Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : SOS ΟΥΡΑ ΣΕ ΜΑΥΡΑ ΧΑΛΙΑ !!!!HELP!!!!

CHRIS4204
07-02-08, 11:47
Καλημέρα σας , θα ήθελα να ρωτήσω ποια είναι η καλύτερη και πιο γρήγορη μέθοδος για να αποκατασταθεί η ουρά του μονομάχου μου .
Βρίσκεται σε ένα ενυδρέίο 165΄λίτρων με ένα ζευγάρι σκαλαριών και μετά από 4 μήνες αρμονικής συμβίωσης ξαφνικά του την πέσανε μια μέρα και μετά πάλι ηρεμία.
Έχω πρόχειρη μια γυάλα κοντά στα 15 λίτρα και σκέφτομαι να τον βάλω εκεί μέχρι να επανέλθει.
Κάπου διάβασα πως μπορώ να επιταχύνω την διαδικασία της επούλωσης χρησιμοποιώντας ενυδρειακό αλατάκι.Αν ναι σε τι αναλογία?
Κάθε πόσο θα πρέπει να αλλάζω το νερό της γυάλας?Το νερό που θα συμπληρώσω/νω θα είναι από το ενυδρείο που βρίσκεται τώρα.

Ευχαριστώ και αναμένω την βοήθειά σας.
-------------------------
Καλά κανένας δεν ασχολείται??????????

PascM
07-02-08, 12:25
Βρεε τον βιαστικό!!! :D

Λοιπόν το φάουλ ξεκινάει από το γεγονός οτι τον μονομάχο κακώς τον έχεις με τα σκαλάρια τα οποία επίσης κακώς έχεις σε ενυδρείο 165 λίτρων εκτός και αν ουσιαστικά το έχεις ως γεννήστρα!

Όταν λες γυάλα αν εννοείς ταυτόχρονα και στρόγγυλη τότε δεν κάνει!!
Θέλεις ένα κανονικό ενυδρειάκι 15-20 λίτρων με κατάλληλες συνθήκες (χημείας νερού) για τον μονομάχο!!

Από εκεί και πέρα για να γίνει γρήγορα καλά η ουρά του θα πρότεινα είτε την χρήση του melafix είτε ενυδρειακό αλάτι σε αναλογία 1gr/l και θερμοκρασία 28-29 βαθμούς! Καλό τάισμα με bloodworms και φυσικά προσοχή στην βιολογία!

melli
07-02-08, 12:33
Καλημέρα! Γιατί ενώ έχεις γυάλα 15 ολόκληρα λίτρα τον έχεις μαζί με σκαλάρια? Πασας θα είναι εκεί μόνιμα μόνος του. Βλέπεις οι μαχητές δεν είναι και τα πιο κοινωνικά ψαράκια, άσε που τόσο μεγάλες και όμορφες ουρές είναι πρόκληση και για άλλα είδη... Για να μην πέφτει ξύλο λοιπόν είτε από την μια είτε από την άλλη, μόνος του! Για την επούλωση κάνε μια αναζήτηση, υπάρχουν άπειρα ποστ για το θέμα σου ;)
Υ.Γ. Κι εμένα ο δικός μου σε αντίστοιχη φάση αναρρωσης είναι, αλλά απο fin rot προχωρημένο... Ξεκίνα με αλατάκι ή Μelafix

CHRIS4204
07-02-08, 12:46
Συγνώμη για την βιασύνη μου , απλά σε λίγη ώρα δεν θα έχω internet μέχρι και την δευτέρα το μόνο πρόβλημα που έχω είναι με την θερμοκρασία , καθώς δεν μου περισεύει κανένας θερμοστάτης.
Πιο γρήγορα το αλάτι ή το melafix.
Μιας και είναι γυάλα πιο πολύ μοιάζει με μεγάλο χοντρο βάζο ΔΕΝ μπορεί να μπει φιλτράκι.
Κάθε πόσο και τι αλλαγές νερού να κάνω?

PascM
07-02-08, 12:50
Πιο γρήγορα το αλάτι ή το melafix.

Δεν το εχουμε χρονομετρήσει κιολας

CHRIS4204
07-02-08, 12:51
Ενοώ πιο αποτελεσματικό με την θερμοκρασία κοντά στους 25.

stav
07-02-08, 12:51
Δεν θελει γυαλα,κανονικο ενυδρειακι με μικρο θερμαντικο σωμα και φιλτρακι
με μικρη ροη.

