Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : Σίδηρος

theodor72
03-02-08, 19:30
Χρησιμοποίω για τα φυτά του ενυδρείου μου τον σίδηρο της Seachem ο οποίος έχει αναλογία 1%. Για της γλάστρες στην βεράντα χρησιμοποιώ σίδηρο Algoflash ο οποίος είναι και αυτός υδατοδιαλυτός σε αναλογία 2%.
Θεωρώ λοιπόν οτι μπορεί να χρησιμοποιηθούν και τα δύο λιπάσματα στο ενυδρείο με προσοχή βέβαια στην αναλογία.
Μήπως κανω λάθος; Το έχει "ψάξει" κανείς; Απλώς για να μου φύγει η περιέργεια.:smt101

melli
03-02-08, 19:53
Νομίζω πως τα ενυδρειακά λιπάσματα είναι μελετημένα ωστε να θρέφουν τα φυτά, χωρίς να κάνουν κακό στα ψάρια. Το Algoflash το χρησιμοποιώ κι εγώ αλλά δεν θα το έριχνα στο ενυδρείο μου γιατί μπορεί να περιέχει και άλλου είδους χημείες... :rolleyes:
Αν κάποιος τολμηρός το έχει δοκιμάσει με επιτυχία, ας ενημερώσει κι εμάς ;). Σαφώς και θα ήταν τέλειο να μπορούμε να αγοράζουμε ενυδρειακά από το super market.

basillis
03-02-08, 20:07
Συμφονώ και γω με την melli. Δεν νομίζω το algoflash να είναι μη τοξικό για τα ψάρια μας.;)

leonm
03-02-08, 20:50
Αυτο που λες δεν το ξερω, ομως το power 2 για Fe & power 8 για Κ μπορεις να τα βαλεις και κοστιζουν ελάχιστα. Ειναι και το power 4 για τα διαφορα ιχνοστοιχεία αλλα δεν το έχω πάρει γιατί περιέχει λιγότερα σε σχεση με το flourish της σιτσεμ.

imichal
03-02-08, 21:38
Αυτο που λες δεν το ξερω, ομως το power 2 για Fe & power 8 για Κ μπορεις να τα βαλεις και κοστιζουν ελάχιστα. Ειναι και το power 4 για τα διαφορα ιχνοστοιχεία αλλα δεν το έχω πάρει γιατί περιέχει λιγότερα σε σχεση με το flourish της σιτσεμ.

Πες τα χρυσοστομε!!! Απο που τα περνουμε αυτα? Μαγαζι γεωργικων φαρμακων ?

leonm
03-02-08, 21:58
Oταν ερθεις να παρεις τα ημερολογια θα σου δωσω το τηλ του αντιπροσωπου στα Χανια.

theodor72
03-02-08, 22:08
Η σκέψη μου είναι: υδροδιαλυτός σίδηρος το ένα, υδροδιαλυτός σίδηρος και το άλλο. Συνεπώς σίδηρος και νερό. Τι μπορεί να κάνει τοξικό το ένα και αβλαβές το άλλο;
Πάντως θα περιμένω και μερικές ακόμη απόψεις, γιατί μπορεί κάτι να ξεφεύγει από την λογική αυτή.
Αφού leonm χρησιμοποιείς κατι αντίστοιχο και έχεις και δίσκους μάλλον είναι Ο.Κ.

leonm
03-02-08, 22:38
Tα power είναι ειδικά λιπάσμπασματα για υδροκαλιεργειες και διαφερουν απ τα λιπάσματα για γλάστρες όπως το αλγκοφλας που θα σουλεγα να μην δοκιμασεις αφου εχεις και αλλες φτηνες επιλογες.Σιδηρος υπαρχει 2σθενεις και 3σθενεις με καταλληλο για ενυδρειο τον πρωτο. Το λιπασμα που λες τι εχει +τι αλλο?Παλιοτερα παντως που ειχα δοκιμασει θειοθειικο καλιο για Κ ειχα πολλα προβληματα οποτε καλο ειναι να βαζουμε δοκιμασμενα λιπασματα στα ενυδρεια μας.

imichal
03-02-08, 22:43
Oταν ερθεις να παρεις τα ημερολογια θα σου δωσω το τηλ του αντιπροσωπου στα Χανια.

χερι με χερι.......:D :D

poliko_selas
03-02-08, 23:59
Εγώ να ρωτήσω κάτι διαφορετικό? Τον σίδηρο για το ενυδρείο μπορούμε να τον χρησιμοποιήσουμε στις γλάστρες μας:smt101? Ε? Ε? ;)
Ποιος ξέρει να μου απαντήσει?:rolleyes:

noe
04-02-08, 00:04
To power στις οδηγείες λέει ότι αν η καλιέργεια έχει άμεση αναγκη για σίδηρο τότε ραντίζουμε τα φύλα τις καλιέργειας.

Πολλά από τα γεωργικά λιπάσματα/φαρμακα που προορίζοντε για ράντισμα έχουν συγκολιτηκές ουσίες ώστε μετά το ράντισμα να μένει πάνω στα φύλλα και να μην φευγει (πχ μετά από μία βροχή). Δεν ξέρω να πώ αν το power έχει τέτοια συστατικά και αν αυτά μπορούν να βλάψουν το ενυδρείο μας αλλά, είμαι σίγουρος ότι τα περισσότερα γεωργικά ζουμιά έχουν τέτοια συστατικά.