Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : ΑΛΓΟΦΑΓΑ

ΕΛΒΙΡΑ
31-01-08, 11:37
Τα καλύτερα αλγοφάγα τελικά για ένα φυτεμένο ενυδρείο σύμφωνα με την εμπειρία σας ποιά είναι? Tα SAE μου δεν κάνουν δουλειά!!!

Moutralewn
31-01-08, 11:51
Τα καλύτερα αλγοφάγα τελικά για ένα φυτεμένο ενυδρείο σύμφωνα με την εμπειρία σας ποιά είναι? Tα SAE μου δεν κάνουν δουλειά!!!

Μήπως δεν είναι SAE και είναι κάτι άλλο;;
για check εδώ --> http://www.thekrib.com/Fish/Algae-Eaters/
http://www.tsamisaquarium.gr/Selides/Fish/Crossocheilus%20siamensis.htm

Σύμφωνα με εμπειρίες των περισσοτέρων τα SAE κάνουν την καλύτερη δουλειά επειδή τρώνε όλα τα είδη άλγης και δεν χάνουν την όρεξή τους όσο κι αν μεγαλώσουν εν αντιθέση με τους πλέκο ή με άλλα αλγοφάγα.

ΕΛΒΙΡΑ
31-01-08, 11:56
Ειναι SAE κ ολο κ τσιμπάνε σαν να καθαρίζουν αλλά αποτέλεσμα δε βλέπω!!

PascM
31-01-08, 12:00
Το καλύτερο για την άλγη είνα η ισοροποία μέσα στο ενυδρείο (φώτα - φίλτρανση - φυτά - λίπανση)
Από εκεί και πέρα τα είδη είναι πάρα πολλά και δεν τις τρώνε όλες τις άλγες τα SAE!
Γνωρίζεις τι είδους άλγη έχεις?

klaz
αυτο που αποδιδει,ειναι ο συνδιασμος αλγοφαγων για φυτεμενο...
πχ σαε,+ οτοκυκλους+γαριδες......
τα σαε δεν ειναι τα ψαρια που τρωνε τα παντα και ειπωθηκε λανθασμενα απο τον φιλο παραπανω....
το μυστικο βεβαια ειναι να εχουμε καλες συνθηκες λκαι να μην εχουμε ξεσπασματα αλγης,γιατι ολα τα παραπανω ζωα απλα μας βοηθουνε στην καταπολεμηση της,και οχι στην ολοκληρωτικη της εξαφανιση.....
*****καταραμενο aroxol..(παλιοπασχαλη,με προλαβες..χεχεχε)

Moutralewn
Ειναι SAE κ ολο κ τσιμπάνε σαν να καθαρίζουν αλλά αποτέλεσμα δε βλέπω!!

Μήπως έχεις πολύ άλγη και λίγα SAE;;

Βέβαια και πολλά SAE να έχεις, αν έχεις μπόλικη άλγη μην περιμένεις να στην καθαρίζουν όλη.

Για να την περιορίσεις μειώνεις το φαγητό, μειώνεις την φωτοπερίοδο και εναλλακτικά ρίχνεις και κάνα σαλιγκάρι μέσα.
Βέβαια όλα τα παραπάνω με έλεγχο για να βρεις τί φταίει.

stav
31-01-08, 12:03
Τα SAE αμα συνηθεισουν την ετοιμη τροφη ουτε που ασχολουνται με την αλγη.

PascM
31-01-08, 12:03
:D :D :D 3 απαντήσεις μέσα στο ίδιο λεπτό!!!:smt026 :smt026

Moutralewn
31-01-08, 12:04
τα σαε δεν ειναι τα ψαρια που τρωνε τα παντα και ειπωθηκε λανθασμενα απο τον φιλο παραπανω....

Διορθώνω την διατύπωση....

Εννοούσα ότι τα SAE τρώνε είδη άλγης που δεν τρώει κανένα άλλο είδος αλγοφάγου και όχι ότι τρώνε όλα τα είδη άλγης.

Δική μου παράλειψη.

ΕΛΒΙΡΑ
31-01-08, 12:06
4 SAE έχω!! Green spot άλγη κ μαύρη!! Μάλλον πρέπει να μειώσω τη φωτοπερίοδο!!! Tα zebra snails τί λένε? Τέτοια έχω σκοπό να πάρω...όταν βρω!!!!!

egeorgiou
31-01-08, 14:02
Tα zebra snails τί λένε? Τέτοια έχω σκοπό να πάρω...όταν βρω!!!!!

Έχω 2 από αυτά εδώ και μια εβδομάδα σε mbuna ενυδρείο. Αφού καθάρισαν τα τζάμια από την καφέ άλγη άρχισαν να εξαφανίζουν και αυτή στις πέτρες (πάντα καφέ). Τα λιγοστά φυτά (ανούμπιες μπαρτέρι και βαλισνέριες) μέχρι τώρα δεν τους έχουν προκαλέσει κάποιο ενδιαφέρον.

ΕΛΒΙΡΑ
31-01-08, 14:09
Αρα πρέπει να πάρω 2-3 είδη αλγοφάγων ώστε να γίνει καταμερισμός εργασιών ε!!!!

Neoklis
31-01-08, 17:44
Κάπως έτσι. Αλλά προς θεού, μην περιμένεις ότι επειδή θα βάλεις τα ψάρια θα καθαρίσει κιόλας....

Αν δεν κρατάς σε μία ισορροπία το ενυδρείο με ότι αυτό σημαίνει (σωστό φως, λιπάσματα, κτλ, αλλαγές νερού. κτλ) δεν θα δεις και κανένα θαυμα...

Αυτά από μένα και υπομονή;)

ΕΛΒΙΡΑ
31-01-08, 18:24
Green spot άλγη κ μαύρη!!

leonm
31-01-08, 19:46
Κάπως έτσι. Αλλά προς θεού, μην περιμένεις ότι επειδή θα βάλεις τα ψάρια θα καθαρίσει κιόλας....

Αν δεν κρατάς σε μία ισορροπία το ενυδρείο με ότι αυτό σημαίνει (σωστό φως, λιπάσματα, κτλ, αλλαγές νερού. κτλ) δεν θα δεις και κανένα θαυμα...

Αυτά από μένα και υπομονή;)
Αυτά ακριβώς. Και την ισορροπία δεν θα τη βρεις αν δεν αρχίσεις να κάνεις τεστ που μέχρι τώρα αν θυμάμαι καλά δεν έχεις κάνει. Εκανες και αρκετές αλλαγές τελευταία στο φωτισμό και τα φυτά, έβαλες και CO2...υπομονή...και πάρε τεστ για NO3, PO4, Fe.

ΕΛΒΙΡΑ
31-01-08, 19:53
Το NO3 μονο έχω! Την Κυριακή ήταν 5!!

imichal
31-01-08, 21:46
Ωχ ωχ αυριο βλέπω αγορές πάλι!!!

ΕΛΒΙΡΑ
31-01-08, 21:50
Τη Δευτέρα Zebra snais!!Τι ώρα φτάνει το καράβι απο Πειραιά είπαμε?

imichal
31-01-08, 22:16
Αν παω στο καραβι να στα πάρω θα κρατησω ποσοστα....

ΕΛΒΙΡΑ
01-02-08, 09:04
Ε κράτα ένα zebra snail!!