Επιστροφή στο Forum : Τι παίζει;
chemical mac
19-02-08, 10:14
Επισυνάπτω φωτογραφία από εχινόδωρο τενέλους. Κάποια από τα φυτά αυτά (συγκεκριμένα αυτά που έχω μπροστά) δείχνουν ότι αναπτύσσονται αλλά αντί για πράσινα φύλλα βγαίνουν...χρυσά. Το ίδιο και οι δρομείς τους. Τα φυτά που βρίσκονται στο πίσω μέρος και δεν τα βλέπει το φως τόσο έντονα έχουν κανονικό χρώμα. Ο φωτισμός είναι 3 x 21 Watt (2 flora glo / 1 daylight). Λίπανση 2 φορές την εβδομάδα θειϊκό κάλλιο,1 φορά νιτρικό κάλλιο, fleet enema όποτε απαιτείται, σίδηρο 1,5ml μια φορά την εβδομάδα, CO2 μπουκάλα 130 - 160 φυσαλίδες το λεπτό. Νιτρικά 15, φωσφορικά 1. Όλα τα άλλα φυτά αναπτύσσονται κανονικά. Τι είναι αυτό που πάει στραβά; Πρέπει να ανησυχώ για κάτι;
Μα Μάκη έτσι είναι το φυτό... !!!!Βγάζει και χρυσοκόκκινα φύλλα.... (Την Μιραράκη μου θύμισα....):D:D:D
Μην ανησυχείς...
Πόσο καιρό τα έχεις τα φυτά. Σε ρωτώ γιατί κι εγώ είχα αυτό το πρόβλημα για έναν με ενάμισο μήνα με το που τα πήρα. Τώρα όμως είναι όλα καλά!!!!
chemical mac
19-02-08, 10:42
Πόσο καιρό τα έχεις τα φυτά. Σε ρωτώ γιατί κι εγώ είχα αυτό το πρόβλημα για έναν με ενάμισο μήνα με το που τα πήρα. Τώρα όμως είναι όλα καλά!!!!Ακριβώς τόσο τα έχω :D
Τότε λίγο υπομονή ακόμη και όλα θα πάν καλά!!!
chemical mac
19-02-08, 10:43
Μα Μάκη έτσι είναι το φυτό... !!!!Βγάζει και χρυσοκόκκινα φύλλα.... (Την Μιραράκη μου θύμισα....):D:D:D
Μην ανησυχείς...Γιατί όμως κάποια βγάζουν φύλλα και δρομείς χρυσοκοκκινουλί και τα υπόλοιπα κανονικά; Χαλασμένα δεν είναι πάντως. όταν τα πρωτόβαλα πριν από ένα μήνα περίπου κάποια φύλλα χάλασαν (λογικό) τα οποία απομακρύνθηκαν άμεσα. Και η φωτοσύνθεση πάει σύννεφο.
Γιατί όμως κάποια βγάζουν φύλλα και δρομείς χρυσοκοκκινουλί και τα υπόλοιπα κανονικά;
Είναι θέμα φωτισμού μάλλον... Εκεί που χτυπάει πιο πολύ το φως κοκκινίζουν...
Οσο πιο πολυ φως χτυπαει το tenelus τοσο αυτο χρυσοκοκκινιζει, δεν ειναι αρρωστια.
chemical mac
19-02-08, 13:18
Χαλάρωσα τώρα...αν και μου τη σπάει αυτό :D :D :D το θέλω πράσινο
προβλημα εχεις οταν το χρωμα του φυτου ειναι μπορδωροδοκοκκινο η κεραμιδοκανελοκοραλλοκοκκινο...τοτε ερχεται η ιδια η μιραρακη και το κλεβει!!!:D :D :D
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.