Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : σχετικα με φυτεμα

mao
31-01-08, 13:27
Καλημερα παιδια.μια ερωτησουλα εχω σχετικα με τα φυτα.σε ενα 55λιτρο ,οπου ηδη υπαρχουν java moss,java fern kai annubia barteri,θα βαλω μια cryptocorine willisi,echinodorus bleheri,vasisneria tortipholia,bacopa monieri,hygrophila polusperma,και κερατοφυλλο.υποστρωμα δεν εχω,απλα μονο χαλικακι,το οποιο εχω βαλει σε υψος 5 εκαντοστα εμπρος και 7 εκατοστα πισω.
για co2 εχω το συστημα της nutrafin.φωτισμος 2 λαμπες T8 ,μια flora-glo,και μια aqua-glo,απο 15 watt η καθεμια.
το ερωτημα ειναι¨αν θα συνεχισω την λιπανση (μικρη μεν) που ειχα για τα φυτα που ηδη ειχα μεσα,η' θα σταματισω για καποιες μερες,μεχρι να εγκλιματιστουν τα καινουργια φυτα.και ρωταω γιατι διαβασα οτι μετα το φυτεμα καλο ειναι να αφηνουμε λιγο τα φυτα,και να αρχιζουμε λιπανση οταν αρχισουν να δειχνουν ελλειψη καποιου στοιχειου.απλα τι θα γινει με τα ηδη υπαρχοντα,τα οποια ειναι ευκολα μεν,αλλα ηδη εχουν ''μαθει'' κατα καποιο τροπο σε ενα αλλο ρυθμο.
ΥΓ εχω παρει και ταμπλετες για λιπασμα,πιο πολυ για να ειμαι σιγουρος για τον εχινοδορο και την κρυπτοκορινα.αυτες ειναι καλο να μπουνε απο την αρχη,η' μετα και βλεπουμε;

PascM
31-01-08, 13:47
Τι ρίχνεις μέσα? Δηλαδή ποια λιπάσματα χρησιμοποιείς!!??

mao
31-01-08, 17:15
απο λιπασμα εριχνα
0,5ml καλλιο,τρεις φορες τη βδομαδα.
seachem flourish 0,20ml,δυο φορες τη βδομαδα.
σιδηρο 0,20ml μια φορα τη βδομαδα
επισης λογω κερατοφυλλου τα νιτρικα ειχαν σχεδον μηδενισει,οποτε το τελευταιο διμηνο εβαζα και seachem nitrogen,0,20ml 2 φορες τη βδομαδα.ετσι καπως ανεβασα τα νιτρικα γυρω στο 10 (μετρησεις με υγρα τεστ της api).
και τελος,εδω δηλαδη και καμια δυο βδομαδες ,επειδη οι μετρησεις εδειχναν μηδενικα φωσφορικα (μετρησεις με υγρα sera) πηρα και seachem φωσφορο.και ριχνω 0,25ml μια φορα τη βδομαδα

gaia
31-01-08, 18:25
Εφόσον το ενυδρείο σου λειτουργεί ήδη ως φυτεμένο δεν θα σταματήσεις την λίπανση και λογικά θα χρειαστεί σταδιακά να την αυξήσεις . Στην πρώτη φουρνιά φυτών δεν λιπαίνουμε συνήθως την πρώτη εβδομάδα.

mao
31-01-08, 18:43
ok παιδια.ευχαριστω.ξεκιναμε σιγα σιγα,και αν κατι βγει στην πορεια εδω ειμαστε παλι.