεται και να μεγαλώνει τα μικρά ,πρώτα σκότωσαν τα cory,(του έλεγα δώσε τα υπόλοιπα ψάρια )μετά καθάρισαν τους πλέκο (τον είπα φονια)και όταν βγάλαμε προχθες το ζευγάρι (γιατί αγανάκτισε και αυτός) είχαν μείνει 3 νέον.Απότι ακούω όμως και απο άλλους χομπύστες δεν είναι πάντα έτσι τα πράγματα.

Stelios_Rjk
23-02-08, 02:05
Αμα συμβει αναπαραγωγη κλαψε με μανα... Οπως φαινεται κι απο το παραπανω παραδειγμα.

Raven
23-02-08, 06:35
Εμενα παλι τα πραγματα δεν ηταν τοσο δραματικα.. Τα cory ειχαν μαθει να κρατουν αποστασεις , τα Pearl και τα rasbora δεν ειχαν κανενα προβλημα και οσο για τον Pleco ηξερε να αμυνεται Και τους εριχνε και καμια φαπα με την ουρα του οταν τον ζοριζανε.

imichal
23-02-08, 08:23
με μπερδεψατε....:confused: :grin:
Raven σε τι ενυδρειο τα ειχες.....Μηπως ηταν πολυ μεγαλο και γι' αυτο ειχες διαφορετικη συμπεριφορα ?

Τσιόνογλου Σταύρος
23-02-08, 09:40
Όπως ανέφερα και παραπάνω αυτο το παράδειγμα αποτελεί εμπειρία που ζήσαμε μαζί με ένα φίλο και δεν αποτελεί σίγουρα 100% τον κανόνα ,εξάλλου κάθε ενυδρείο είναι ένας ξεχωριστός μικρόκοσμος και μερικές φορές οι λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά προς το καλό ή το χειρότερο.Στο τέλος φίλοι μου και τα Κριπένσις κιχλίδες είναι και όταν έρθει η ώρα να γεννήσουν πιστεύω πως έχουν και την ανάλογη συμπεριφορά (επιθετική).

imichal
23-02-08, 10:48
Σας ευχαριστω ολους!

mikele
23-02-08, 11:12
και επισης πιστευω οτι θα φανε τους καρδιναλιους ..............:(

alexinio
23-02-08, 17:38
Εγώ που είχα kribensis ανά διαστήματα με κοπαδόψαρα[αρλεκίνους και penguin tetrα] δεν τα πείραξαν καθόλου καθως τα κριμπένσις κινούνται στην ζώνη του πυθμένα και τα κοπαδόψαρα απο την μέση του ενυδρείου και πάνω.
Όταν τα είχα με cory sterbai όταν πλησίαζαν την φωλιά της θυλικιάς τα κυνυγούσε μέχρι να βγουν από την περιοχή της.
Τα cory δεν θα ήταν και η καλύτερη επιλογή πάντως
[Να επισημάνω ότι ποτέ δεν είχα και αρσενικό και θυλικό οπότε δεν έφτασα στην αναπαραγωγική περίοδο τους.Μιλάω δηλαδή για θυλικά μόνο]
Τώρα που έχω μόνο ένα αρσενικό στο ενυδρείο [μέχρι να βρω θυλικό] έναν πλεκό και 7 penguin tetra δεν έχει δείξει επιθετική συμπεριφόρα.
Το αντίθετο μάλιστα μερικές φορές του την μπάινει ο πλεκό και το κριμπ κόβει λάσπη.:cool:
Να ξέρεις ότι το κάθε ψάρι έχει διαφορετική προσωπικότητα άρα είναι λίγο πολύ λαχείο για το πως θα συμπεριφερθεί μέσα στο ενυδρείο.

Τσιόνογλου Σταύρος
23-02-08, 17:51
Αλλη η συμπεριφορά ζευγαριού με αυγά ή μικρά,άλλη χωρίς αυγά ή μικρά και άλλη μοναχικού ατόμου.Και όπως είπες και σωστα είναι και σε τι χαρακτήρες θα πέσεις.

Πάνος
23-02-08, 21:59
μεχρι στιγμην τα δικα μου συμβιωνουν στο 120 λτ με σκαλαρι περλα γκουραμι, μπλε γκουραμι κορυς και πλεκο...δεν εχω θυματα και τα μικρα ειναι 3 εβδομαδων...βεβαια το ενυδρειο εχει χωριστει στη μεση νοερα απο τοα κριμπς...τα αλλα δεν εχουν τι να κανουν παρα να σεβαστουν αυτο που τους επιβαλλεται...zw

Andreas301
23-02-08, 22:39
Σε μένα πάλι σε RIO125, δεν υπήρξαν ιδιαίτερα προβλήματα με τα corys τα οποία απλά περιορίστηκαν σε άλλη περιοχή (υπήρχαν και πολλές κρυψώνες) αλλά υπήρξε πρόβλημα με ένα ζεύγος σκαλάρια τα οποία αναγκάστηκα να τα χαρίσω ΑΜΕΣΑ μόλις γέννησαν τα kribs (μέσα σε ένα βράδυ βρέθηκαν με καταφαγωμένα πτερύγια). Με τον ancistrus δεν υπήρξε πρόβλημα ο οποίος ήξερε να προστατευτεί και να επιτίθεται όταν χρειαζόταν. Άλλωστε ήταν (και παραμένει) ο πιο παλιός στο συγκεκριμένο ενυδρείο (πάνω από πέντε χρόνια) και δεν χαρίζεται σε κανέναν.