Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : Προτάσεις για αλγοφάγο?

xontros
30-01-08, 14:48
Καλημέρα! (λιακάδα σήμερα, ωραία φαίνεται! :cool: )

Έχω ένα μικρό ενυδρείο (Juwel 70, περίπου 50lt καθαρά), με ζωοτόκα (υπάρχουν και κάποια άσχετα μέσα, που τα πήρα στην αρχή ως "νέος" - 3 καρδινάλιοι και 2 ροδόστομοι, αλλά θα φύγουν, να βρούνε κάποιο κοπαδάκι να ενσωματωθούν - το λέω για να προλάβω το κράξιμο ;) ). Για την ώρα έχω guppies, 2 molly balloon, και όταν φύγουν τα 5 που ανέφερα, ίσως πάρω και 3 platys.

Είναι καινούριο το ενυδρείο, φυτεμένο, δεν έχω προβλήματα με άλγη (τουλάχιστον όχι ακόμα, γιατί μαθαίνω ότι δύσκολα θα τη γλιτώσω, συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες), και ψάχνω κάποιο "γλείφτη", για τα υπολείματα τροφών, για να καθαρίζει γενικά, και αν αρχίσει να εμφανίζεται άλγη, να "βάλει κι αυτός λίγο το χεράκι του". :smt117

Στα καταστήματα προτείνουν διάφορα ψάρια για αυτή τη δουλεία, αλλά διαβάζω ότι πολλές φορές τα βασανίζουμε μέσα στα ενυδρεία :smt013 , άλλα θα έπρεπε κανονικά να είναι σε ομάδες, άλλα μεγαλώνουν υπερβολικά (οπότε με δεδομένο το μέγεθος του ενυδρείου μου θα πρέπει να περιορίσω τα υπόλοιπα ψάρια), θα ήθελα λοιπόν κάποια πρόταση για το πού να προσανατολιστώ... Μία λίστα ίσως με 2-3 υποψήφια ψάρια, και λεπτομέρειες θα ψάξω μετά στο internet (fishbase, κ.τ.λ.)... +-4

Υ.Γ. Έχω ήδη ένα apple snail, τον Garry, ο οποίος είναι η μεγάλη "μορφή" του ενυδρείου, και λέω να πάρω και μία γαριδούλα για να γίνει η 2η μεγάλη μορφή!

george
30-01-08, 15:00
Mια γαριδούλα = καμία γαριδούλα

harilaos
30-01-08, 15:27
SAE κάνει;;

http://www.aquahobby.com/gallery/e_sae.php

http://www.calgaryaquariumsociety.com/Articles/SAE.html

PascM
30-01-08, 15:29
Για τα λίτρα αυτά δεν τα πρότεινα!!
Καλύτερα μια ντουζίνα γαριδούλες!!

xontros
30-01-08, 15:39
Κατ' αρχήν, άκυρο το 1 γαρίδα, με δεδομένη την επιφάνεια της βάσης του ενυδρείου, και τα όσα είναι γραμμένα στο internet, σκεφτόμουν για 5-6.

Πάντως, καλά το κατάλαβα ότι είναι δύσκολο το θέμα.. Υπάρχουν και άλλα posts, και πουθενά δε βγαίνει άκρη! Άλλα, λέει, μεγαλώνουν και γίνονται επιθετικά, άλλα θα έπρεπε να ζουν σε ομάδες και τα βάζουμε μόνα τους, άλλα τρώνε το ένα είδος άλγης, άλλα το άλλο.. Στα καταστήματα εν τω μεταξύ εξυμνούν αυτά που έχουν εκείνη τη στιγμή διαθέσιμα.. Ως νέος και άπειρος είναι αδύνατο να βγάλω άκρη! Πανικός!

Υπάρχει μήπως κανένα site σχετικό, που να τα έχει μαζεμένα?

andreas213
30-01-08, 15:40
συγνωμη να ρωτησω κατι?οι γαριδες σε τι τιμες παιζουν?εχω μια mountain rock και την πηρα 6 ευρω.υπαρχουν φθηνοτερες?που να γεννανε κι ολας?

xontros
30-01-08, 17:49
Λοιπόν.. Αφού κανείς δεν απαντά, λέω να κάτσω να κάνω ένα μάζεμα στοιχείων από το internet, για ψάρια, γαρίδες και σαλιγγάρια που κυκλοφορούν στο εμπόριο και τρώνε άλγη, για να τα έχουμε μαζεμένα.. (τόση βοήθεια μου έχετε δώσει όλοι, ας κάνω κάτι κι εγώ..)

Λοιπόν, αυτά που παίζουν είναι:
- Apple Snail
- Caridina Japonica (στο εμπόριο κυκλοφορούν επίσης gracilirostris και serrata, δεν ξέρω αν τρώνε άλγη, θα το ψάξω..)
- Crossocheilus siamensis (Siamese algae eater)
- Ancistrus
- Otocinclus
- Plecostomus

Θα μαζέψω στοιχεία και θα τα κάνω post. Αν έχετε να προσθέσετε κάτι άλλο στη λίστα, please do!

chemical mac
30-01-08, 23:48
http://www.aquaticscape.com/articles/algae.htm#algaeeatingfish