PDA

Επιστροφή στο Forum : Κάτι σαν μαλλί.....!!!!

kostis
09-02-08, 19:31
Γεια σε όλους,είμαι νέος στο forum και στο χόμπυ...έχω ένα ενυδρείο 35 λίτρα εδώ και ένα χρόνο περίπου.Έχω μέσα μια πύλινη κανάτίτσα και ένα κομμάτι λάβα,τα οποία έχουν βγάλει σκούρο μαλλί...σαν μαλλί,δεν ξέρω ακριβώς τι είναι....είχε πιάσει και το φίλτρο αλλά έχει μείνει πολύ λίγο...τι να είναι????

imichal
09-02-08, 19:40
Φίλε μου για απαντησε στα παρακατω :
ποσες ωρες εχεις σε λειτουργια τα φωτα ?
Εχεις φυτα ?
Βαζεις λιπασματα ?
Γενικα ριχνεις τιποτα μεσα?
Ποσα ψαρια εχεις μεσα και καθε ποτε κανεις αλλαγες ?

Kotsos
09-02-08, 19:41
Γεια σε όλους,είμαι νέος στο forum και στο χόμπυ...έχω ένα ενυδρείο 35 λίτρα εδώ και ένα χρόνο περίπου.Έχω μέσα μια πύλινη κανάτίτσα και ένα κομμάτι λάβα,τα οποία έχουν βγάλει σκούρο μαλλί...σαν μαλλί,δεν ξέρω ακριβώς τι είναι....είχε πιάσει και το φίλτρο αλλά έχει μείνει πολύ λίγο...τι να είναι????
Κατα 99% είναι άλγη. Δεν χρειάζετε να ανησηχείς

Έχεις καθόλου ζωντανά φυτά???
Πόση ώρα ανάβεις την λάμπα σου και τι λάμπα έχεις???
-------------------------
Με πρόλαβες!!!!!!!!!:D :D :D :D :D

kostis
09-02-08, 19:47
-τα φώτα λειτουργούν πάνω από 12 ώρες
-είχα φυτά αληθινά αλλά μετά τι καλοκαίρι που πέθαναν μερικά και ο γεωφάγος τα έκανε ******* δεν ξανά έβαλα...

-λιπάσματα δεν έχω βάλει ποτέ
-μόνο βακτοζύνη βάζω
-έχω 22 αν δεν κάνω λάθος και αλλάζω νερό κάθε 1,5 μήνα περίπου...καμιά φορά παραπάνω....
Κατα 99% είναι άλγη. Δεν χρειάζετε να ανησηχείς

Έχεις καθόλου ζωντανά φυτά???
Πόση ώρα ανάβεις την λάμπα σου και τι λάμπα έχεις???
Με πρόλαβες!!!!!!!!!:D :D :D :D :D

λάμπα άλλαξα και έβαλα μ΄΄ια που ροζίζει...

Kotsos
09-02-08, 19:50
Η λάμπα σου ανάβει πολές ώρες. Κανονικά ακόμη και για φυτεμένο ενυδρείο πρέπει να είναι γύρω στις 9 ώρες.

kostis
09-02-08, 19:52
άρα προτείνεις να την ανάβω λιγότερο κι ας μην είναι από αυτό????

imichal
09-02-08, 19:55
Λοιπόν μικρυνε τη φωτοπεριοδο σταδιακα στις 8 ωρες..... θα βοηθησει..
Ποια ειναι η βακτοζυνη ?:confused:
22 ψαρια σε 35 λιτρα ?:confused: Τι ψαρια ?
Αλλαγές νερου χρειαζεσαι πιο συχνα ! Ειδικα με τετοια ιχθυοφορτιση.....

kostis
09-02-08, 20:02
κοίτα το ενυδρείο μου είναι άκυρο από την αρχή γιατί είχα είδη αταίριαστα...
BACTOZYM λέει το βάζω όταν αλλάζω νερό

έχω γεωφάγο,αρλεκινάκια,διάφορα γατοψαράκια panta,albino...,ερυθρό,labeo,pagashiusgiant danio,albino rainbow, είχα και νέον αλλά δεν μου τα πειράζανε...έχω και ...ύπνο,δεν θυμάμαι πως το λένε,ξιφοφόρος νομίζω,είναι το μαύρο το ψάρι που κυμματίζει...

το νερό το αλλάζω χρησιμοποιώντας το πλαστικό το χωνί αλλά μου ρουφάει και πετραδάκια.σκέφτομαι να πάρω κι άλλο ενυδρείο και να βάλω άμμο...θα μου την ρουφάει λες????

ααα πιο παλιά είχα φτάσει και τα 30 κάτι ψάρια αλλά το καλοκαίρι....

chemical mac
09-02-08, 20:14
κοίτα το ενυδρείο μου είναι άκυρο από την αρχή γιατί είχα είδη αταίριαστα...
BACTOZYM λέει το βάζω όταν αλλάζω νερό

έχω γεωφάγο,αρλεκινάκια,διάφορα γατοψαράκια panta,albino...,ερυθρό,labeo,pagashiusgiant danio,albino rainbow, είχα και νέον αλλά δεν μου τα πειράζανε...έχω και ...ύπνο,δεν θυμάμαι πως το λένε,ξιφοφόρος νομίζω,είναι το μαύρο το ψάρι που κυμματίζει...

το νερό το αλλάζω χρησιμοποιώντας το πλαστικό το χωνί αλλά μου ρουφάει και πετραδάκια.σκέφτομαι να πάρω κι άλλο ενυδρείο και να βάλω άμμο...θα μου την ρουφάει λες????

