PDA

Επιστροφή στο Forum : συμβουλες για φωτισμο

chris.mos
04-02-08, 14:48
καλησπερα σε ολους και καλως σας βρηκα μια και ειμαι νεος.εχω ενα φυτεμενο κοινωνικο στα 145λτ και δουλευω αυτη τη στιγμη με 2 philips aquqelle tld-30w για 8 ωρες εναι αρκετα τα watt για το ανειδρειο μου; τιφασματα χρειαζομαι για τα φυτα;επισης εχω και μια narva ocean blue lt-18w που την χρησιμοπειω κανα δυο ωρες την μερα το βραδυ ετσι για το γουστο χωρις τις αλλες. αυτην μου ειπαν να την βγαλω γιατι θα εχω προβλημα με την αλγη

Raven
04-02-08, 15:21
Γεια σου ! Καλα σου ειπαν για την μπλε λαμπα..βγαλτην ! αυξησε την φωτοπεριοδο στις 10 ωρες. Ποσο καιρο τρεχει το ενυδρειο σου ;
Κρατα την μια aquarelle και τις υπολοιπες βαλτες να εχουν ροζ φασμα (sylvania grolux πχ) .Ετσι θα εχεις 30+30+18 watt,συνολο 78watt που ειναι ενταξει για τα περισσοτερα ευκολα\μετρια φυτα. Ποσα φυτα και ποοια ειδη εχεις ;

chris.mos
04-02-08, 20:53
το ενυδρειο τρεχει ενα μηνα περιπου εχω αρκετα φυτα αλλα ονοματα δεν ξερω και ουτε τροπο να τα μαθω.παντος πανε καλα. η μπλε ακομα και με 2 ωριτσες την μερα θα δημιουργησει προβλημα ε κριμα γιατι ειναι υπεροχο οταν αναβει

kill_bill
04-02-08, 21:25
Μπορεις να μαθεις τι φυτα εχεις απο εδω http://www.tropica.com/plant_print.asp