Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : ερωτηση για τον βυθο μου

chris.mos
09-02-08, 17:08
διαβαζωντας στο γη&υδωρ εμαθα οτι η πολυ λεπτη αμμος ειναι ακατληλη για ενυδρεια με φυτα γιατι δεν οξυγονονονται σωστα οι ριζες των φυτων.στο ενυδρειο εχω υποστρομα για φυτα κατω(και για αυτο ακουσα οτι λιγουσ μηνες μετα ειναι αχρηστο.αληθευει;)και απο πανω μια πολυ λεπτη αμμο ειμαι ετοιμος να το ξαναστησω απ την αρχη βαζοντας ακουαλιτη που εχω χρησιμοποιησει πιο παλια.εσεισ τι προτεινεται; το υψος της αμμοου ειναι απο 3 εως 5 εκ.ευχαριστω

Πάνος
12-02-08, 21:40
και εγω θελω να ρωτησω πανω σε αυτο....στο ενυδρειο που εχω αμμο εχω μονο ανουμπιες και μικροσορουμ αγγιστρωμενα σε ξυλο....εχει κανεις δοκιμασει να βαλει echinodorus (ozelot verde) και cryptocorine σε αμμο? τυπου ποταμισιας οχι πολυ ψιλη σαν της θαλασσας.(οπως του σκαματος οταν καναμε γυμναστικη παιδια:smt041 ). η να μη το δοκιμασω καν?

Πάνος
13-02-08, 16:11
ψαχνοντας λιγο παραπανω αποφασισα να μη το διακυνδυνευσω...ετσι χωρισα με μη ασβεστολιθικες πετρες το ενυδρειο σε 2 ζωνες...η μια εχει αμμο μπροστα..κι ενα πισω κομματι εχει χαλαζιακο χαλικι για τα φυτα που εβαλα......σκεψου αν θες να δοκιμασεις το ιδιο...
οριστε 2 φωτο για να παρεις μια ιδεα...το νερο ειναι ακομη λιγο θολο απο τις εργασιες!
στη συνεχεια θα μπουν ανουμπιες και μικροσορουμ..μολις κλαδεψω στο αλλο ενυδρειο...και φοντο...
ελπιζω να γινει καλη κατοικια για τα kribs

kostis
13-02-08, 17:13
ψαχνοντας λιγο παραπανω αποφασισα να μη το διακυνδυνευσω...ετσι χωρισα με μη ασβεστολιθικες πετρες το ενυδρειο σε 2 ζωνες...η μια εχει αμμο μπροστα..κι ενα πισω κομματι εχει χαλαζιακο χαλικι για τα φυτα που εβαλα......σκεψου αν θες να δοκιμασεις το ιδιο...
οριστε 2 φωτο για να παρεις μια ιδεα...το νερο ειναι ακομη λιγο θολο απο τις εργασιες!
στη συνεχεια θα μπουν ανουμπιες και μικροσορουμ..μολις κλαδεψω στο αλλο ενυδρειο...και φοντο...
ελπιζω να γινει καλη κατοικια για τα kribs

καλή ιδέα και έλεγα να βάλω και γω σε ένα καινούριο που θα πάρω λευκή άμμο....με απογοήτευσες

Πάνος
13-02-08, 18:07
[quote=με απογοήτευσες[/quote]

σχεδον δε φαινεται το χαλικι...οπως βλεπεις απο τις φωτο ουσιαστικα μονο η αμμος φαινεται...

chris.mos
29-02-08, 04:01
πολυ καλη η ιδεα σου πανο αλλα δυστηχως δε μπορει να λειτοθργησει σε μενα γιατι εχω πολα φυτα.κωστη ξανασκεψουτο για την ασπρη αμμο ειναι ομορφη αλλα καθολου πρακτικη.επισης οι ανοιχτοχρωμοι βυθοι ειναι ακαταληλοι για τα περισοτερα ψαρια.πιστεψεμε το μετανοιωσα που δε χρησιμοποιησα ακουαλιτη οπως παντα τοσα χρονια.