Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : Άνθρακας ή <<μακαρόνι>>;

ΛΑΚΕΔΑΙΜΟΝΑΣ
12-02-08, 16:48
Καλησπέρα!
Θα μπορούσε κάποιος να μου εξηγήσει την διαφορά που μπορεί να έχει ένα φίλτρο με άνθρακα και ένα φίλτρο με <<μακαρόνι>>;
Δηλαδή η απορία μου είναι, τι ακριβώς προσφέρει το κάθε υλικό, ποια είναι η καλύτερη επιλογή και γιατί;
Ευχαριστώ.

PascM
12-02-08, 17:02
Ο άνθρακας είναι κυρίως για αφαίρεση χημικών ουσιών όπως π.χ. φάρμακα μετά από θεραπεία!
Το μακαρόνι από την άλλη είναι καλό για βιολογικό φιλτράρισμα.

ΛΑΚΕΔΑΙΜΟΝΑΣ
12-02-08, 17:14
Αυτά και τα δύο υλικά έχουν κάποια ημερομηνία λήξης ή τα έχουμε για μεγάλο χρονικό διάστημα;

PascM
12-02-08, 17:15
Ο άνθρακας πρέπει να αντικαθίστατε μετά από περίπου 4 εβδομάδες γιατί χάνει την δυνατότητα να αποροφά άλλες ουσίες.
Το μακαρόνι δεν χρειάζετε κάποια αντικατάσταση.

Pritanis
12-02-08, 17:50
υπαρχουν δυο ειδη μακαρονιου.....ενα για μηχανικο φιλτραρισμα και ενα για βιολογικο.......αυτο που ειναι για μηχανικο ειναι λειο χωρις πορους ενω το αλλο εχει πορους για να αναπτυσσεται η βιολογια του φιλτρου.

ΛΑΚΕΔΑΙΜΟΝΑΣ
12-02-08, 19:49
Να ρωτήσω και κάτι τελευταίο, όσον αφορά τα χρώματα των σφουγγαριών (πράσινο, μπλε, μαύρο) τι ρόλο παίζει το χρώμα;
δηλαδή με λίγα λόγια για να μην κουράζω περισσότερο.
Θέλω να ξεκινήσω ένα 20άλιτρο που έχει μέσα άνθρακα και μαύρο σφουγγαράκι και έχω και ένα 54λιτρο (λείο <<μακαρόνι>> πράσινο μπλε σφουγγάρι και υαλοβάμβακα) στρωμένο τι θα μπορούσα να κάνω με το καινούριο μου φίλτρο να το αφήσω ως έχει να δανειστώ κάποια πράγματα από το παλιό μου και γιατί;
Ευχαριστώ.

Pritanis
12-02-08, 19:58
τα χρωματα δεν δειχνουν κατι αν και συνηθως το μαυρο σφουγγαρι ειναι σφουγγαρι ανθρακα αλλα και παλι ειναι αναλογο με τον κατασκευαστη του σφουγγαριου......τωρα για να μην τα μπερδευεις και μπερδευεσαι και εσυ......Για να στρωσεις το νεο σου ενυδρειακι, αντικατεστησε το σφουγγαρι του με σφουγγαρι απο το στρωμενο και πριν την εξοδο βαλε και λιγο υαλοβαμβακα απο το παλιο......Μετρα αμμωνια για καποιες μερες στο καινουριο ωστε να δεις οτι ολα πανε καλα και εισαι ετοιμος......Μετα απο καμια 10αρια μερες βγαλε τον ανθρακα και συμπηρωσε με σφουγγαρι.....

glazar
12-02-08, 20:48
Επισης ο ανθρακας βοηθαει στο να κανει το νερο πιο διαυγες ,αν αρχισει και σου κιτρινιζει,πραγμα που δεν πειραζει βεβαια(η κιτρινιλα εννοω :) )
Οποτε μπορεις να τον βαλεις και αργοτερα τον ανθρακα και οχι απο την αρχη.

ΛΑΚΕΔΑΙΜΟΝΑΣ
13-02-08, 11:53
Ευχαριστώ!