PDA

Επιστροφή στο Forum : Γειά σας και πάλι!!

flying_guardian
21-02-08, 02:01
Χθές εθεάθησαν τα πρώτα μου ψαράκια!!
3 Paradise Gurami (Macropodus opercularis) 2m, 1f. Για ζευγαράκι πήγαινα, αλλά μου χώθηκε τελευταία στιγμή και ο δεύτερος αρσενικός μέσα στην απόχη! ;) Και καθ' ότι είμαι φανατικός της άποψης πως τίποτα δεν γίνεται τυχαία, αλλά για κάποιο λόγο.... είπα να τον αφήσω. Και καλά έκανα γιατί βλέπω πως τα έχει βρεί μια χαρα με την θυληκιά! :cool:
Σε σημείο που άρχισα να βλέπω πληροφορίες για Breeding!!!!!!!!!!!!!!!

Μπορεί όμως κάποιος να μου εξηγήσει αυτό:

The Paradise Fish is a bubble nest builder

Tolis
21-02-08, 02:13
"Φτιαχνει φωλια με φυσσαλιδες"

Δυστυχως δεν απεχουν πολυ απο τους μονομαχους σε επιθετικοτητα μεταξυ αρσενικων και συντομα θαχεις προβλημα.
Επισης θελουν λιγο πιο δροσερο νερο απο αλλα λαβυρινθοειδη.

Υπαρχει ενα κατατοπιστικοτατο αρθρο της αγαπητης μας Blanch στο τευχος 11 του περιοδικου Ενυδρειο.

flying_guardian
21-02-08, 02:22
"Φτιαχνει φωλια με φυσσαλιδες"

Δυστυχως δεν απεχουν πολυ απο τους μονομαχους σε επιθετικοτητα μεταξυ αρσενικων και συντομα θαχεις προβλημα.
Επισης θελουν λιγο πιο δροσερο νερο απο αλλα λαβυρινθοειδη.

Υπαρχει ενα κατατοπιστικοτατο αρθρο της αγαπητης μας Blanch στο τευχος 11 του περιοδικου Ενυδρειο.

Αυτό το πρόβλημα φίλε Τόλι, άσε! Το έχω είδη πάρει χαμπάρι! Το ένα το αρσενικό πρέπει να είναι πιο μεγάλο ηλικιακά, πιο μεγαλόσωμο και πιο μεγάλα πτερύγια, και δεν έχει αφήσει σε ησυχία το ζευγάρι μου! Ακόμα και την θυληκιά μου κηνυγάει! zw
Μήπως να τον πάω πίσω και να πάρω κανένα θυληκό ακόμα ή να του πάρω και εκείνου ένα θυληκό να έχει να σχολείται;

Tolis
21-02-08, 02:25
Δυο αρσενικα σε ενα ενυδρειο δεν...

Ακομα και το ζευγαρι εχει ρισκο, θα πρεπει να εχεις πολλα φυτα και ξυλα και κρυψωνες για το θηλυκο.

flying_guardian
21-02-08, 02:40
Δυο αρσενικα σε ενα ενυδρειο δεν...

Ακομα και το ζευγαρι εχει ρισκο, θα πρεπει να εχεις πολλα φυτα και ξυλα και κρυψωνες για το θηλυκο.

Αν έχεις την καλοσύνη, επειδή τις έχω ποστάρει ξάνα τις φοτο και δεν μπορώ να τις ανεβάσω πάλι, κοίτα το θέμα "Aquascaping!" να μου πείς αν είναι εντάξει ο χώρος. σε λίγο καιρό θα μπούν και φυτά!
Ευχαριστώ και πάλι!

http://www.aquatek.gr/vb/attachment.php?attachmentid=12847&d=1203166591
http://www.aquatek.gr/vb/attachment.php?attachmentid=12848&d=1203166591

Tolis
21-02-08, 10:28
Αμα μπουν φυτα θαναι οκ.
Αλλά θα πρεπει οι υπολοιποι συγκατοικοι να ειναι ειδη που θελουν πιο δροσερο νερο.

Raven
21-02-08, 12:44
Συγχαρητηρια για την επιλογη σου και να σου ζησουν τα νεα σου ψαρακια φιλε μου. Οπως ηδη θα εχεις διαπιστωσει ειναι πανεξυπνα ψαρια αλλα με εκκρηκτικο ταμπεραμεντο. Ιδιως τα αρσενικα. Ειναι επιρρεπη σε ασθενειες οπως φυματιωση,απο την οποια εχασα τα δικα μου:( και γι αυτο καθε υπαρξη πληγης θεωρειται υποπτη. Κατα τα αλλα θελουν προσοχη στο ταισμα μιας και ευκολα μπορει να το παρακανεις,αφου ζητιανευουν συνεχεια για φαγητο. Πολλες φορες η αυξημενη περιεργεια τους τα κανει πολυ τολμηρα και οταν βαζεις το χερι σου μεσα στο ενυδρειο ερχονται και τσιμπουν τις τριχες τα ατιμα!

