Επιστροφή στο Forum : Μαχαιροψαρο!
jimmy19111977
29-01-08, 18:10
Καλησπερα σε ολους τους φιλους.
Πριν απο κανα δυο ωριτσες ειδα σε ενα pet shop ειδα ενα πολυ ωραιο ψαρακι που θα ηθελα να προσθεσω στο ενυδρειο μου αλλα δεν ξερω τιποτε για αυτο.
Ο τυπος απο το μαγαζι μου ειπε οτι λεγεται μαχαιροψαρο και οτι ειναι πολυ ησυχο. Μηπως γνωριζει κανεις την κανονικη του ονομασια για να μπορεσω κι εγω να βρω τα χαρακτηριστικα του?:confused:
Apteronotus albifrons μαλλον αυτο εννοεις:)
jimmy19111977
29-01-08, 18:56
Apteronotus albifrons μαλλον αυτο εννοεις:)
Αυτο ειναι φιλαρακι. Σε ευχαριστω.
Απο τα πιο ησυχα εκ των μαχαιροψαρων.Το ειχα με διαφορα ψαρια ,κυριως κιχλιδες ομως, γιατι με αλλα μικροτερα ,σμηνοψαρα,ζωοτοκα θα εχεις απωλειες.
Οταν τα φωτα του ενυδρειου μου εκλειναν αυτο βολταριζε για φαγητο μιας και τρωει και το βραδυ.Βεβαια επειδη το ειχα σχεδον 3 χρονια οταν εριχνα φαγητο εβγαινε κανονικα για φαγητο και το χαιδευα.Θελει σπηλιες ,κυριως σκοτεινα μερη,για να την αραζει ,σχεδον ολη μερα.
Giannis-Patra
29-01-08, 20:06
Ειναι απιστευτο ψαρι!Οι κινησεις που κανει δεν περιγραφονται με λέξεις.Κανει σαν f16 με τις κινησεις του.Οντως θέλει αρκετες κρυψώνες.Εγω του εχω βαλει ενα σωληνα απο pvc μεσα στον οποιο παει και κρυβεται οταν θελει.
Με τα ψαρακια που του εχω μεσα δεν εχει καποιο προβλημα.Οταν βεβαια καποιο καθεται μπροστα στην σπηλια του κανει σαν να το τιμπαει αλλα ως εκει.
δεν εχω φτασει ακομα στο σημειο να τρωει απο το χερι μου αλλα που θα μου παει.....Δεν ξερω βεβαια τι αλλα ψαρακια εχεις μεσα αλλα αν δεις οτι την παλευουνε,το ψαρακι αυτο θα σε αποζημιωσει!Αν παλι δεν κανει, το πας πισω στο pet shop.Καλη επιτυχια οτι και αν κανεις....!!!
Είναι πανέμορφο ψάρι που θα πρότεινα όμως να μπει σε ενυδρείο 2μετρο μόνο με ίδιου είδους ψάρι!
Αρκετές κρυψώνες ξύλα και μαύρο νερό!
Giannis-Patra
29-01-08, 20:19
Είναι πανέμορφο ψάρι που θα πρότεινα όμως να μπει σε ενυδρείο 2μετρο μόνο με ίδιου είδους ψάρι!
Αρκετές κρυψώνες ξύλα και μαύρο νερό!
Δεν νομιζω οτι κανει να μπει σε ενυδρειο με ιδιο ειδους ψαρι!
Δεν εχω προσωπική εμπειρια αλλά το λεω αυτο συμφωνα με το site του Τσαμη
http://www.tsamisaquarium.gr/Selides/Fish/Apteronotus%20albifrons.htm
Ενα μονο μαχαιροψαρο ειχα παντα.Θελει οντως μεγαλο ενυδρειο.Βεβαια τωρα αν μπουμε στο τριπακι να πουμε ποσα μετρα θελει το καθε ψαρι τοτε... :(
Σε ενυδρειο παντως 120 cm μια χαρα ζουσε..
Δεν νομιζω οτι κανει να μπει σε ενυδρειο με ιδιο ειδους ψαρι!
Δεν εχω προσωπική εμπειρια αλλά το λεω αυτο συμφωνα με το site του Τσαμη
http://www.tsamisaquarium.gr/Selides/Fish/Apteronotus%20albifrons.htm
Άλλο ένα Apteronotus albifrons εννοώ !!
Βέβαια και πάλι ορισμένες φορές αν δεν υπάρχουν καλές κρυψώνες θα τα δεις να τσακώνονται στόμα με στόμα! Και πιστεψέ με το ανοίγουν αρκετά το στοματάκι τους ! :D
Το οτι θέλουν πολλά λίτρα το καταλαβαίνεις και από το μεγεθός τους! Όταν π.χ. ένα ψάρι φτάνει τα 50 εκ σίγουρα θέλει χώρο να στρίψει.
jimmy19111977
30-01-08, 17:23
Μαλιστα !! Το πηρα και ειναι πολυ ομορφο και αλλοκοτο!
Το κακο ομως ειναι πως εχω καρδιναλιους (10 στο συνολο) και δυο μωρα κορυδορες.
Απ'οτι διαβασα σε ενα βιβλιο ειναι σαρκοφαγο. Ελπιζω να μην εχω απωλειες στο μελλον.
Οντως γινεται μεγαλο ψαρι αλλα στο μεγεθος παιζει και ρολο ο χωρος που θα του δωσεις.
Θα δειξει!!!!!!
Το κακο ομως ειναι πως εχω καρδιναλιους (10 στο συνολο) και δυο μωρα κορυδορες.καλη ορεξη...
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.