Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : Πρόβλημα με νέο αγγελόψαρο!!

at1
30-01-08, 16:09
Την καλησπέρα μου και παρακαλώ για τη βοήθειά σας!
Έχω στο ενυδρείο μου Rio 180 - κοινωνικό, τροπικό - ανάμεσα σε διάφορα άλλα ψάρια και δύο αγγελόψαρα (ασπροκίτρινα) τα οποία συζούν από πολύ μικρά απροβλημάτιστα και ειρηνικότατα εδώ και έξι μήνες περίπου. Σήμερα αγόρασα ένα αγγελόψαρο τρίχρωμο στο ίδιο μέγεθος περίπου με τα άλλα δύο και μόλις το έβαλα στο ενυδρείο τα άλλα δύο άρχισαν αμέσως να του επιτίθενται με αγριότητα και να του τσιμπούν τα πτερύγια της ουράς και τα δύο μπροστινά κάτω από τα μάτια. Σχεδόν αμέσως για να προστατέψω το νέο μέλος το περιόρισα με δίχτυ! Τι φταίει? Τα αγγελόψαρα θεωρούνται ειρηνικά ήξερα, πρώτη φορά τα είδα να επιτίθενται σε άλλο ψάρι! Κάποια λύση?

george
30-01-08, 23:03
Τι "άλλα" ψάρια έχεις;

at1
31-01-08, 00:42
έχω γκουράμι - 1 αρσενικό golden και 2 θυληκές pearl, 12 penguin tetra, 1 epalzeorynchus frenatum και μερικά μικρά γατόψαρα (θα ακολουθήσει παρουσίαση αναλυτική με φώτο το Σαβ/κο μόλις βρω χρόνο)!

domus71
22-02-08, 20:04
Την καλησπέρα μου και παρακαλώ για τη βοήθειά σας!
Έχω στο ενυδρείο μου Rio 180 - κοινωνικό, τροπικό - ανάμεσα σε διάφορα άλλα ψάρια και δύο αγγελόψαρα (ασπροκίτρινα) τα οποία συζούν από πολύ μικρά απροβλημάτιστα και ειρηνικότατα εδώ και έξι μήνες περίπου. Σήμερα αγόρασα ένα αγγελόψαρο τρίχρωμο στο ίδιο μέγεθος περίπου με τα άλλα δύο και μόλις το έβαλα στο ενυδρείο τα άλλα δύο άρχισαν αμέσως να του επιτίθενται με αγριότητα και να του τσιμπούν τα πτερύγια της ουράς και τα δύο μπροστινά κάτω από τα μάτια. Σχεδόν αμέσως για να προστατέψω το νέο μέλος το περιόρισα με δίχτυ! Τι φταίει? Τα αγγελόψαρα θεωρούνται ειρηνικά ήξερα, πρώτη φορά τα είδα να επιτίθενται σε άλλο ψάρι! Κάποια λύση?

Έτσι γίνεται συνήθως. Τα ψάρια (ειδικά τα μεγαλύτερα) έχουν ορίσει το χώρο τους και όταν εισέρχονται στην περιοχή τους νέα ψάρια, θέλουν χρόνο για να επαναπροσδιορίσουν τις περιοχές τους. Κι εγώ, έβαλα δύο νεαρά αγγελόψαρα στο ενυδρείο μου, και το παλιότερο ήταν ιδιαίτερα επιθετικό προς τους νέους συγκάτοικους για αρκετό καιρός. Δεν νομίζω ότι τους συμπάθησε ποτέ. :)

Κωστής Παπαδάκης
www.airpics.gr (http://www.airpics.gr)

Πάνος
22-02-08, 21:43
καλως ηρθες!!:p θεωρω οτι τα σκαλαρια ειναι καλο να ειναι σε ζευγαρια...ενα τριτο μελος στην παρεα ειναι μια κινηση που εγω δε θα εκανα...γιατι εμαθα απο το λαθος μου...:(

domus71
25-02-08, 17:03
καλως ηρθες!!:p θεωρω οτι τα σκαλαρια ειναι καλο να ειναι σε ζευγαρια...ενα τριτο μελος στην παρεα ειναι μια κινηση που εγω δε θα εκανα...γιατι εμαθα απο το λαθος μου...:(

Μου έχει μείνει ένα σκαλάρι (θυληκό) μέσα στο ενυδρείο. Έχεις υπόψη σου πως μπορώ να ξεχωρίσω αν ένα σκαλάρι είναι θυληκό ή αρσενικό ώστε να το ζευγαρώσω; Ή έχω 50-50 πιθανότητες;

Κωστής Παπαδάκης
www.airpics.gr

Πάνος
25-02-08, 17:11
απο οσο ξερω (γιατι κι εγω στην τυχη τα πηρα) υπαρχουν ενδειξεις και οχι σαφη σημαδια....για να μη σε παραπλανησω περιμενε να απαντησει καποιος για το διαχωρισμο του φυλου στα σκαλαρια υπευθυνα.....
σκαλαροψαραδες?????????

domus71
25-02-08, 18:39
Πολύ φοβάμαι ότι δεν υπάρχει διαχωρισμός. Η Θεά Τύχη να βάλει το χέρι της. :)