Επιστροφή στο Forum : maximillian pionus
εχει κανεις παπαγαλο του γενους pionus?
και πιο συγκεκριμενα..maximillian pionus?
εδω ειναι ο μαξιμος μου.....
Ωραιος παπαγαλος ο Πιονακος.Θελει παρεα αρκετη.Ειναι και αυτος λιγο φωνακλας ,οπως ολοι οι παπαγαλοι του μεγεθους του.Φαινεται μικρος ,οποτε θα αρχισεις να τον χαιδευεις γρηγορα.Δυσκολο να μιλησει.Ισως καποιες λεξεις μπορει αργοτερα να πει.Μαθαινει ομως να κανει κολπα.Επιμονη και υπομονη θελει.
γεια!!
σε προλαβαμε!!! ειμαστε μαζι εδω και 6 μηνες σχεδον...ειναι ακομη εφηβος αλλα ηδη με καμαρι λεει "ελα μαξιμε" η "μαξιμε" και μιμειται την πορτα που τριζει καθως και τα κοκατιλ που εχω....μιμειται ακομη το τρεχουμενο νερο οταν πλενω πιατα!!!
δε ξερω αν εχεις κι εσυ αλλα σαν ειδος ειναι πολυ ησυχος και γιαυτο εψαξα και ολη την ελλαδα να βρω και τον πηρα απο ...Ροδο τελικα.δεν ειχα βρει πουθενα αλλου!
αν και ειναι νοτιοαμερικανικος παπαγαλος δεν εχει καθολου σχεση με τις αμαζονες που στριγκλιζουν!!
ειναι απο τα πιο ευγενικα ειδη παπαγαλου!!
το συστηνω ανεπιφυλακτα...αληθεια εχεις διαβασει η εχεις κανεναν??
παρεπιπτοντως δεν εχω αρχισει απλα να τον χαιδευω...οσο ειμαι σπιτι ειναι συνεχεια στον ωμο μου. οπως και τωρα που γραφω..ειναι ΠΟΛΥ χαδιαρης!...ειμαστε αχωριστοι και τον παιρνω παντα μαζι μου στα ταξιδια μου...εχει ερθει ηδη 3 φορες θεσσαλονικη!
τον εχεις λυτο??? Δεν φοβασαι να μην φυγει???Δεν λερωνει παντου??
οταν τον πηρα ειχε κομμενα φτερα...πετουσε δηλαδη αλλα οχι μακρινες αποστασεις....δε ξερω αν τα ξανακοψω....
ειναι μονο μεσα στο σπιτι οποτε δε μπορει να φυγει...και..ειναι λιγο φοβιτσιαρης....νιωθει ανασφαλεια περα απο τον ωμο μου...
βαζω ενα πανακι στον ωμο οποτε λερωνει εκεινο και οχι τα ρουχα μου....αλλα γενικα περιμενει να τον αφησω στο σταντ του οπου και "πυροβολει" . αν δεν τον αφησω..ε..δε θα σκασει...ειναι και το πανι!
δε λερωνει παντου γιατι δεν παει παντου..ειναι γενικα αρκετα κολλημενος πανω μου...
αυτα τα πουλια ειναι για να ειναι "λυτα" οπως λες...δε μπορεις να τα εχεις συνεχεια μεσα στο κλουβι...
ΑΝΤΩΝΗΣ1980
18-02-08, 21:22
Πανο θα τον φερεις και στην πιτα? Πλακα θα εχει.
Να και ο δικός μου!
Ειναι το γένος Poicephalus είδος meyeri
Το ονομά του ειναι Μaya(μαλλον ειναι θηλυκο)
Δεν έχει κλεισει ουτε χρονο και τον εχω εκπαιδευσει να ανεβαινει στο χερι μου στον ώμο μου και φυσικα να τρωει φρουτα απο το χερι μου.!
Και εγώ σκεφτομουνα και το pionus αλλά δεν ειχα βρει την περίοδο εκεινη!
πανεμορφη η maya...
αν δε κανω λαθος ειναι αφρικανικης προελευσης.....ειναι σενεγαλεζα η συγγενευει με το ειδος?
αντωνη δε ξερω αν ερθω αυθημερον η αν μπορεσω να μεινω...αν μεινω θεσ.νικη θα ερθει και ο μαξιμος...αλλα το να ερθει στην πιτα θα ηταν αρκετο στρες γιαυτον γιατι δεν ειναι μαθημενος με πολυ κοσμο και μπορει να γινει κανενα ατυχημα...:smt120
ΑΝΤΩΝΗΣ1980
18-02-08, 23:56
ΧΕ ΧΕ Θα του διναμε και βασιλοπιτα(λες να του επεφτε το φλουρι?)
παντως να εισαι σιγουρος οτι θα την ετρωγε!!!.:D :D ..οσο κακο και να εκανε στην υγεια του...:smt120 ...ειναι τοσο περιεργος να δοκιμαζει το καθετι!!!! με τρελλενει.....θελει να δοκιμασει ακομη και τον καφε μου......
αλλα εγω βαζω γαλα!!!! :grin: :grin:
ΑΝΤΩΝΗΣ1980
19-02-08, 00:06
ΕΕΕΕ ειναι εξυπνο το Ζωντανο.Σου λεει για να το τρωει-πινει αυτος αρα ειναι καλο.Ας το δοκιμασω και εγω.
εγω ομως χρησιμοποιω και την τουαλεττα...αυτος γιατι δε κανει το ιδιο???:D :D :D :D
ΑΝΤΩΝΗΣ1980
19-02-08, 00:14
ΚΑΛΟΟΟΟΟΟΟ.:smt038 :smt038 :smt038
ναι ειναι αφρικανικης προέλευσης! συγγενευει με to Poicephalus Senegalus!! ξαδερφακια!
και μενα ειναι τοσο ζηλιάρα οταν με βλεπει να τρώω ερχεται να δοκιμασει και αυτη!!:D
νομιζω πως η περιεργεια τους ειναι ανεξαντλητη!!!:grin:
εχει κανει bite-test σε οτι υπαρχει στο σπιτι!!! εμψυχα και αψυχα....μονο τα ψαρια δεν εχει πειραξει:D ....μια ορχιδεα μου ακομα φερει το σημαδι του...!!!
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.