PDA

Επιστροφή στο Forum : Πατέντα μείωσης ροής του φίλτρου!

ΛΑΚΕΔΑΙΜΟΝΑΣ
20-02-08, 15:56
Καλησπέρα σε όλους!
Να δώσω και εγώ με την σειρά μου και την ελάχιστη εμπειρία μου μία ιδέα για την εξαφάνιση της έντονης ροής του φίλτρου και της ανατάραξης της επιφάνειας του νερού.
Στρέφω το διάτρητο σωληνάκι του φίλτρου μου (που είναι ταπωμένο στην άκρη του) προς το τζάμι (πλάτη του ενυδρείου) ώστε τζάμι και σωληνάκι (η πλευρά που έχει τις τρύπες) να είναι παράλληλα, στο κενό που δημιουργείτε ανάμεσά τους εφαρμόζω ένα κομμάτι από σφουγγάρι φίλτρου σε μήκος τόσο όσο το μήκος από το σωληνάκι.
Το σφουγγάρι ή μπορούμε να το δέσουμε στο σωληνάκι ή απλά να το στριμώξουμε ανάμεσα σε σωληνάκι και τζαμί.
Στην συνέχεια έχοντας ως όριο την επιφάνεια του νερού τραβάμε από πάνω το σφουγγάρι ώστε να το καλύπτει το σωληνάκι και να μην φαίνεται άσχημα μέσα στο ενυδρείο δηλαδή με λίγα λόγια θα φαίνεται μόνο όταν σηκώνουμε το καπάκι.
Με αυτόν τον τρόπο κατάφερα να έχω μηδενική ανατάραξη του νερού ενώ έχω κανονικό φιλτράρισμα.
Μερικές Φώτο από την πατέντα και από τον Μονομάχο μου.

Πάνος
20-02-08, 16:13
σωστος ο λακεδαιμονας!!
ξερεις τι μου θυμισε το ρητο "ω ξειν αγγελειν λακεδαιμονιοις οτι τηδε κειμεθα τοις κοινων ρημασι πειθομενοι"???
αυτο που φωναζαμε στο λυκειο στους περαστικους!!!
"ω ξειν αγγελειν τις γονευσι οτι τηδε κοιμομεθα τοις κοινων χρημασι τρεφομενοι!!!"...:D :D :D

lucy
21-02-08, 09:56
Πολύ καλή ιδέα και εύκολο να γίνει!!! ;) Μόλις πάω σπίτι θα το κάνω κι εγώ, γιατί μέρες τώρα προσπαθώ να βρώ μια λύση σ' αυτό ακριβώς το πρόβλημα! :)
Μπράβο Λακεδαίμονα!!!

Πάνο πολύ ωραίο το ρητό σου!!!:D

lucy
23-02-08, 10:54
Το έκανα τελικά, αλλά επειδή στο δικό μου ενυδρείο το σφουγγάρι φαινόταν, έκανα κάτι ακόμα.
Είχα ένα ορθογώνιο κομμάτι σφουγγάρι και του έφτιαξα μια τρύπα για να μπει μέσα το σωληνάκι του φίλτρου. Το στρογγύλεψα και το "έντυσα" με ένα βρυόφυτο!
Τώρα να πω την αλήθεια δεν μου πολυάρεσε ένα "αδέσποτο" βρυόφυτο, άχαρο είναι, αλλά την δουλειά του την κάνει!
Δεν ησυχάζω όμως! Κάτι ακόμα τριγυρίζει στο μυαλό μου.... Θα δούμε .....

giannio1976
25-04-08, 17:56
και εγω ειχα προβλημα με την πιεση του φιλτρου στην ροη του νερου και εκανα μια πατεντα βαζοντας ενα σφουγγαρακι στην εξωδο του νερου αρχηκα φανηκε πως δουλευει αλλα στην συνεχεια εκανε ενα ενοχλητικο θορηβο επειδη ζοριζωταν το φιλτρο να διωξει το νερο με κινδυνο να καει το φιλτρο ετσι το εβγαλα και εβαλα ενα πλαστικο σωληνακι πρασινο για να κρυβεται στα φυτα και του ανοιξα τρυπουλες με τροπο τετοιο ωστε να ειναι μεσα στο νερο και απο οτι βλεπω δουλευει αψογα.

delta66
26-04-08, 04:26
και εγω ειχα προβλημα με την πιεση του φιλτρου στην ροη του νερου και εκανα μια πατεντα βαζοντας ενα σφουγγαρακι στην εξωδο του νερου αρχηκα φανηκε πως δουλευει αλλα στην συνεχεια εκανε ενα ενοχλητικο θορηβο επειδη ζοριζωταν το φιλτρο να διωξει το νερο με κινδυνο να καει το φιλτρο ετσι το εβγαλα και εβαλα ενα πλαστικο σωληνακι πρασινο για να κρυβεται στα φυτα και του ανοιξα τρυπουλες με τροπο τετοιο ωστε να ειναι μεσα στο νερο και απο οτι βλεπω δουλευει αψογα.Μονο που εδω τα παιδια λενε οτι εχουνε ηδη "φλογερα" και θελουν ακομα λιγοτερη αναταραξη.
Βαζουν τη φογερα μεσα σε σφουγγαρι δλδ για λιγοτερη αναταραξη.

Παιδια δεν σας κανει "φιλμ' το νερο στην επιφανεια με μηδενικη αναταραξη?
ή εχει καποια αναταραξη μικρη ακομα, ικανη να διατηρει "καθαρο" το νερο.