Επιστροφή στο Forum : DIY Co2 Απορίες
Προχθές έφτιαξα ένα δοκιμαστικό σύστημα. Δουλεύει κανονικά εδώ και δυο μέρες. Βγάζει περίπου 25 φυσαλίδες το λεπτό.:D Έχω όμως κάποιες απορίες...
1)Είναι αρκετό ένα τέτοιο σύστημα με ένα μπουκάλι 1,5lt για ένα ενυδρείο 40lt φουλ φυτεμένο??? Μήπως είναι υπερβολικό και πρέπει να μειώσω τη ροή??
2)Αν δεν είναι αρκετό για τα 40 λίτρα, τί πρέπει να κάνω??
3)Τι θα γίνει αν για κάποιο λόγο τα φυτά σταματήσουν να φωτοσυνθέτουν?? Το βράδυ πχ. Υπάρχει περίπτωση να επιρεαστούν τα ψάρια ή να ψοφίσουν??
4)Πόσο καιρό κρατά αυτή η φιάλη?? Πότε πρέπει να αλλάξω το μίγμα??
Κανένας:( :( :( :( :( :( :( :( :( :(
Παπαδόπουλος Κώστας
03-02-08, 21:23
1.Είναι αρκετό
2.Τίποτε
3.Δεν υπάρχει σοβαρή πιθανότητα. Παρόλα αυτά αν παρατηρήσεις κάτι ύποπτο βάζεις αεραντλία να λειτουργεί την νύχτα.
4.Συνήθως κάθε 2 εβδομάδες αλλαγή του μίγματος για σταθερή παροχή
Ελπίζω να βοήθησα. :smt002
Μην διανοηθείς να μειώσεις την ροή σε DIY, θα κάνεις το σπίτι σου Κόσσοβο.
Το αν το υπάρχει αρκετό CO2 στο ενυδρείο σου δεν εξαρτάται μόνο από το πόσες φουσκάλες βγάζει το σύστημα ανά λεπτό, αλλά και τον τρόπο που κάνεις την διάχυση.
Όσο καλύτερη διάχυση, τόσο καλύτερη εκμετάλευση του CO2.
Zorba_The_Freak
04-02-08, 11:16
Μην διανοηθείς να μειώσεις την ροή σε DIY, θα κάνεις το σπίτι σου Κόσσοβο.
Και όμως, υπάρχει ενας απλός και απόλυτα ασφαλης τρόπος για να ελέγξεις την παροχή του DIY CO2.
Στο λάστιχο που φευγει απο το μπουκάλι βάζεις ένα ταυ.
Στη μία ακρη του ταυ βαζεις λαστιχο που καταληγει κανονικα στο ενυδρειο και στην αλλη ακρη βάζεις ένα βανακι αεραντλίας.
Αν το CO2 που παει στο ενυδρειο ειναι πολύ, απλά ανοιγεις το βανακι και ένα μέρος του φευγει στον αέρα.
Απόσο ξερω το CO2 δεν ειναι επικινδυνο αν το αναπνέεις, σωστά??
ΛΑΘΟΣ
Είναι πολύ επικίνδυνο. Παθένεις ασφυξία και μετά:smt051 .
Το θέμα είναι πως με το DIY δεν ξέρω αν η ποσότητα είναι αρκετή γι'αυτό ή όχι. Πάντως σε κλειστό χώρο χωρίς καλό αερισμό δεν......
ΛΑΘΟΣ
Είναι πολύ επικίνδυνο. Παθένεις ασφυξία και μετά:smt051 .
Το θέμα είναι πως με το DIY δεν ξέρω αν η ποσότητα είναι αρκετή γι'αυτό ή όχι. Πάντως σε κλειστό χώρο χωρίς καλό αερισμό δεν......
Νομίζω πως η ποσότητα που βγάζει δεν είναι αρκετή για να κάνει ζημιά, αν υπάρχουν ακόμη 2-3 άτομα στο σπίτι τόσο θα βγάζουν.
Εγώ το έχω στο σαλόνι απο την παμπτη χωρίς να είναι συνδεμένο σε ενυδρείο και δεν έχω πάθει τίποτα
Η ποσοτητα CO2 που βγαζει το DIY ειναι αμελητεα.
Για την ποσότητα που βγάζει το DIY δεν ξέρω οπότε θα σημφωνήσω με τους πίο έμπειρους. Η απάντηση μου όμως αφορούσε την ερώτηση:
και εκεί ξαναλέω οτι το CO2 είναι πολύ επικίνδυνο και θέλει προσοχή!!!
Zorba_The_Freak
05-02-08, 13:55
Αντιγράφω από wikipedia (http://en.wikipedia.org/wiki/Carbon_dioxide)
"Amounts above 5,000 ppm are considered very unhealthy, and those above about 50,000 ppm (equal to 5% by volume) are considered dangerous to animal life."
Σε λίγο η υπερβολή θα βαρέσει στεφάνι, οπότε το καλύτερο για τον φίλο Kotsos είναι να μην κάνει τίποτα.
Και αυτό γιατί το DIY σύστημα παράγει λίγο CO2 ώστε να χρειαστεί να το μειώσουμε, περιορίσουμε, αναπνεύσουμε κλπ.
Με απλά λόγια μην σε προβληματίζει, άστο να δουλεύει κανονικά στο ενυδρείο και όλα θα πάνε καλά.
Αν πάλι δεν νοιώθεις σίγουρος τότε, για ψυχολογικούς λόγους περισσότερο, βάλε μια αεραντλία να δουλεύει τα βραδάκια.
ΤΕΛΟΣ ! :)
Εγώ όμως αντιμετώπισα πρόβλημα
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=24056
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.