Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : Η αστακινα μου ειναι εγγυος!!!!

avgi
18-02-08, 12:19
καλημέρα σας!!
Μόλις χθες συνειδητοποίησα οτι η αστακίνα μου είναι έγγυος..
Την έχω σ'ένα ενυδρείο με 2 αρσενικούς.. Ο ένας αρσενικός είναι λίγο μεγαλύτερος απο τον άλλον και κάτι μου λέει οτι αυτός είναι ο μπαμπάς.. Τον έχω δει πολλές φορές να την κυνηγάει με αποτέλεσμα να της έχει κόψει τη μια κεραία και μια δαγκάνα απο το στόμα..
Ανησυχώ μήπως πρέπει να τη χωρίσω τη θηλυκιά σε άλλο ενυδρείο,μήπως της κάνει κακό ο αρσενικός ή μήπως πειράξει τα μικρά(τα αυγά εννοώ)..
Νομίζω ότι όταν εκκολαφθούν τα αυγά σίγουρα πρέπει να την μεταφέρω, αλλά μήπως χρειάζεται απο τώρα?
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για το χρόνο σας..:)

AXEL
18-02-08, 14:34
Μπραβο για την γεννα!;) λοιπον,εχουμε και λεμε...μεταφερεις τον θυληκο αστακο σε αλλο ενυδρειο με προσοχη το οποιο να μην ειναι πολυ μικρο...εδω εχεις 2 επιλογες...Η το ενυδρειο ειναι σκετο με ενα μικρουλι διακοσμητικο για να κρυβετε(σε αυτην την περιπτςση πρεπει να κοιτας τακτικα γιατι αν εκολαφθουν τα αυγα κατα 99% οποιο φευγει απο πανς θα το φαει!) ή η καλυτερη λυση βαζεις μεσαιο χαλικη ωστε να κρυφτουν τα μικρα...ΠΡΟΣΟΧΗ!το ενυδρειο να μην ειναι πολυ μικρο,να την μεταφερεις με προσοχη ωστε να μην ανχοθει και να εχει καλη οξυγωνοση γιατι αλλιως αυγα παπαλα...Καθε τοσο θα την βλεπεις να τα ταρακουναει...:) Μην τρομαξεις τα αεριζει...:D Α!και πρεπει να εχεισ υπομονη γιατι αργουν λιγο,μετα απο 2 με δυομιση βδομαδες θα δεις ματακια και ποδαρακια!Ελπιζς να σε βοηθησα...οτι θες εδω ειμαι...;)

avgi
18-02-08, 14:58
σ'ευχαριστώ πολύ για το χρονο σου..
το δευτερο ενυδρειο που θελω να την βαλω ειναι 60 λιτρα..νομιζω φτανουν..δηλαδή πιστευεις οτι αν δε κρυφτουν τα μικρα θα τα φαει?
Η αληθεια ειναι οτι περσι τετοιο καιρο ξαναειχα γεννα απο αλλη θηλυκια αλλα μαλλον κατι δεν εκανα σωστα και 2,5 μηνες μετα την εκκολαψη πεθαναν ξαφνικα ολα μαζι..
θα προσπαθησω αυτη τη φορα να τα καταφερουμε καλυτερα..
οποιαδηποτε αλλη πληροφορια εχεις, νομιζω θα με βοηθουσε..
ευχαριστω για τη βοηθεια..;)

AXEL
18-02-08, 15:12
σε τι ενυδρειο τα εχεις τωρα???να ξερεις οτι και παλι δεν θα ζησουν ολα!2-3 αν εισαι πολυ τυχερος....

avgi
18-02-08, 15:20
1ον ειμαι κοριτσακι..;)
2ον τωρα εχω 2 αρσενικα και ενα θηλυκο σε ενυδρειο 90 λιτρων...
παντως το καλοκαιρι που μου πεθαναν και ηταν 2,5 μηνων ηταν 40 μικρα..:(

