Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : Θωλούρα!

flying_guardian
17-02-08, 04:20
Θα μπω κατ' ευθείαν στο ψητό, για να μην κουράζω!
Διανείω την δεύτερη βδομάδα στο στρώσιμο, την δευτέρα ξεκινάει η τρίτη σεζόν :D, και αντιμετωπίζω πρόβλημα!
Το νερό είναι ακόμα αρκετα θωλό! Ξέρω! Η αμμωνία έχει χτυπήσει κόκκινο! Το μέτρησα.
Επείσης, έχει αρχίσει να αφρίζει το νερο, και τέλος όπου έχουν μείνει κομμάτια αδιάλυτης τροφής, από αυτήν που ρίχνω για να σαπίσει και να δημιουργηθεί η αμμωνία, τριγύρω έχει δημιουργηθεί κάτι σαν.....δεν ξέρω τι μπορεί να είναι! Μοιάζει με "ζελεδάκι", είναι θωλό και κουνιέται παρασυρόμενο από το ρεύμα του νερού πέρα δώθε σαν να είναι φυτό!
Δεν ξέρω αν σας κατατόπισα καθόλου, και δεν μπορώ να το βγάλω και φοτο. Θα μπορούσε κανένας να με διαφωτήσει, να καταλάβω τι μπορεί να τρέχει με το νερό μου;
Ευχαριστω!

Υ.Γ.
αμμωνία : στο 5
νιτρώδη : στο 0.25
νιτρικά : στο 10

flying_guardian
17-02-08, 04:53
Εντάξει, τα κατάφερα! Να και μερικές φοτο! Ελπίζω να καταλαβαίνεται τι εχω βγάλει!

PascM
17-02-08, 09:41
Τροφή που έχει σαπίσει είναι!
Άφησε λίγο την αμμωνία να πέσει μια και τώρα έχεις πολύ παραγωγή από την τροφή που έχεις ρίξει!

flying_guardian
17-02-08, 12:09
Τροφή που έχει σαπίσει είναι!
Άφησε λίγο την αμμωνία να πέσει μια και τώρα έχεις πολύ παραγωγή από την τροφή που έχεις ρίξει!

Αχα! ΟΚ! Οπότε λογικα, αν σταματήσω το "τάισμα" θα φύγει και ο αφρός. Ετσι;

PascM
17-02-08, 23:00
Ναι το ποιο πιθανόν.

flying_guardian
18-02-08, 22:23
Εντάξει, τα κατάφερα! Να και μερικές φοτο! Ελπίζω να καταλαβαίνεται τι εχω βγάλει!

Με αυτή την γλήτσα, τι να κάνω; Κάθε μέρα μεγαλώνει όλο και πιο πολύ! Λές και τρέφεται από την τροφή που ρίχνω!

PascM
19-02-08, 02:10
Συνεχίζεις να ρίχνεις τροφή?
Αν μπορείς ανέβασε φρέσκια φωτό!

flying_guardian
19-02-08, 02:33
Συνεχίζεις να ρίχνεις τροφή?
Αν μπορείς ανέβασε φρέσκια φωτό!

Όχι, έχω σταματήσει! Αλλά αυτό το "πράγμα" έχει τηλήξει ότι υπολύματα τροφής είχαν μείνει και αναπτύσεται! Αύριο θα έχεις και φοτο!

PascM
19-02-08, 03:07
Είναι τροφή που σαπίζει θα φύγει μόνη της λογικά έχεις πολύ αμμωνία τώρα σωστά?

flying_guardian
19-02-08, 03:18
Είναι τροφή που σαπίζει θα φύγει μόνη της λογικά έχεις πολύ αμμωνία τώρα σωστά?

Έχει βαρέσει κόκκινα η αμμονία μου!:D :D
Όσο για της φοτο δεν ξέρω αν φαίνοντε καθαρές. Προσπάθησα όσο καλύτερα μπορούσα. Το εσω τερικό σκούρο που βλέπεις είναι η τροφή, ενω αν το παρατηρήσεις, εξωτερικα υπάρχει μια θολούρα! Γι' αυτό το πράγμα μιλάω.

PascM
19-02-08, 03:42
Η θολούρα αυτή είναι το σάπισμα και ο μύκητας που έχει αναπτυχθεί και τρώει την τροφή!
Βγάλε αν θες μηχανικά τα κομμάτια αυτά!

flying_guardian
19-02-08, 16:18
Η θολούρα αυτή είναι το σάπισμα και ο μύκητας που έχει αναπτυχθεί και τρώει την τροφή!
Βγάλε αν θες μηχανικά τα κομμάτια αυτά!

Θα προσπαθήσω! Αλλά το πιο πιθανό είναι να δαλυθεί η "τροφή" και ο μύκητας να σκορπιστεί σε ολόκληρο το ενυδρείο!

Andreas301
19-02-08, 16:35
Θα προσπαθήσω! Αλλά το πιο πιθανό είναι να δαλυθεί η "τροφή" και ο μύκητας να σκορπιστεί σε ολόκληρο το ενυδρείο!

Χρησιμοποίησε την πιο ψιλή (σε μέγεθος τρυπών) απόχη που έχεις για να βγάλεις τη γλίτσα και το μύκητα και δεν θα έχεις πρόβλημα.
Αυτό (http://www.imdb.com/media/rm2090180096/tt0094761) το έχεις δει ?? :D:D:D Μην το αφήσεις λοιπόν......:D:D

flying_guardian
19-02-08, 16:53
Χρησιμοποίησε την πιο ψιλή (σε μέγεθος τρυπών) απόχη που έχεις για να βγάλεις τη γλίτσα και το μύκητα και δεν θα έχεις πρόβλημα.
Αυτό (http://www.imdb.com/media/rm2090180096/tt0094761) το έχεις δει ?? :D:D:D Μην το αφήσεις λοιπόν......:D:D

Τόσο σοβαρή είναι η κατάσταση;:confused: :confused:

netblues
19-02-08, 17:05
Καλυτερα απο αποχη, βαλε σκουπα στο ενυδρειο και ρουφα το.
(και οταν λεμε σκουπα εννοουμε αυτη για ενυδρεια.. οχι την ηλεκτρικη ετσι? )
;-)

flying_guardian
19-02-08, 17:07
Καλυτερα απο αποχη, βαλε σκουπα στο ενυδρειο και ρουφα το.
(και οταν λεμε σκουπα εννοουμε αυτη για ενυδρεια.. οχι την ηλεκτρικη ετσι? )
;-)

Κρίμα!!!!1:( :( :(
Και μόλις που τελείωσα με το σκούπισμα του σπιτιού και λεγα μιας και την εχω πρόχειρη........:D :D :D