PDA

Επιστροφή στο Forum : ερωτηση για φυτα και ψαρια

kwnstantina
15-02-08, 15:42
καλησπερα.εχω ενα ενυδρειο 120 λιτρα.και θελω να βαλω ζωντανα φυτα.και ποσα ψαρια μπορω να εχω μεσα?:roll: τι πετρα πρεπει να εχω μεσα για τα φυτα?

imichal
15-02-08, 16:00
Καλως ηρθες καταρχας!
καταρχιν πρεπει να αποφασισεις τι ψαρια θα βαλεις μεσα....
Δες εδω http://www.tsamisaquarium.gr/Selides/Fish/fishfotos.htm
Επειτα θα δουμε για τα φυτα.
Οταν λες πετρα τι εννοεις?

kwnstantina
15-02-08, 16:22
εχω ψαρια μεσα αλλα για 120 λιτρα νερο ποσα μπορω να εχω? γιατι οταν ειπα στο παιδι που περνω τα ψαρια ποσα εχω επαθε σοκ:( (έχω κοντά στα 40)

imichal
15-02-08, 16:32
γιατι οταν ειπα στο παιδι που περνω τα ψαρια ποσα εχω επαθε σοκ:( (έχω κοντά στα 40)

παρομοιως.....:smt120

Εγω στο δικο μου 120αρι εχω....4 !!!! Βεβαια εξαρταται και απο τα ψαρια που εχεις..... (αν και 40 ειναι πολλα οτι και να ειναι...) Τι ψαρια εχεις ?

kwnstantina
15-02-08, 16:38
λοιπον γκαπη, χρυσοψαρα, αγγελοψαρα, κοκκινοματες, γκουραμι,σαλιγκαρια,κατι αλλα που ειναι φουσκοτα και ειναι σαν τα χρυσοψαρα, πλακοστομη αυτα που καθαριζουν το τζαμι,κλοουν,κογκολεζουσ ειναι τα μαυρα με τα γουρλοτα ματια. μου τα εφεραν δωρο στα γενεθλια μου

kats7h0d
15-02-08, 16:52
Χωρίς να θέλω να σε στενοχωρήσω ... Πρέπει να διαλέξεις ποια θα κρατήσεις.. Παραείναι μπερδεμένα.. Κάποια δεν μπορούν να μπουν και μόνα τους στο ενυδρείο όπως οι κλόουν (φτάνουν μέχρι τα 15-18cm και θέλουν τουλάχιστον 1,30 m μήκος)...τα αγγελόψαρα (Πηγαίνουν κοπαδιαστά και δεν πάνε σε ενυδρείο μικρότερο των 150 μήκος και 50 ύψος) καταλαβαίνεις και εγώ σου έφερα μερικά παραδείγματα....

imichal
15-02-08, 16:53
:smt017 πως τα καταφερες ? Εχεις τελειως ασχετα ψαρια !!!
Ακόμα και χρυσοψαρα με τροπικα!!! Τι θερμοκρασια εχεις εκει μεσα ?
Το ενυδρειο σου ειναι ενα κολαστηριο για τα ψαρια σου !!! Πρεπει να αποφασισεις τι θα κρατησεις....τροπικα ή κρυου νερου (χρυσοψαρα&κογκολεζοι)
Αν αποφασεις χρυσοψαρα να ξερεις οτι μπορεις να βαλεις το πολύ μεχρι 4!!
Τωρα αν αποφασισεις τροπικα πρεπει να ξερεις οτι τα γκαμπυ δεν μπανε με γκουραμι και με σκαλαρια !!! Απορώ πως δεν στα εχουν φαει ακομα!!
Μπορεις να βαλεις 2 αρσενικα γκαμπυ και 6 θηλυκα και σε λιγο καιρο να εχεις και γεννες. Μπορεις επισης να εχεις σκαλαρι και γκουραμι που θελουν περιπου το ιδιο νερο..... Δεν μας ειπες ομως ποσα εχεις ?
Βασικα θελεις διαβασμα και δεν γινεται με ενα ποστ να στα εξηγησω ολα.
Δες το λινκ που σου εστειλα και +-4

flying_guardian
15-02-08, 16:54
λοιπον γκαπη, χρυσοψαρα, αγγελοψαρα, κοκκινοματες, γκουραμι,σαλιγκαρια,κατι αλλα που ειναι φουσκοτα και ειναι σαν τα χρυσοψαρα, πλακοστομη αυτα που καθαριζουν το τζαμι,κλοουν,κογκολεζουσ ειναι τα μαυρα με τα γουρλοτα ματια. μου τα εφεραν δωρο στα γενεθλια μου