ααα πιο παλιά είχα φτάσει και τα 30 κάτι ψάρια αλλά το καλοκαίρι....
...πλάκα κάνεις....

Tkagem
09-02-08, 20:19
Αυτοκτονιακό μιλάμε το ενυδρείο....

kostis
09-02-08, 20:23
ότι και να πείτε έχετε δίκιο...γιατί όμως ζούνε χωρίς προβλήματα???εκτός τον labeo που είναι πειραχτίρι...

Πάνος
09-02-08, 20:32
το θεμα δεν ειναι ποιος εχει δικιο...το θεμα ειναι πως τα ψαρια σου στρεσσαρονται τρομερα....
"γιατι ζουνε χωρις προβληματα??".......ξερεις τι θα πει υποκριτικη ικανοτητα? ειναι ικανοτητα των πουλιων και των ψαριων....οτσν δειχουν οτι ειναι αρρωστα ειναι ηδη σε προχωρημενο σταδιο...τα ψαρια σου επιβιωνουν ΓΙΑ ΤΗΝ ΩΡΑ αλλα αυτο δε σημαινει πως περνανε και καλα...
διαβασε εδω μεσα υπαρχει πολυ υλικο...και ξεκινα απο το σημειο 0. σκεψου τι ψαρια θα κρατησεις..πως θα διαμορφωσεις το ενυδρειο συμφωνα με τις αναγκες τους και ξεκινα...αν θες να εχεις ευτυχεις συγκατοικους για καιρο...και οχι για οσο αντεχουν!!

Tkagem
09-02-08, 20:32
Τώρα σου φαίνεται οτι ζουν χωρίς προβλήματα.Αύριο μεθαύριο που θα κελαηδάνε ένα ένα θα καταλάβεις....

kostis
09-02-08, 20:36
βασικά μου αρέσει η ποικιλία και τα χρώματα,δεν θέλω να έχω ένα συγκεκριμένο είδος...

ερώτηση....το ενυδρείο το καθαρίζω με το πλαστικό χωνι και λάστιχο...καταλάβατε...σκέφτομαι να πάρω νέο ενυδρείο όπου λέω να βάλω άσπρη άμμο....σε αυτό έχω κόκκινο πετραδάκι το οποίο το ρουφάει το χωνί...την άμμο θα την ρουφάει??

gfdimopo
09-02-08, 20:41
δεν ειμαι σχετικός για να ξέρω οτι δεν ταιριάζουν τα ψάρια

έχω την απορία πως χωράνε τόσα ψάρια σε 35 λίτρα...

Πάνος
09-02-08, 20:41
σε ενα 30αρι ενυδρειο θα περιοριστεις σε ενα ειδος αντε σε 2......υπαρχουν και ειδη με διαφορα χρωματα οποτε μπορεις να εχεις ποικιλια...
αν θες πιο πολλα χρωματα τοτε καλα θα κανεις και θα παρεις και 2ο ενυδρειο...οσο για την αμμο πρωτα πρεπει να ξερεις για τι την αγοραζεις...(αν ειναι οκ με ψαρια και φυτα που θες...) και μετα να σε ανησυχει αν την ¨ρουφαει το σωληνακι" ...(πραγμα για το οποιο υπαρχουν λυσεις...)
δες τα πραγματα απο μια πιο φιλοζωη προοπτικη..:smt101
σου το ζητω εκ μερους των ψαριων σου..

Tkagem
09-02-08, 20:48
Φίλε μου άρχισε να διώχνεις ψάρια γιατί θα αρχίσεις να έχεις πολλά προβλήματα.Τα περισσότερα ψάρια είναι ασύμβατα μεταξύ τους και έχεις πάρα μα πάρα πολλά ψάρια για τα λίτρα σου.Μόνο το pangasius για να σου δώσω να καταλάβεις θέλει 1000 λίτρα τουλάχιστον μόνος του,φτάνει πάνω από μέτρο, τσέκαρε τις φωτο κάτω.

imichal
09-02-08, 21:02
Πριν το στησιμο ενος ενυδρειου πρεπει να εχεις αποφασισει τι θα βαλεις μεσα. Τοσο από ψαρια οσο και απο φυτα....
Ετσι ξεκιναμε παντα.
Το να μαζευεις καθε τοσο καποια ψαρακια απο ενα πετ σοπ που σου "γυαλισαν" ειναι λαθος. Τωρα εχεις κανει ενα αχταρμα ....
Ειναι ενα λαθος που κανουν οι περισσοτεροι νεοι χομπιστες (δεν εξαιρω τον εαυτο μου-τα εκανα και εγω αυτα καποτε) και που πρεπει τωρα να το διορθωσεις.....

kostis
10-02-08, 14:42
Πριν το στησιμο ενος ενυδρειου πρεπει να εχεις αποφασισει τι θα βαλεις μεσα. Τοσο από ψαρια οσο και απο φυτα....
Ετσι ξεκιναμε παντα.
Το να μαζευεις καθε τοσο καποια ψαρακια απο ενα πετ σοπ που σου "γυαλισαν" ειναι λαθος. Τωρα εχεις κανει ενα αχταρμα ....
Ειναι ενα λαθος που κανουν οι περισσοτεροι νεοι χομπιστες (δεν εξαιρω τον εαυτο μου-τα εκανα και εγω αυτα καποτε) και που πρεπει τωρα να το διορθωσεις.....

δεν ξέρω από τώρα τι θα βάλω....το μόνο σίγουρο είναι ότι μου αρέσει η ποικιλία και τα χρώματα...για φυτά δεν τίποτα αλλά θέλω πολύ να βάλω άμμο...