Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : Τι υλικά?

πλυμμήρας
06-02-08, 13:35
Φίλοι καλημέρα.Στήνω ένα ριο 240 για μαλάουι και έχω ένα εξωτερικό φίλτρο της RENA το FILSTAR XP2.
Τι υλικά να βάλω και σε ποια αναλογία για να πετύχω καλή φίλτρανση(χημική και μηχανική)?
Το εσωτερικό φίλτρο το αφαίρεσα για λόγους aquascaping.

PascM
06-02-08, 13:38
Χημική γιατί ?
Γεμισέ το με substrat και βάζεις και υαλοβάμβακα και είσαι οκ!

πλυμμήρας
06-02-08, 13:42
Μπλέ σφουγγάρι καθόλου?
Αντί για υαλοβάμβακα μπορώ να βάλω κάτι άλλο γιατί μπουκώνει πολύ γρήγορα?Ή λάθος νομίζω?

PascM
06-02-08, 13:45
Και το σφουγγάρι μια χαρά κάνει για την δουλειά που το θέλεις!
Μάλιστα αν θέλεις μπορείς να βάλεις και μόνον σφουγγάρι! Κάτι άλλο εκτός υαλοβάμβακα δεν νομίζω!

πλυμμήρας
06-02-08, 13:48
Αν έβαζα και σαμπστρατ και μπλέ και υαλοβάμβακα πειράζει?Ή δεν χρειάζεται?
Πάντως απ'ότι κατάλαβα καλύτερα να το γέμιζα με σαμπστρατ και υαλοβάμβακα.Σωστά?

PascM
06-02-08, 13:51
Στα δικά μου ενυδρεία χρησιμοποιώ κυρίως το σφουγγάρι !

andreas K
06-02-08, 16:19
Το σφουγγαρι μικρου πορου,αντι υαλοβαμβακα ,θα κανει τη ζωη σου πιο ευκολη...

Andros
06-02-08, 17:41
Το σφουγγαρι μικρου πορου,αντι υαλοβαμβακα ,θα κανει τη ζωη σου πιο ευκολη...

Ναι andreas αλλα τη βρομια και τη λασπη που τραβα ο υαλοβαμβακας δεν την τραβα κανενα αλλο υλικο.;) Φυσικα και το σφουγγαρι μικρου πορου κανει αφου ομως προκειται για αφρικανες που ολοι ξερουμε τι κανουν μεσα στο ενυδρειο θα ελεγα υαλοβαμβακας να μπει σιγουρα.:smt045

Προσωπικη μου αποψη.

crazyio
06-02-08, 19:51
ο υαλοβάμβακας μόνο κακό δεν θα σου κάνει στο νερό και στην διαύγειά του..
Καλό είναι να βάλεις σαν τελικό υλικό φιλτραρίσματος ....

exetlaios
06-02-08, 20:59
τελικό υλικό? σίγουρα?νόμιζα οτι τον υαλοβάμβακα τον βάζαμε στην αρχή για τα χοντρά ή όχι.

orck
06-02-08, 21:43
και εγω αυτο νομιζα αλλα οταν πηρα το εξωτερικο φιλτρο μου (Eheim 2224) ειδα οτι και εκει τον υαλοβαμβακα τον εχει στο τελος λιγο πριν την αντλια, μου εξηγησαν οτι αυτο γινεται για να αποτρεψει απο το να περασει το παραμικρο στον αξονα της αντλιας

σαν πρωτο υλικο (μηχανικο φυσικα για να σταματαει φυλλαρακια κλπ) εχει μεσα το Mech

τελικό υλικό? σίγουρα?νόμιζα οτι τον υαλοβάμβακα τον βάζαμε στην αρχή για τα χοντρά ή όχι.

exetlaios
06-02-08, 21:56
έχει λογική.οπότε και στην αρχή και στο τέλος είναι το ιδανικό.στην ενίσχυση του φιλτραρίσματος άλλωστε δεν υπάρχει υπερβολή.

george
07-02-08, 01:00
Yλικά δεν είχε μέσα ;

πλυμμήρας
07-02-08, 14:36
Το πήρα μεταχειρισμένο χωρίς υλικά.τελικά να το γεμίσω με σαμπστρατ και υαλοβάμβακα πρίν και μετά?

crazyio
08-02-08, 01:26
Η όποια παρακράτηση σωματιδίων στο φίλτρο γίνεται από τα υλικά που έχουμε συνήθως στην αρχή .. σφουγγάρια και μακαρόνι ..
Αυτό που μας ανησυχεί είναι ο,τι είναι πολύ μικρό και επιστρέψει πάλι στο νερό ή μπει στην φτερωτή.
από αυτόν τον φόβο έρχεται να μας απαλλάξει ο υαλοβάμβακας.