Καλησπέρα και καλώς ήρθες! Θα σου πρότεινα τον αριθμό αυτόν που έγραψες να τον σβήσεις γρήγορα γιατί θα προκαλέσεις πολλά εγκεφαλικά εδω μέσα! :) Πλάκα κάνω!
Δεν θέλω να το παίξω ε΄ξυπνος, μιας και εγώ είμαι στο ξεκίνημα ακόμα, αλλά είναι υπερβολικός ο αριθμός των ψαριών σου! Ξέρω και εμεένα στην αρχή μου άρεσαν πάρα πολλά και δεν ήξερα τι να πρωτοβάλω, αλλά μετά από προσεκτικό και επισταμένο +-4 κατάφερα να βγάλω μια άκρη! Γι' αυτό, αυτό που θα σου προτείνω για αρχή είναι να επισκεφτείς την σελίδα που σου αναφέρανε παραπάνω, και αφού ενημερωθείς όσο το δυνατόν περισσότερο, να αποφασήσεις τι θα κρατήσεις και τι όχι, οπότε θα δείς και τι φυτά θα μπορέσεις να βάλεις τελικά!

Καλως ήρθες και πάλι, καλό +-4 και sorry αν σε ζάλισα! :D

kwnstantina
15-02-08, 17:01
26 με 27 βαθμους. ειχα παλια γκαπη αλλα ειναι μικρα και δεν θελω.τα ψαρια δεν μαλωνουν μεσα, ειναι πολυ καλα.θελω μεγαλα ψαρια να εχω.τι θα τα κανω τα μικρα?τα χρυσοψαρα δεν κανει να ειναι μεσα?:roll:
-------------------------
δεν με ζαλισες αλλα τι να κανω ολα μου αρεσουν. θελω να μαθω και πρεπει να με κραζεται, για να τα κανω σωστα.:o

kats7h0d
15-02-08, 17:05
μπορείς να βάλεις είτε χρυσόψαρα με κογκολέζους είτε τα τροπικά σου ψάρια (Διάβασε για να δείς ποιά απο τα ψάρια σου πάνε μεταξύ τους) .
και όλα με μέτρο δεν πάει να πεί οτι θα βάλεις 40 χρυσόψαρα...Διάβασμα...+-4

kwnstantina
15-02-08, 17:08
εμενα μου αρεσαν ποιο πολυ τα γκουραμι και τα αγγελοψαρα.τα υπολοιπα ψαρια τι θα τα κανω?μου τα φερανε δωρο.τι κανω???????????????????

flying_guardian
15-02-08, 17:13
εμενα μου αρεσαν ποιο πολυ τα γκουραμι και τα αγγελοψαρα.τα υπολοιπα ψαρια τι θα τα κανω?μου τα φερανε δωρο.τι κανω???????????????????

Όπα! Για να μην δημιουργηθεί καμία παρεξήγηση!! ΠΡΟΣ ΘΕΟΥ δεν σε κράζουμε! Απλά προσπαθούμε να "προλάβουμε" μια κάποια λάθος κίνηση που θα ταλαιπωρήσει και εσένα και τα ψαράκια σου! Κρίμα δεν είναι;
Όσο για τα υπόλοιπα ψάρια, θα μπορούσες να ρωτήσεις το pet shop από το οποίο στα αγοράσανε, αν δέχονται να τα πάρουν πίσω και να σου δώσουν κάτι άλλο! Κάλά και αυτός ο Χριστιανός ότι έβλεπε τα έβαζε μέσα; (χωρίς παρεξήγηση ετσι!)

kwnstantina
15-02-08, 17:17
κραξιμο με την καλη εννοια.ασε τι να σε πω?απο εκει που πηγαν τα παιδια τον ειπαν ποσα ψαρια εχω μεσα τι ψαρια εχω μεσα και τουσ ειπε δεν πιραζι.ρωτησα και μου λεει να πως θα τα παρω και καταλαβες.τι κανω τωρα?????????????????????????συγνωμη αν σασ ζαλιζω

imichal
15-02-08, 17:20
Τι διαστασεις ειναι το ενυδρειο σου ? Μηκος*πλατος*υψος ?
Τα ψαρια μπορεις να τα γυρισεις σε ενα πετσοπ (κατα προτιμηση απο αυτο που τα πηρες/πηρανε)....