Iann_is
21-02-08, 13:08
Πολλες φορες η αυξημενη περιεργεια τους τα κανει πολυ τολμηρα και οταν βαζεις το χερι σου μεσα στο ενυδρειο ερχονται και τσιμπουν τις τριχες τα ατιμα!

Κάτι σαν laserline δηλ?

flying_guardian
21-02-08, 16:27
Συγχαρητηρια για την επιλογη σου και να σου ζησουν τα νεα σου ψαρακια φιλε μου. Οπως ηδη θα εχεις διαπιστωσει ειναι πανεξυπνα ψαρια αλλα με εκκρηκτικο ταμπεραμεντο. Ιδιως τα αρσενικα. Ειναι επιρρεπη σε ασθενειες οπως φυματιωση,απο την οποια εχασα τα δικα μου:( και γι αυτο καθε υπαρξη πληγης θεωρειται υποπτη. Κατα τα αλλα θελουν προσοχη στο ταισμα μιας και ευκολα μπορει να το παρακανεις,αφου ζητιανευουν συνεχεια για φαγητο. Πολλες φορες η αυξημενη περιεργεια τους τα κανει πολυ τολμηρα και οταν βαζεις το χερι σου μεσα στο ενυδρειο ερχονται και τσιμπουν τις τριχες τα ατιμα!

Ευχαριστώ πολύ! Είναι πανέξυπνα τα "σκαμένα"! :D :D
Καλά από ζητιάνεμα; Άλλο τίποτα! Κάθε φορά που ανοίγω το καπάκι τρέχουν σαν τρελά γιατί νομίζουν θα τα ταίσω! Επικρατεί μέχρι και εκεχυρία!
Α!!!! Και μόλις πρόσθεσα μία ακόμα θυληκιά στον πληθυσμό μου! Άντε να δούμε.....:) :) :)

Tolis
21-02-08, 17:03
Αντι να πας πισω τον παραπανω αρσενικο, πηρες ακομα μια θηλυκια.
Καλη τυχη αλλά γιατι να μπαινουμε στον κοπο να απανταμε τελικα?

flying_guardian
21-02-08, 17:05
Αντι να πας πισω τον παραπανω αρσενικο, πηρες ακομα μια θηλυκια.
Καλη τυχη αλλά γιατι να μπαινουμε στον κοπο να απανταμε τελικα?

Άκουσον μεν πάταξον δε! Δεκτές οι γνώμες και φυσικά η εμπειρία! Απλά ήθελα να δοκιμάσω πως θα τα πάνε. Και αν είναι κρατάω το ένα αρσενικό με τα δύο θηλυκά!

Raven
22-02-08, 05:17
Αστο ,μην το κουραζεις.. και οι θηλυκιες θα τσακωνονται. Μονο ζευγαρι Paradise σε οτιδηποτε λιγοτερο απο 250λιτρα. Και παλι ο αρσενικος μπορει να κυνηγαει την θηλυκια. Γι αυτο πολλα φυτα και κρυψωνες.

flying_guardian
22-02-08, 14:07
Αστο ,μην το κουραζεις.. και οι θηλυκιες θα τσακωνονται. Μονο ζευγαρι Paradise σε οτιδηποτε λιγοτερο απο 250λιτρα. Και παλι ο αρσενικος μπορει να κυνηγαει την θηλυκια. Γι αυτο πολλα φυτα και κρυψωνες.

Και όμως, ξέρεις τι είδα εγώ; οτι από την στιγμή που μπήκε και η δεύτερη θηλυκιά, έχουν αλλάξει δραματικά οι καταστάσεις! Βέβαι κανα δυο φορές μέσα στην μέρα υπάρχουν και στιγμές έντασης, αλλά έχουν ηρεμήσει όλοι τους! ϊσως να φταίνε τα SAE. δεν ξέρω, τι να πω;

Raven
22-02-08, 14:17
Ειναι η ηρεμια πριν απο την καταιγιδα. Περιμενε και θα δεις.. οταν αρχισουν τα οργανα ακομα και τα φυτα σου θα πηδουν εξω απο το ενυδρειο !
Και κατι αλλο.. διαβασα σε καποιο site οτι μεγαλο ποσοστο των ψαριων αυτων ειναι φορεις mycobacterium απο τα εκτροφεια της ΝΑ Ασιας και αρκει να stressαριστουν η να ταλαιπωρηθουν λιγο για να το εμφανισουν.

flying_guardian
22-02-08, 14:22
Ειναι η ηρεμια πριν απο την καταιγιδα. Περιμενε και θα δεις.. οταν αρχισουν τα οργανα ακομα και τα φυτα σου θα πηδουν εξω απο το ενυδρειο !
Και κατι αλλο.. διαβασα σε καποιο site οτι μεγαλο ποσοστο των ψαριων αυτων ειναι φορεις mycobacterium απο τα εκτροφεια της ΝΑ Ασιας και αρκει να stressαριστουν η να ταλαιπωρηθουν λιγο για να το εμφανισουν.

Τι ακριβώς είανια αυτό;