Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : Αντίστροφη Οσμοση

KOKOBAS
03-02-08, 23:54
Τι κάνει η αντίστροφη οσμοση και τι το σκίμερ;

alan boy
04-02-08, 10:30
Τι κάνει η αντίστροφη οσμοση και τι το σκίμερ;

για την οσμοση δες αυτο http://www.tsamisaquarium.gr/Selides/Themata/osmose.htm

KOKOBAS
04-02-08, 10:40
Ευχαριστώ πολύ για το link. Νομίζω ότι κατάλβα σε μεγάλο βαθμό τη λειτουργία του, αλλά νομίζω ότι χάνει αρκετά σε θέμα πρακτικότητας. Πέρα από το νερό που πάει χαμένο, αν κατάλαβα καλά πρέπει να έχει μόνιμα συνδεδεμένο το μηχάνημα πάνω στη παροχή νερού. Αυτό το αφήνεις μόνιμα πάνω ή το συνδέεις μόνο όταν κάνεις αλλαγές νερού.

alan boy
04-02-08, 10:50
Ευχαριστώ πολύ για το link. Νομίζω ότι κατάλβα σε μεγάλο βαθμό τη λειτουργία του, αλλά νομίζω ότι χάνει αρκετά σε θέμα πρακτικότητας. Πέρα από το νερό που πάει χαμένο, αν κατάλαβα καλά πρέπει να έχει μόνιμα συνδεδεμένο το μηχάνημα πάνω στη παροχή νερού. Αυτό το αφήνεις μόνιμα πάνω ή το συνδέεις μόνο όταν κάνεις αλλαγές νερού.

αυτο ειναι στην κριση σου.
εγω την εχω μονιμα συνδεμενη μεσα σε μια αποθηκη.αν θες δεν ειναι τιποτα να ξεβιδωνεις ενα λαστιχο και να την αποσυνδεεις

τι ενοεις χανει σε πρακτικοτητα?
μαλλον καταλαβα.ε ναι δεν μπορεις να την εχεις στο σαλονι.θελει το χωρο της (οχι καναν τεραστιο ομως)

KOKOBAS
04-02-08, 11:00
Το ενυδρείο που θέλω να κάνω μιας και άμα αρχίσεις...ξέρετε όλοι φαντάζομαι θέλω κάποια στιγμή να μετατραπεί σε θαλασσινό reef. Πρέπει λοιπόν να καταλάβω πως δουλεύει το skimmer. και ναι πάει για σαλόνι.

MiziGr
04-02-08, 11:06
Η όσμωση δεν είναι ανάγκη να είναι στο σαλόνι!!! Μπορείς να την έχεις συνδεδεμένη σε οποιαδήποτε βρύση
και να αποθηκεύεις το νερό που χρειάζεσαι για την αλλαγή σε δοχεία!

alan boy
04-02-08, 11:10
reef και οσμοση με DI (τελικο σταδιο απιονισμου του νερου) πανε πακετο.
Δεν ειναι αναγκη να ειναι διπλα διπλα.τη βαζεις στο μπαλκονι π.χ. και σε ενα κουβα-βαρελακι μαζευεις το καθαρο νερο και κανεις την αλαγη.

KOKOBAS
04-02-08, 11:13
Νομίζω ότι βιάζομαι ή απλά είμαι καθυστερημένος. Πάντως εμένα όλα αυτά δε μοου φαίνονται τόσο απλά όσο τα παρουσιάζετε.

alan boy
04-02-08, 11:14
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=15393

KOKOBAS
04-02-08, 12:37
Το έχω διαβάσει αυτό. Σε ευχαριστώ όπως και να έχει Αυτό που δε μπορώ να καταλάβω είναι αν το skimmer αποτελεί στην ουσία ένα επιπλέον φίλτρο ή αν είναι κάτι διαφορετικό.
-------------------------
Σε ενυδρείο γλυκού νερού βοηθάει το σκιμμερ?