Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : Μετοκόμιση

vouros
31-01-08, 13:55
Θέλω την βοήθεια σας. Σπουδάζω Σπέτσες και είχα πάρει εδώ ένα ενυδρείο το Cayman 80. Τώρα τέλος του μήνα επιστρέφω Αθήνα και πρέπει να μεταφέρω το ενυδρείο. Καταρχάς όσο αφορά την μεταφορά των ψαριών σκέφτομαι να γεμίσω ένα βαρελάκι με νερό από το ενυδρείο που έχω και κάνω τις αλλαγές και να βάλω εκεί τα ψάρια... Το ταξίδι θα διαρκέσει γύρω στις 3 ώρες και από εκεί και πέρα τα ψάρια θα είναι στο δοχείο κάποια ώρα πριν φύγω που θα αδείασω το ενυδρείο και όση ώρα θα κάνω να το ξαναστήσω στην Αθήνα. Θα πρέπει να βάλω κάτι στο βαρέλι ώστε να μην πάθουν τίποτα τα ψάρια; Όσο αφορά τα υλικά απο το φίλτρο τι να τα κάνω; Να τα ρίξω μαζί με τα ψάρια ώστε να μην μείνουν εκτός νερού; Όταν το στήσω στην Αθήνα τι θα πρέπει να κάνω; Να ρίξω το νέρο που θα έχω στο βαρέλι ή να το γεμίσω με καινούριο νερό όλο; Σκέφτομαι επίσης εφόσον θα μπω σε αυτή την διαδικασία να αλλάξω και το χαλίκι για να μην το κουβαλάω και αυτό από εδω και να βάλω και υπόστρωμα... Για το ενυδρείο αυτό πόσο χαλίκι πρέπει να αγοράσω; Νομίζω αυτές τις απορίες έχω... Αν θυμηθώ κάτι άλλα θα ξαναστείλω... Ευχαριστώ εκ των προτέρον

Tolis
31-01-08, 15:33
Βασικη προυποθεση ειναι να αφησεις τα ψαρια εντελως νηστικα 3-4 μερες πριν τη μετακομιση, για να μην υπαρχουν αποβλητα στο νερο.

Βαλτα στο βαρελακι, στιψε καλα μεσα στο ενυδρειο τα υλικα του φιλτρου να φυγει η πολλη μουργα, και βαλτα κι αυτα στο βαρελακι.

Αν το φιλτρο δεν ειναι κολλημενο στο ενυδρειο, με το που θα φτασεις βαλε τα υλικα μεσα και βαλτο σε λειτουργια μεσα στο βαρελακι. Αν ειναι κολλημενο, βαλε τουλαχιστον την αντλια του (η οποια λογικα βγαινει) ή μια αεραντλια να ανταρασσει το νερο.

Αν θες να βαλεις αλλο χαλικι, να το εχεις αγορασει και να το εχεις πλυνει πριν τη μετακομιση, ωστε να στησεις το ενυδρειο οσο πιο γρηγορα γινεται. Μολις το νερο (με το αντιχλωριο του) φτασει στην καταλληλη θερμοκρασια βαλε τα ψαρια μεσα και το φιλτρο σε λειτουργια. Μην ταισεις για 2-3 μερες μετα, κι εχε το νου σου για αμμωνια, ισως χρειαστει να κανεις μερικες αλλαγες νερου.

Μικρος
31-01-08, 15:41
Θέλω την βοήθεια σας. Σπουδάζω Σπέτσες και είχα πάρει εδώ ένα ενυδρείο το Cayman 80. Τώρα τέλος του μήνα επιστρέφω Αθήνα και πρέπει να μεταφέρω το ενυδρείο. Καταρχάς όσο αφορά την μεταφορά των ψαριών σκέφτομαι να γεμίσω ένα βαρελάκι με νερό από το ενυδρείο που έχω και κάνω τις αλλαγές και να βάλω εκεί τα ψάρια... Το ταξίδι θα διαρκέσει γύρω στις 3 ώρες και από εκεί και πέρα τα ψάρια θα είναι στο δοχείο κάποια ώρα πριν φύγω που θα αδείασω το ενυδρείο και όση ώρα θα κάνω να το ξαναστήσω στην Αθήνα. Θα πρέπει να βάλω κάτι στο βαρέλι ώστε να μην πάθουν τίποτα τα ψάρια; Όσο αφορά τα υλικά απο το φίλτρο τι να τα κάνω; Να τα ρίξω μαζί με τα ψάρια ώστε να μην μείνουν εκτός νερού; Όταν το στήσω στην Αθήνα τι θα πρέπει να κάνω; Να ρίξω το νέρο που θα έχω στο βαρέλι ή να το γεμίσω με καινούριο νερό όλο; Σκέφτομαι επίσης εφόσον θα μπω σε αυτή την διαδικασία να αλλάξω και το χαλίκι για να μην το κουβαλάω και αυτό από εδω και να βάλω και υπόστρωμα... Για το ενυδρείο αυτό πόσο χαλίκι πρέπει να αγοράσω; Νομίζω αυτές τις απορίες έχω... Αν θυμηθώ κάτι άλλα θα ξαναστείλω... Ευχαριστώ εκ των προτέρον
την προηγουμενη μερα δεν θα τα ταιζα
θα εβαζα τα ψαρια σε σακουλα/ες,τυλιγμα με εφημεριδες ή σε ενα κουτι φελιζολ για να κρατησει οσο γινεται την θερμοκρασια του νερου.
στο βαρελακι θα εβαζα νερο-υλικα φιλτρου(φυτα -κανα ξυλο αν εχεις)με λιγα λογια αποικιες βακτηριδιων.
θα εστηνα το ενυδρειο θα εριχνα νερο-φιλτρα κλπ μεσα ,θα προσπαθουσα η θερμοκρασια να ειναι στα επιθυμητα και θα εκανα προσαρμογη ψαριων και μετα μεσα.
κατα την μεταφορα τα ψαρια θελουν να εχουν αρκετο οξυγονο στην σακουλα και σταθερη θερμοκρασια νερου οσο γινεται.
τα βακτηριδια θελουν κυκλοφορια νερου-οξυγονο κανα ανακατεμα που και που.
αν και πιστευω οτι τρεις ωρες ταξιδι δεν ειναι και τιποτα.
επειδη ομως και γω ειμαι νεος να ακουσεις και αλλες συμβουλες απο τους εμπειρους.

τολη τωρα ειδα οτι ειχες απαντησει....

Tkagem
31-01-08, 15:59
Είχα πάρει ψάρι απο την Λάρισα Σάββατο μεσημέρι, και ταξίδευα για Αθήνα Κυριακή απόγευμα....Το ψάρι έφτασε υγιέσατο σπίτι του μετά απο μιάμιση μέρα μέσα σε σακούλα (ανοιχτή βέβαια)!Γι'αυτό μην αγχώνεσαι για λίγες ώρες γιατί πάνω στο άγχος και τον πανικό κάνουμε τις γκάφες....άν κάνεις βήμα βήμα αυτά που σου είπαν παραπάνω θα έχεις τις πιθανότητες του να πάνε όλα καλά με το μέρος σου!Καλή επιτυχία....

Κόφινας
31-01-08, 18:23
Υπάρχει και αεραντλία με 2 μπαταρίες με 4 ευρώ. 10 ευρώ έχει ένα ψυγείο φορητό με φελιζόλ για να μην έχουμε απώλεια θερμότητας και δεν υπάρχει πρόβλημα.