Επιστροφή στο Forum : CSI: Ανεξηγητοι Θανατοι στο ενυδρειο
Old_Trafford
01-02-08, 14:48
Εχω εδω και ενα μηνα ενα ενυδρειο, το παρουσιασα (http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=22542), και τελευταια καθε 4-5 μερες χανω και ενα ψαρι. Στην αρχη καθονται βαριεστημενα κατω, και μετα απο δυο μερες ειναι νεκρα στον πατο. Οι μετρησεις μου ειναι ιδανικες, και δεν μπορω να καταλαβω τι φταιει. Απο αρρωστια μηπως ειναι τιποτα; Καμμια αλλη ιδεα;
Υποψην εχω χασει και Guppy και Platy και Ξιφοφορο. Τα γατοψαρα αντεχουνε, οπως και ο Ανκιστρους.
Κανε μια καλυτερη περιγραφη του προβληματος. Τα ψαρια τρωνε; Ειναι ωχρα,βαρυανασαινουν, πρησμενες κοιλιες; Κανε πιο συχνες αλλαγες , βαλε ανθρακα αν δεν εχεις και περιμενε πιο εμπειρους να σε καθοδηγησουν.
Old_Trafford
01-02-08, 15:27
Καμια φορα βαριανασαινουνε, οι κοιλιες τωρα αν ειναι πρησμενες η οχι δεν μπορω να το κρινω. Τρωνε κανονικα απο οτι καταλαβαινω. Την επομενη φορα που θα διακρινω καποιο συμπτωμα θα ποσταρω κοντινη φωτογραφια
Μηπως εχεις πολυ CO2 ; αναταραξη στην επιφανεια ειναι αρκετη; Τα cory και τα ancistrus εχουν την δυνατοτητα να ανεβαινουν στην επιφανεια για οξυγονο ισως και γι αυτο δεν ειχαν προβλημα. Αν το κανουν αυτο συχνα παει να πει οτι δεν υπαρχει οξυγονο στο ενυδρειο. Για κοιταξε το. Και πες μας και για τον ανθρακα αν εχεις.
Old_Trafford
01-02-08, 16:14
DIY ανθρακας στο ενυδρειο. Πως να μετρησω οξυγονο;
Λιβέρης Σταύρος
01-02-08, 19:21
Φίλε μου καλησπέρα, όπως σου είπαν και τα παιδιά πάραπάνω έλεγξε το φίλτρο σου καταρχήν να δουλεύει και να αναταρράσει την επιφάνεια καλά.
Εφόσον οι μετρήσεις σου λές πως είναι καλές σκέψου και το ενδεχόμενο του pet shop που τα αγόρασες. Καμιά φορά τα ψάρια τους είναι ταλαιπωρημένα ή και άρρωστα, που δέν το καταλαβαίνεις αμέσως. Επίσης ο χειμώνας και ειδικά τώρα τελευταία που κάνει πολύ κρύο δέν είναι εποχή για παραλαβές ψαριών, άλλο που το κάνουν για ευνόητους λόγους.
Προσοχή θέλει και η προσαρμογή που τους έκανες για να τα βάλεις στο ενυδρείο σου. Και αν μπορείς άλλαξέ τους τροφή.
Ελπίζω περαστικά και αν έκανα λάθος ας με διορθώσουν.
τσεκαρε οτι σου ειπαν τα παιδια ...
συν ....κανε ενα ελεγχο θερμοκρασιας και αν δουλευει ο θερμοστατης ....και οχι μονο με το θερμομετρο αλλα και με το ματι /χερι
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.