Επιστροφή στο Forum : Vallisneria americana (gigantea)
Πως κλαδεύουμε τη Vallisneria americana (gigantea)?
Tα χαλασμένα φύλλα τα κοβεις όσο πιο κοντά στη ρίζα γίνεται. Αν θες να κόψεις υγιεί φύλλα λόγω μεγέθους τα κόβεις με ενα ψαλίδι εκεί που θες όμως έτσι σε λίγο καιρό θα χαλασουν.
capetanakis
08-02-08, 21:25
εγω κοβω με ψαλιδι φιλε στο υψος που θελω,πολυ γρηγορα ξαναμεγαλωνει κ στελνει κ δρομεις...
εάν τα υγιή φύλλα τα φυτέψω θα βγεί νέο φυτό?
Οχι δεν βγαινει.Πολλαπλασιάζεται με ρανερς. Πάντως και αν τα κοβεις μεχρι να χαλασουν θα έχει βγαλει νέα και δεν θα φαίνεται άσχημα.
capetanakis
08-02-08, 21:29
leonm εμενα δεν χαλανε τα φυλλα που κοβω,ξαναμεγαλωνουν...
Ναι μπορουν να μεγαλώσουν και μετά που θα κοπούν αλλά δεν κρατάνε τόσο όσο αν δεν τα κόψεις, αρχίζουν σιγά σιγά απ τις κομμένες άκρες να σαπίζουν.Σε μένα παλιότερα που είχα, αυτό είχα δει.
capetanakis
08-02-08, 21:41
δεν ξερω παντως μεγαλωνει πολυ γρηγορα κ γι'αυτο μπορει να μην βλεπω αν τα φυλλα που αναπτυσονται ειναι τα παλια η ειναι καινουρια.
ρανερς για τους άσχετους σε πολύ απλά ελληνικά τι σημαίνει?
capetanakis
08-02-08, 22:03
δρομεις, το φυτο που θα βαλεις στο ενυδρειο στελνει μικρες ριζες γυρω του.εκει που πιανει η καθε ριζα αναπτυσεται κ ενα νεο φυτο:).
δηλαδή το φυτό που έχω βάλει εγώ θα βγάλει καινούρια χωρίς να κάνω τίποτα εγώ ή πρέπει να κάνω κάτι?
Δεν χρειάζεται να κανεις τίποτα.
Για να ακριβολογούμαι, οι δρομείς δεν είναι ριζες άλλα κάτι σαν κλαδάκια που θα δώσουν από ένα νέο φυτό, που θα βγάλει τις δικές του ρίζες. Όπως η φραουλιά.
σε ελαχιστο χρονο το ενυδρειο γινεται ζουγκλα...-+10 :smt079
Το δικό μου δεν έχει γίνει ακόμα, αλλά περιμένω.
Αυτό με τους "δρομείς" γίνεται με το συγκεκριμένο είδος φυτού ή παρατηρείται και σε άλλα είδη?
Σε αρκετά είδη.... ένα είναι echinodorus tenellus....
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.