flying_guardian
15-02-08, 17:22
κραξιμο με την καλη εννοια.ασε τι να σε πω?απο εκει που πηγαν τα παιδια τον ειπαν ποσα ψαρια εχω μεσα τι ψαρια εχω μεσα και τουσ ειπε δεν πιραζι.ρωτησα και μου λεει να πως θα τα παρω και καταλαβες.τι κανω τωρα?????????????????????????συγνωμη αν σασ ζαλιζω

Φθσικά και δεν πειράζει! Να πουλήσει θέλει! Επόμενη λύση; Ή ψάχνεις να βρείς κανένα άλλο κατάστημα να κάνεις την "ανταλαγή", Ή ρωτάς αν τα θέλει κάποιος! Σε ποιά περιοχή μένεις αν επιτρέπεται; Ψάξε στο post για μαγαζιά/επαγγελματίες αν έχεισ κανένα άλλο pet shop στην περιοχή σου!

kwnstantina
15-02-08, 17:25
θεσσαλονικη μενω νεαπολη.εσυ? θα τα παρουν? και τα ψαρια ειναι απο αλλη περιοχη που αν την πω θα το καταλαβουν.

flying_guardian
15-02-08, 17:29
θεσσαλονικη μενω νεαπολη.εσυ? θα τα παρουν? και τα ψαρια ειναι απο αλλη περιοχη που αν την πω θα το καταλαβουν.

Οχι δεν χρειάζεται να την πεις! Άλλωστε δεν υπάρχει σκόπος να κατακρίνουμε ούτε να στιγματήσουμε κανέναν! Εγώ έιμναι Μπότσαρη! Δεν βολεύει να ερθεις κατα δω μεριά! Να σε ρωτήσω κάτι άλλο! Το ενυδρείο σου είναι στρωμένο, ή όπως το πήρες, μπήκαν κατευθείαν και τα ψάρια μεσα;

kwnstantina
15-02-08, 17:33
οταν το πηρα εβαλα πετρα,εβαλα φαρμακα,και μετα εβαλα 3 με 4 ψαρια και μετα μπηκαν ολα αυτα στανταρ ειναι και αλλα,αλλα δεν τα θυμαμαι ολα.τι μπορω να κανω?φιλτρο θερμοστατη αυτα τα εχω μεσα ολα.

flying_guardian
15-02-08, 17:36
οταν το πηρα εβαλα πετρα,εβαλα φαρμακα,και μετα εβαλα 3 με 4 ψαρια και μετα μπηκαν ολα αυτα στανταρ ειναι και αλλα,αλλα δεν τα θυμαμαι ολα.τι μπορω να κανω?φιλτρο θερμοστατη αυτα τα εχω μεσα ολα.

Μετρήσεις έχεις κάνει σε αμωνία, νιτρώδη και νιτρικά;

kwnstantina
15-02-08, 17:39
εεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε????????????? ??????????
πριν ενα χρονο ειχα 3 ενυδρεια στο σπιτι,τωρα εμεινα με 1.ποτε δεν εχω κατι τετοιο και δεν ξερω πωσ γινετε!

aaaooll
15-02-08, 17:41
τι ειναι η πετρα?

kwnstantina
15-02-08, 17:43
δεν ξερω.τι πρεπει να σε πω?ηταν σε κουβαδακι πλαστικο

flying_guardian
15-02-08, 17:48
εεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε????????????? ??????????
πριν ενα χρονο ειχα 3 ενυδρεια στο σπιτι,τωρα εμεινα με 1.ποτε δεν εχω κατι τετοιο και δεν ξερω πωσ γινετε!

:confused: :confused: :confused: Σοβαρά μιλάς; Πάνε να πάρεις υγρά τεστ. ΠΡΟΣΟΧΗ!!! οχι τα τεστ με τα στικάκια, γιατί δεν είναι ακριβή! Όσο για την εταιρία της tetra είναι καλά, αλλά ας μας πούνε και οι πιο έμπειροι! έχουν μεσα οδηγίες. αν δεν καταλάβεις κάτι το συζητάμε πάλι! ;)

aaaooll
15-02-08, 17:49
και τι κανει η πετρα? τι ελεγε πανω?

kwnstantina
15-02-08, 17:51
εσυμε τι τα κανεισ? και πωσ γινετε αυτο??????????/ειναι δυσκολο???????????

flying_guardian
15-02-08, 17:59
εσυμε τι τα κανεισ? και πωσ γινετε αυτο??????????/ειναι δυσκολο???????????

