Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : juwel vs arcadia

pipis
12-02-08, 15:03
Σε ένα rio 180 αν βάλω reflectors arcadia αντι juwel θα μπουν κανονικά? Με μπερδέυουν λίγο τα μεγέθη/νούμερα να βρω το σωστό. Επίσης ποιο απο τα δύο reflector είναι καλύτερο να βάλω. Οι λάμπες είναι 2χ 45 watts t5

PascM
12-02-08, 15:22
Οι ανακλαστήρες είναι ένα κεφάλαιο που αρκετοί το έχουν αφήσει στην τύχη του!
Σε σχέση με αυτούς τους δυο θα σου πρότεινα της Arcadia, όσον αφορά το μέγεθος αυτό που σε ενδιαφέρει είναι το μήκος, μετράς και επιλέγεις.

Andreas301
12-02-08, 15:26
Έχοντας χρησιμοποιήσει και τους δύο τύπους συμφωνώ και επαυξάνω με τον Πασχάλη. Δεν θα έχεις πρόβλημα στο να ταιριάξουν, απλά παίρνεις το κατάλληλο μέγεθος.
Πάντως υπάρχουν και πολύ φτηνότερες και εξίσου καλές ή αποδεκτές λύσεις (ανακλαστήρες από ηλεκτρολογικά, αυτοκόλλητο αλουμινόχαρτο κλπ). Αν κάνεις ένα ψάξιμο θα βρεις ιδέες στο GAB.

pipis
12-02-08, 15:29
Ευχαριστώ, έχω προτίμηση για arcadia αλλά ήθελα τη γνώμη σας, νοιωθω μοναξίες στο χόμπυ δεν ασχολείται κανείς φίλος, γνωστός κλπ. να του λεω τον "πόνο μου" :rolleyes: :D

PascM
12-02-08, 15:29
Η σωστή κατασκευή ενός ανακλαστήρα έχει να κάνει και με την σωστή απόδοση. Επομένως λύσεις του τύπου αλουμινόχαρτο κλπ δεν θα έλεγα οτι είναι σωστές.

orck
12-02-08, 15:57
τι καλυτερο εχουν οι arcadia σε σχεση με τις juwel;

Andreas301
12-02-08, 16:41
Καλύτερη στήριξη των κλιπς και με δυνατότητα βιδώματος ενώ η χαραγή επάνω στον ανακλαστήρα στην οποία βιδώνεται το κλιπ είναι μεγαλύτερη κάτι που δίνει ευελιξία, πιο στιβαρή κατασκευή το αλουμίνιο, ημικυκλικό σχήμα που ταιριάζει πιο βολικά στο ενυδρείο (κατά τη γνώμη μου) από το "τετραγωνισμένο" των juwel.
Τώρα όσον αφορά την απόδοση (δηλαδή την ανακλαστική ικανότητα) μπορεί να είναι ίδια. Μειονέκτημα και των δύο τα πλαστικά κλιπς τα οποία κάποια στιγμή θα σπάσουν από τις εναλλαγές της θερμοκρασίας και χρειάζονται ανταλλακτικά. Η juwel πάντως έχει και μεταλλικά κλιπς τα οποία μπορεί κανείς να προμηθευτεί από το aquaristik.net (νομίζω).
Για το αλουμίνιο που αναφέρθηκε παραπάνω, δεν θα το χρησιμοποιούσα από μόνο του, όμως το κάτω μέρος των καπακιών ταυτόχρονα με τους ανακλαστήρες το έχω ντυμένο με αυτοκόλλητο αλουμίνιο.

PascM
12-02-08, 17:07
Αν και δεν θυμάμαι τα σχετικά αυτή τη στιγμή η κατασκευή και δη το κυκλικό σχήμα η διάμετρος κλπ παίζουν σημαντικό ρόλο στην καλή λειτουργία του ανακλαστήρα!

Sorry δεν έχω αυτή τη στιγμή την δυνατότητα να βρω το άρθρο. :(

pipis
12-02-08, 20:57
Έβαλα της arcadia απλό στην εγκατάσταση, μόνο με ανησυχεί τα πλαστικά στηρίγματα, θα αντέξουν με τη ζέστη? Ανταλλακτικά βρίσκονται εύκολα να παω να πάρω να έχω για παν ενδεχόμενο?

Andreas301
12-02-08, 21:40
Εννοείς ότι βρήκες εύκολα τα ανταλλακτικά κλιπς οπότε ρωτάς αν θα πας να πάρεις για να έχεις ? 'Η ρωτάς αν γενικά βρίσκονται εύκολα ώστε αν βρίσκονται να πάρεις για να έχεις ? :D

Πάντως εγώ δεν βρήκα εύκολα, θέλει λίγο ψάξιμο.
Ίσως Αθήνα να είναι πιο εύκολο.

kill_bill
12-02-08, 21:58
Έβαλα της arcadia απλό στην εγκατάσταση, μόνο με ανησυχεί τα πλαστικά στηρίγματα, θα αντέξουν με τη ζέστη? Ανταλλακτικά βρίσκονται εύκολα να παω να πάρω να έχω για παν ενδεχόμενο?

Κατι arcadia που ειχα παρει πριν λιγο καιρο ειχαν μεταλλικα κλιπ. (δεν μου εκαναν ομως στο μηκος κ στραφηκα στη juwel, σκεφτηκα να τους κοψω αλλα κριμα ηταν)

pipis
12-02-08, 22:22
Αν θα βρω ανταλλακτικά σε κάποιο κατάστημα... ;) Με τη πρώτη ευκαιρία θα πάρω να έχω όπου βρω.