AXEL
18-02-08, 15:27
οκ,σορρυ...;)Ποσο μεγαλοι εχουν γινει???90λ. ειναι λιγα για 3 αστακους ιδιος οταν υπαρχουν 2 αρσενικοι!;) Ψαξε το λιγο...Αναφερεται να φανταστεις οτι ειναι 1 αστακος στα 100λ.!και για την γεννα ειναι βραστα!μετα αν και εφοσον προλαβεις να διασωσεις μικρα θες ενα ενυδρειο με πολλα χωρισματα γιατι αν τα μικρα ερθουν σε επαφη το ενα με το αλλο αφου φυγουν απο πανω της θα αληλοσκοτωθουν!αλλα αυτα πιο μετα...;)

avgi
18-02-08, 15:36
ειναι μικρα νομιζω..
τα αγορασα μολις γεννηθηκαν και τα εχω 4 μηνες..υπολογισε περιπου οτι ειναι σαν τον δεικτη του χεριου σου το καθενα(απο το κεφαλι μεχρι την ουρα)..θα το ψαξω αλλα νομιζω οτι ειναι πολυ μικρα ακομα..
ευχαριστω για το χρονο σου..:)

kostis
18-02-08, 15:40
άντε με το καλό και να βάζεις τακτικά φωτογραφίες...

avgi
18-02-08, 15:41
επισης ενα αλλα προβλημα που αντιμετωπισα στη προηγουμενη γεννα ηταν το φιλτρο..το εχω μεσα στο νερο και τα μικρα χωρουσαν απο τις τρυπες του φιλτρου και καθε λιγο ανοιγα το φιλτρο και τα εβγαζα..μεχρι και με το τουλι το σκεπαζα το φιλτρο για να μη χωρανε απο τις τρυπες..:p
εσυ εχεις αστακους,εχεις αντιμετωπισει γεννα η απλα ασχολεισαι και διαβαζεις και ενημερωνεσαι?

AXEL
18-02-08, 15:45
ειχα και ειχα 4 γεννες.....η τελευταια ομως ηταν μοιρεα......γενικα ειναι τρομερα ζωα με τρομερη νοημοσινη....και τρελα αγαπισιαρικα!μετα απο 2,5 μηνες εφυγαν απο πανω της???

avgi
18-02-08, 15:49
ευχαριστω πολυ..:) βγαζω συνεχεια και ελπιζω να σας τις δειξω καποια στιγμη..
-------------------------
κ εγω τα αγαπω πολυ..οχι καλε..2,5 μηνες αφου εφυγαν απο πανω της πεθαναν..να ρωτησω γιατι ηταν μοιραια η τελευταια γεννα?

AXEL
18-02-08, 15:59
επειδη ηταν τρελα ανχομενη και το ενυδρειο που βρισκοταν ηταν πολυ μικρο!μετα αφου ψωφισε πανω στη γεννα τα μικρα ειχαν ηδη παρει σχημα και κουνιωντουσαν αλλα αν τα αφηνα πανω στη μανα θα ψωφαγαν μαζι της...και ετσι εκανα οτι πιο βαναυσο...επρεπε να τα παρω!καταλαβαινεις...Αφου τα εσωσα ολα και ηταν καπου στα 45-50 και τα εβαλα σε αλλο με χωρισματα ψωφαγαν ενα ενα απο κανιβαλισμους μεταξυ τους...ουσιαστικα η ευθυνη ηταν δικη μου που ενω ζουσαν ολα αφου τα πηρα δεν υπηρχε χωρος!να φανταστεις ειχα ενυδρεια μεχρι και στα μπανια!χχαχαχααχαχαα...

avgi
18-02-08, 16:06
πολυ στεναχωρο το μηνυμα σου..αλλα μη στεναχωριεσαι..η ζωη συνεχιζεται..αν και δε νομιζω να θες να το ξαναζησεις ολο αυτο..τι να πω ομως κι εγω που οταν πεθαναν ηταν σε μεγεθος σαν το μικρο δαχτυλο του χεριου σου.. τωρα εχεις αστακους?η κατι αλλο?