"Χρονοβόρο" ναι! Δύσκολο όχι!
Και λέω χρονοβόρο γιατί πρέπει να περιμένεις κανένα 5λεπτο για το καθένα για να σου δείξει αποτελέσματα! Απλά πέρνεις νεράκι από το ενυδρείο, ρίχνεις την απιτούμενη ποσότητα από το αντίστοιχο τεστ (σύμφωνα με τις οδηγίες πάντα) και περιμενεις 5 λεπτάκια (ανάλογα την εταιρία). Συγκρίνεις με το χρωματολόγια και βλέπεις σε τι κατάσταση βρίσκεται το νερό σου!
εγώ χρησημοποιω της aquarioum pharmachefical

kwnstantina
15-02-08, 18:03
θα παω αυριο να παρω για να το κανω.λεει μεσα πωσ γινετε? α ξεχασα να σου πω εχω και 2 μονομαχους ασε ξερω χαλια χαλια:roll:

Tolis
15-02-08, 18:07
Βλεποντας οτι μιλαμε για εντελως αρχαριο και ασχετο (με την καλη εννοια) το να τον βομβαρδισουμε με "παρε τεστ κανε μετρησεις, οχι στικακια αλλά υγρα" δεν κερδιζουμε τιποτα και τον μπερδευουμε πιο πολυ. Τι θα δειξουν δλδ οι μετρησεις και σε τι θα βοηθησουν στην παρουσα φαση? Ολα στο κοκκινο θα ειναι. Αν φυγουν ψαρια και μεινουν οσα πρεπει το φιλτρο θα ειναι ηδη στρωμενο και θα κανει τη δουλια του.
Επειγουσα προτεραιοτητα ειναι να φυγουν τα τοσα πολλα ψαρια απο κει. Μεχρι να τα διωξεις κανε οσο πιο συχνα μπορεις (καθημερινα ει δυνατον) μεγαλες αλλαγες νερου (το φρεσκο νερο να ειναι στη θερμοκρασια του ενυδρειου και με αντιχλωριο) και μην ταιζεις καθολου (δεν θα παθουν τιποτα τα ψαρια).
Αποφασισε τι ψαρια θελεις - αν σου αρεσουν τα γκουραμι κρατα μονο τα γκουραμι, τα αγγελοψαρα γινονται πολυ μεγαλα για τα λιτρα σου.

kwnstantina
15-02-08, 18:16
δηλαδη πρεπει να χαρισω σε καποιον τα ψαρια μου,και να ξεκινησω απο την αρχη?γιατι ολα χαλια θα ειναι μεσα να φανταστω?στεναχωρεθηκα παρα πολυ,γιατι ειναι παρα πολυ ηρεμα μεσα στο ενυδρειο,και λεω ολα καλα πανε.

iasis10
15-02-08, 18:27
συγνωμη το ενυδρειο ειναι 100χ40 η 50χ60 ειναι το ενυδρειο:roll:

melli
15-02-08, 18:34
...τα υπολοιπα ψαρια τι θα τα κανω?μου τα φερανε δωρο.τι κανω???????????????????
Το οτι φαίνεται να πηγαίνουν όλα καλά, δεν σημαινει ότι θα συνεχίσουν κιόλας. Μια λύση είναι να τα χαρίσεις σε κάποιους συνχομπίστες ή να τα δώσεις πίσω στο πετ σοπ που ψωνίζεις... Μην σε απασχολούν τα τεστ σε αυτή την φάση, όπως είπε και ο Τolis, αποφάσισε τι ομάδα θες να κρατήσεις. Μπορείς να διαβάσεις εκτός από τα θέματα του φόρουμ και ΕΔΩ (http://www.tsamisaquarium.gr/periechomena.htm)
Το συγκεκριμένο site διάβασέ το όσο περισσότερο μπορείς, θα σε βοηθήσει να καταλάβεις πολλά πράγματα σε σχέση με τα είδη, το ξεκίνημα, τις απαιτήσεις του νερού κλπ.
Καλό διάβασμα και θα δεις ότι τελικά τα πράγματα δεν είναι τόσο δύσκολα όσο φαίνονται ;)

kwnstantina
15-02-08, 18:51
flying guardian ξερεισ κανεναν που να μπορω να παω πισω τα ψαρια?:cool:
σας ευχαριστω πολυ για οσα με ειπατε :smt052και συγνωμη αν σασ ζαλισα

kats7h0d
15-02-08, 18:55
:)Δεν ζάλισες κανένα γιαυτό είμαστε εδώ ( περισσότερο οι έμπειροι όχι εγώ, εγώ προσπαθώ να βοηθήσω με ότι γνωρίζω στα σίγουρα ) Οτι πρόβλημα αντιμετωπίσεις στη συνέχεια πόσταρε το!! Θα βοηθηθείς:)

kwnstantina
15-02-08, 18:59
ναι θα προσπαθησω να κανω οτι μου λετε και θα σασ λεω πωσ τα παω θα σασ δειξω καποια στιγμη και το ενυδρειο μου σε φωτο.:p

aaaooll
15-02-08, 19:01
τι εννοει ο ποιητης?

