PDA

Επιστροφή στο Forum : Καλως ηλθα και καλως με βρηκατε!!!

coolmind
13-02-08, 20:20
Παιρνω το θαρρος να ρωτησω το εξης:
Εχω ενα ενυδρειο με 120 λιτρα νερο διακοσμηση μονο ριζες και φυσικα φυτα.Μετα απο 2 εξωτερικα φιλτρα(ενα hydor prime 30,και ενα fluval 304)νομιζω οτι ηρθε η ωρα να παω σε ενα eheim γιατι και τα δυο αυτα μετα απο ενα χρονο λειτουργιας περιπου αρχιζουν να κανουν πολυ θορυβο,και μιας και το ενυδρειο μου ειναι μεσα στην κρεβατοκαμαρα μου ,οποτε θελω κατι πολυ ησυχο.Για πειτε μου προτασεις για μοντελα φιλτρων,και απο που να αγορασω;Σας ευχαριστω εκ των πρωτερων.
-------------------------
Κανενας;

imichal
13-02-08, 20:23
το eheim 2213 ειναι οκ για τα λιτρα σου....

coolmind
13-02-08, 20:28
Σε ευχαριστω για την απαντηση σου :) ,απο Ελλαδα η απο internet ομως?

imichal
13-02-08, 20:39
ελλαδα.....! Στην αρχη πηγα να το παρω απο aquaristic.net αλλα εκει το δινουν χωρις τα παρελκομενα (βανακια κτλ). Οπότε αν βαλεις και τα ταχυδρομικα δεν......
Εκτος βεβαια και αν το συνδυασεις και με αλλα πραγματα μαζι....

leonm
13-02-08, 22:33
Ενυδρείο 120l για δίσκους?

coolmind
14-02-08, 19:42
Ενυδρείο 120l για δίσκους?
Γιατι οχι?
-------------------------
ελλαδα.....! Στην αρχη πηγα να το παρω απο aquaristic.net αλλα εκει το δινουν χωρις τα παρελκομενα (βανακια κτλ). Οπότε αν βαλεις και τα ταχυδρομικα δεν......
Εκτος βεβαια και αν το συνδυασεις και με αλλα πραγματα μαζι....
Ομορφα απο που ομως?
Αν θελεις στειλε μου ενα pm για να μην θεωρηθει οτι κανεις διαφημηση σε καποιον.

imichal
14-02-08, 20:26
Περιοχή: Χανιά!!! (το πηρα απο την πολη μου)

Παρε μερικα πετσοπ τηλεφωνο να σου κανουν προσφορες....

leonm
14-02-08, 23:10
Δισκους στα 120 λιτρα δεν βαζουμε εκτος και αν προκειτε για ζευγαρι και σκοπευουμε και στην αναπαραγωγη.Συνηθως αναφερεται ενας γενικος κανονας 50l ανα δισκο κατι που σε μενα τουλαχιστον φαινεται πολυ λιγο...ΙΜΟ 100l ανα δισκο...και θελει τουλαχιστον 4 δισκους.

coolmind
18-02-08, 10:53
Δισκους στα 120 λιτρα δεν βαζουμε εκτος και αν προκειτε για ζευγαρι και σκοπευουμε και στην αναπαραγωγη.Συνηθως αναφερεται ενας γενικος κανονας 50l ανα δισκο κατι που σε μενα τουλαχιστον φαινεται πολυ λιγο...ΙΜΟ 100l ανα δισκο...και θελει τουλαχιστον 4 δισκους.

Εκ πειρας αναφερω οτι εχω κανει πολυ χειροτερα απο αυτο και ολα πηγαν μια χαρα.Οποτε καλα ειναι τα 120 λιτρακια και για 3 δισκακια.

PascM
18-02-08, 11:01
Δεν πέτυχε έτυχε.........

basillis
18-02-08, 19:23
Εκ πειρας αναφερω οτι εχω κανει πολυ χειροτερα απο αυτο και ολα πηγαν μια χαρα.Οποτε καλα ειναι τα 120 λιτρακια και για 3 δισκακια.

Φίλε coolmind εδω θα βρείς πολλούς φίλους που θα σου πούν ποιό είναι καλό για σένα και τους δίσκους σου. Απο κει και πέρα αν νομίζεις οτι αυτά που έχεις κάνει ''εκ πείρας'' (και μάλιστα πολύ χειρότερα) είναι σωστά, τότε, μπορείς να συνεχίσεις να το πράττεις. Να ξέρεις όμως οτι τα ψαράκια σου ΔΕΝ θα είναι ούτε ευτυχησμένα αλλά ούτε και υγειή για πολύ καιρό!:(

PascM
18-02-08, 20:14
Ο φίλος αναφέρει οτι έχει αρκετή πείρα, ενώ από την άλλη λέει οτι έχει κάνει πολύ χειρότερα!
Δεν θα διαφωνήσω τα ψάρια θα "ζήσουν" αν αυτό είναι ο σκοπός σου, από εκεί και πέρα μην περιμένεις να δεις την συμπεριφορά τους διότι είναι κομματάκι δύσκολο.
Είναι ψάρια που ΙΜΗΟ όχι αδίκως έχουν τον τίτλο του Βασιλιά του ενυδρείου (γλυκού νερού)!!
Κάτι που για να το καταλάβεις πρέπει να τους δώσεις τις απαιτούμενες συνθήκες γι' αυτά!

Κρίνοντας βέβαια από αυτά που λες, το ποιο πιθανόν είναι να μην σε απασχολούν και οι παράμετροι ? ΡΗ KH GH κλπ ? ? ?