Επιστροφή στο Forum : Φρεσκα Λαχανικα...
Γεια χαρα
θα ηθελα να ρωτησω κατι για τα φρεσκα λαχανικα.Εχθες πριν απο δυο μερες εριξα για πρωτη φορα στο ενυδρειο ενα κοματι φρεσκο αγγουρακι και εχθες κολοκυθακι.Και οι δυο pleco(Pterygoplichthys joselimaianus και Pterygoplichthys pardalis) που εχω φανηκαν να ενδοιαφερονται για αυτην την καινουργια λιχουδια,στην αρχη διστακτικα αλλα αργοτερα( που τους παρακολουθουσα κρυφα) με περισοτερο ζηλο.
και ερωτω :
α)αν τα αφηνω μεσα για ολο το βραδυ δεν υπαρχει προβλημα να τρωνε συνεχεια? (και το λεω αυτο γιατι προσεξα οτι οι "ακαθαρσιες" τους ειναι πολυ πιο μακρυες απο πριν)
β)ποσο χρονο ειναι καλο να αφηνω μεσα τα λαχανικα?
γ)Υπαρχει περιπτωση τα λαχανικα να επηρεασουν τη βιολογια του ενυδρειου?(ενοειται πολυ καλα πλυμενα και καθαρισμενα απο φλουδα)
δ)εν'οσο το κανω αυτο μπορω να συνεχισω να τους ριχνω και τη συνηθισμενη τροφη κατα τη διαρκεια της ημερασ ?(ενα χαπι για τον καθενα)
Ελπιζω να μην κουρασα.
Γεια χαρα
θα ηθελα να ρωτησω κατι για τα φρεσκα λαχανικα.Εχθες πριν απο δυο μερες εριξα για πρωτη φορα στο ενυδρειο ενα κοματι φρεσκο αγγουρακι και εχθες κολοκυθακι.Και οι δυο pleco(Pterygoplichthys joselimaianus και Pterygoplichthys pardalis) που εχω φανηκαν να ενδοιαφερονται για αυτην την καινουργια λιχουδια,στην αρχη διστακτικα αλλα αργοτερα( που τους παρακολουθουσα κρυφα) με περισοτερο ζηλο.
και ερωτω :
α)αν τα αφηνω μεσα για ολο το βραδυ δεν υπαρχει προβλημα να τρωνε συνεχεια? (και το λεω αυτο γιατι προσεξα οτι οι "ακαθαρσιες" τους ειναι πολυ πιο μακρυες απο πριν)
οχι δεν υπαρχει κανενα προβλημα απολυτος!ισα ισα!
β)ποσο χρονο ειναι καλο να αφηνω μεσα τα λαχανικα?
αν δεν τα χεις ζεματισει πριν τα ριξεις αντεχουν και 3 μερες μεσα στο νερο χωρις προβλημα μιας και μαλλον θα εχουν φαγωθει τελειως!
γ)Υπαρχει περιπτωση τα λαχανικα να επηρεασουν τη βιολογια του ενυδρειου?(ενοειται πολυ καλα πλυμενα και καθαρισμενα απο φλουδα)
οχι δεν επιβαρυνουν παρα ελαχιστα οπως ολες οι φυτικες τροφες σε αντιθεση με τις ζωικες που μετατρεπονται σε πολυ αμμωνια !
δ)εν'οσο το κανω αυτο μπορω να συνεχισω να τους ριχνω και τη συνηθισμενη τροφη κατα τη διαρκεια της ημερασ ?(ενα χαπι για τον καθενα)
οχι το καλυτερο ειναι 2-3 φορες λαχανικα και τις υπολοιπες ταμπλετα με βαση σπιρουλινα και 1-2 φορες τη βδομαδα bloodworms καπως ετσι ειναι μια ισοροπημενη διατροφη
Ελπιζω να μην κουρασα.
no problem:D
Φιλε Steady μια ερωτηση ακομη.Πηγα να παρω blood worms απο pet shop της πολης μου και επειδη δεν ειχε μου εδωσε "φυσικο σκουλικη Σιγκαπουρης" λεγοντας οτι ειναι το ιδιο.Ψαχνοντας σε διαφορα site δεν μπορεσα να βρω καποιες πληροφοριες για κατι τετοιο.
Γνωριζεις (ή οποιοσδηποτε) κατι?
Η μορφη του ειναι σαν σοκολατα(πλακα με τετραγωνακια)και κατα την αποψυξη διαλυεται σε μικρα σκουλικακια.
Επισης μου ειπε οτι το τρωνε ολα τα ψαρια.
ευχαριστω.
ετσι ειναι και το bloodworm ισως να μην ηξερε την ονομασια δεν γραφει τιποτα πανω η συσκευασια?
κοκκινα ειναι τα σκουλικακια?
Δεν γραφει τιποτα.Δεν εχω ξεπαγωσει καθολου ακομη αλλα και παγωμενο το χρωμα του ειναι σκουρο κοκκινο.Το βραδυ θα ξεπαγωσω λιγο και θα το δω.
Σωστά τα λέει ο steady μόνο που μια δίαιτα μόνο με λαχανικά και φρούτα και 1 φορά την εβδομάδα bloodworms ή blackworms είναι ακόμα καλύτερη μια και τα δύο είδη που έχεις είναι αλγοφάγα και όχι omnivorοus(παμφάγα).
Ποιά εταιρία παράγει τα σκουλήκια που αγόρασες;Έχει κάποια ετικέτα,κάποια σχέδια επάνω του;Αν ναι βάλε φωτό και θα σου πω αν είναι ok ή όχι...Το μόνο πρόβλημα αγοράζοντας άγνωστες μάρκες είναι η πιθανότητα να μην είναι ακτινοβολημένα και επομένως πιθανοί φορείς παρασίτων...
Γεια σας και παλι...:)
σορρυ για την καθυστερηση αλλα ειχα προβλημα με το pc.
Λοιπον παραθετω φωτο πριν και μετα το ξεπαγωμα.
Εχω ταισει ηδη 4 φορες μεχρι τωρα και ποσοτητα οση αυτη της φωτο(worms)
καθε φορα.(και συνηθως βραδυ).καλα ειναι?
ευχαριστω και παλι...
capetanakis
14-03-08, 12:51
πατριωτη κ εγω εχω αυτα τα σκουλικακια,'οσο ξερω ειναι μπλοντ γουορμς,ταιζω περιπου μισο κομματι την φορα,1 η 2 φορες την εβδομαδα.
Στην φωτό δεν φαίνεται καλά τι είναι αλλά μάλλον θα είναι Bloodworms...Το μόνο κακό με το να ταίζεις no name κατεψυγμένες τροφές είναι οτι δεν ξέρεις αν έχουν αποστειρωθεί σωστά ή όχι με αποτέλεσμα κίνδυνο μεταφοράς παρασίτων...
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.