kwnstantina
15-02-08, 19:06

σορρυ. είμαι η κωνσταντίνα, απλά άλλαξα υπολογιστή και δεν σας το είπα και μετά άλλαξα username.

kats7h0d
15-02-08, 19:07
Μια χαρά τότε ... Αλήθεια δεν ξέρεις πόσο είναι το ενυδρείο σου? (ειναι 100χ40 η 50χ60 ειναι το ενυδρειο)(φιλικά πάντα το ύφος)

kwnstantina
15-02-08, 19:16
εσυ τι ενυδρειο εχεις και τι ψαρια?
περιμενε να το μετρισω για να σου πω ακριβωσ:roll:
100χ40χ36:smt052 εσυ???????????????????????????????

kats7h0d
15-02-08, 19:18
juwell 110 lt με 3 γκαπάκια 81*36*48

kwnstantina
15-02-08, 19:23
πλακα κανεις μονο 3 ψαρια εχεις?φανταζομαι οταν ειδαν τον αριθμο που εργαψα εγω τι ειπανε???????????????ασε ασε :o
και εγω παλια ειχα πολλα γκαπη απο γενουσανε και μου αρεσε παρα πολυ ηταν τελεια,εχουν πολυ ωραια χρωματα

kats7h0d
15-02-08, 19:24
Εντάξει .. Μην νομίζεις και εγώ έτσι το ήθελα στην αρχή γεμάτο ψαράκια αλλά είδα ότι είμαι πολύ ευχαριστημένος με τα ψαράκια μου. και να ξέρεις δεν έχω τελειώσει ακόμα θα βάλω και άλλα είδη (τα γκαπάκια περιμένω να μου γεννήσουν)

kwnstantina
15-02-08, 19:27
ασε σημερα στεναχωρεθηκα με αυτα που ακουσα τι θα κανω,ειναι δυσκολα να βγαλω απο μεσα ψαρια τα αγαπαω πολυ και δενομαι μαζι τους.ακουγετε τρελο αλλα αυτη ειναι η αληθεια:smt052

imichal
15-02-08, 19:30
Δεν ακουγεται τρελο....Το αντιθετο μαλιστα.....

kats7h0d
15-02-08, 19:31
σκέψου ότι δεν είναι ομαλή η διαβίωση τους αυτό σε κάνει να νιώθεις καλύτερα πιστεύω γιατί κάνεις το καλό για τα ψαράκια σου.

kwnstantina
15-02-08, 19:36
το καταλαβενω αλλα εγω ξυπναω και τρεχω στο ενυδρειο μου τα βλεπω και χανομαι σιγα σιγα θα το κανω.θα προσπαθησω να ξαναστησω και το αλλο το ενυδρειο μου να τα βαλω εκει.:smt052

kats7h0d
15-02-08, 19:39
Καλή συνέχεια και καλή επιτυχία!

kwnstantina
15-02-08, 19:40
ευχαριστω παρα πολυ και σε εσενα οτι καλυτερο

kats7h0d
15-02-08, 19:48
:smt052ευχαριστώ και εγώ!!!!:)

flying_guardian
16-02-08, 00:44
:smt052ευχαριστώ και εγώ!!!!:)

sorry, αλλά δεν νομίζω πως μπορω να σε βοηθήσω σε αυτό που μου ζήτησες!

mikele
16-02-08, 10:35
αφου το διαβασα ολο και προσεκτικα θα συμφωνησω με το τολι οτι πρωτα κανονησε να φυγουν τα περισσοτερα ψαρια που εχεις και μετα θα ασχοληθεις με τεστ πετρες φυτα κτλ κτλ .......
μπορεις να τα χαρησεις σε γνωστους ( οχι σε αυτο το συνδυασμο ομως)
χωρια τροπικα χωρια χρυσοψαρα χωρια ζωοτοκα.......
η να τα επιστρεψεις σε ενα μαγαζι πετ......
επειτα εφοσον καταληξεις σε ενα ειδος η δυο θα δουμε το στησιμο του ενυδρειου ........