PascM
07-02-08, 12:53
Όταν λες γυάλα αν εννοείς ταυτόχρονα και στρόγγυλη τότε δεν κάνει!!
Θέλεις ένα κανονικό ενυδρειάκι 15-20 λίτρων με κατάλληλες συνθήκες (χημείας νερού) για τον μονομάχο!!

Από εκεί και πέρα για να γίνει γρήγορα καλά η ουρά του θα πρότεινα είτε την χρήση του melafix είτε ενυδρειακό αλάτι σε αναλογία 1gr/l και θερμοκρασία 28-29 βαθμούς! Καλό τάισμα με bloodworms και φυσικά προσοχή στην βιολογία!
Θέλει όλα αυτά !!!

melli
07-02-08, 12:57
Θέλει όλα αυτά !!!
:smt045

CHRIS4204
08-02-08, 08:36
Τελικά ο μονομαχάκος μπήκε σε 10 λίτρα με θερμαντικό σώμα θερμοκρασία νερού 28-29 και 1 γραμμάριο αλάτι ανά λίτρο και ήδη δείχνει πολύ πιο χαλαρός.
Το μόνο πρόβλημα είναι ότι δεν μπορεί να μπεί φιλτράκι κι έτσι θα αλλάζω το 70% του νερού κάθε 3 μέρες.
Δεν πειράζει όμως αν είναι να ζήσει και να επανέλθει η ομορφιά του ας αλλαζω και κάθε μέρα.

Ευχαριστώ για την βοήθειά σας.

PascM
08-02-08, 10:45
Στις αλλαγές νερού να συμπληρώνεις το αλάτι που αναλογεί και να μην μειώσεις απότομα την αλατότητα.

CHRIS4204
08-02-08, 11:04
Κατάλαβα.
Κάθε 3 μέρες 50% και συμπληρώνω και αλάτι.
Για πόσες μέρες να τον έχω στους 28 και με αλάτι ?
Μέχρι να συνέλθει?

PascM
08-02-08, 11:34
Πιστεύω οτι σε μια εβδομάδα θα δεις βελτίωση οπότε από εκεί και πέρα απλά διατηρείς τις κατάλληλες συνθήκες και θα βελτιωθεί εντελώς!

Emily
26-03-08, 11:38
Γράφω κι εγώ το πρόβλημά μου εδώ για να μην επαναλαμβάνουμε τα θέματα.

Και ο δικός μου μονομάχος έχει (υποψιάζομαι) fin rot. Η ουρά του έχει μείνει σχεδόν μισή και το κάτω πτερύγιό του είναι σε κακά χάλια. Μία ανοίγουν τρύπες, μία εμφανίζονται σκισήματα κλπ και τα ίδια στο ραχαίο πτερύγιο.

Αυτή η κατάσταση συνεχίζεται τώρα για περίπου 2 μήνες. Έχω δοκιμάσει Melafix σύμφωνα με τις οδηγίες, για λίγο έφτιαχνε διέκοπτα τη θεραπεία αλλά μετά από λίγες μέρες πάλι τα ίδια. Στη συνέχεια δοκίμασα ένα φάρμακο (από πετσοπ που είδικεύεται στα ενυδρεία και καλά) το Myzafix αλλά δεν δείχνει να κάνει κάτι.

Από όσα διάβασα παραπάνω μόνο αλάτι δεν έχω δοκιμάσει...Να το δοκιμάσω ή να προσπαθήσω κάποιο άλλο φάρμακο?

Το ενυδρείο του είναι 25 λίτρων, η χημεία νερού: NH3/4=0, NO2=o, NO3=5-10ppm pH=7.5, για υποστρωμα έχει χαλίκι, τα φυτά του είναι Elodea και κερατόφυλλο και η θερμοκρασία είναι στους 26C

melli
26-03-08, 11:56
...Και ο δικός μου μονομάχος έχει (υποψιάζομαι) fin rot...
Μετά από πολλές προσπάθειες και φάρμακα κι εγώ κατέληξα στο αλατάκι (ενυδρειακό-γλυκου νερού)! Σε συνδυασμό με αύξηση της θερμοκρασίας στους 28-29, η ουρά σταμάτησε να χαλάει και ξανασχηματίστηκε...