Επιστροφή στο Forum : Τι να κάνω??
απο μαγαζι μου προτειναν να βγαλω σιγα σιγα την αμμο και να προσθεσω χαλικι...επισης μου ειπαν να μη βαλω φυσικα φυτα γιατι τα gouramies τα τρωνε..για ψαρια μου ειπαν να προσθεσω silver shark-clown loach(2)...για τα φιλτρα μου προτειναν σε κανενα μηνα να πεταξω τα σφουγγαρια και να τα αντικαταστησω με υαλοβαμβακα και απλο ανθρακα (μαζι με τα αστερια που ηδη εχω)...εσεις τι λέτε???
Γιατί να πετάξεις τα σφουγγάρια?Ποιός ο λόγος?Ο άνθρακας δεν χρειάζεται καθόλου.Όσο για τα φυτά έχω δει ενυδρεία με γκουράμι και τα φυτά να ζουν και να βασιλεύουν.
δλδ η γνωμη σου ειναι οτι τα 2 σφουγγαρια και τα 7-8 αστερια αρκουν??
Πες μας όμως τι φίλτρο έχεις ,πόσα ψάρια έχεις και σε πόσα λίτρα ενυδρείο...
flying_guardian
27-01-08, 18:08
[quote=zaher;232085]δλδ η γνωμη σου ειναι οτι τα 2 σφουγγαρια και τα 7-8 αστερια αρκουν??[/quote
Τι είναι τα αστέρια;
60L - τα φιλτρα αυτα που ειπα παραπανω-2 pearl gourami-2 gold gourami-2 plecos
κατι αντιστοιχο με το μακαρονι--> www.marsfishcare.co.uk/en_gb/products/equipment/filters/media/index.asp
(bio-chem stars)
απο μαγαζι μου προτειναν να βγαλω σιγα σιγα την αμμο και να προσθεσω χαλικι...επισης μου ειπαν να μη βαλω φυσικα φυτα γιατι τα gouramies τα τρωνε..για ψαρια μου ειπαν να προσθεσω silver shark-clown loach(2)...για τα φιλτρα μου προτειναν σε κανενα μηνα να πεταξω τα σφουγγαρια και να τα αντικαταστησω με υαλοβαμβακα και απλο ανθρακα (μαζι με τα αστερια που ηδη εχω)...εσεις τι λέτε???
εάν ΟΝΤΩΣ σου είπαν όλα αυτά, εγω θα σου πρότεινα να μην ξαναπατήσεις...:rolleyes:
τα σφουγγάρια είναι που κάνουν τη δουλειά...απλώς τα ξεπλένεις αραιά και πού με νερό απο το ενυδρείο σου, σε κάποια αλλαγή. και ο υαλοβαμβακας κανει δουλειά,αλλά δεν αντικαθιστά το σφουγγάρι. έχουν και οι ίδιοι μπερδέψει την βιολογική και τη μηχανική φίλτρανση...
όσο για τα ψάρια...:smt013 μην τους ακους...διαβασε και ψάξε για ψαρια που σ'αρεσουν και συζηταμε το setup.
κοιτα..μ'αρεσουν αρκετα τα δολλαρια και πιστευω οτι ταιριαζουν γενικα με το ενυδρειο μου...ξερεις αν ειναι ψαρια αφρου.?? γιατι θελω ψαρια για μεση και βυθο...
clown loach και silver shark επισης αλλα δε ξερω αν μπαινουν στα 60λ ποσο μαλιστα οι clown που απ'οτι εχω μαθει πρεπει να ειναι τουλαχιστον δυο...
Καλησπέρα. Τα δολλάρια γίνονται πολύ μεγάλα, το ίδιο και τα silver sharks. Κανένα από τα δύο είδη δεν κάνουν για ενυδρείο 60 λίτρων. Η γνώμη μου είναι να βάλεις ζωοτόκα ή barbs ή κάποιο ζευγάρι μικροκιχλίδες.
Καλησπέρα. Τα δολλάρια γίνονται πολύ μεγάλα, το ίδιο και τα silver sharks. Κανένα από τα δύο είδη δεν κάνουν για ενυδρείο 60 λίτρων. Η γνώμη μου είναι να βάλεις ζωοτόκα ή barbs ή κάποιο ζευγάρι μικροκιχλίδες.και επισης να μην ξαναπατησεις το ποδι σου στο πετ-σοπ που σου ειπαν ολα αυτα....:smt067 :smt067
για την αμμο ειχαν κανενα δικιο η οχι.???
μου εχουν πει κι αλλοι για το χαλικι...
και επισης να μην ξαναπατησεις το ποδι σου στο πετ-σοπ που σου ειπαν ολα αυτα....:smt067 :smt067
:smt023
Όσο για τα gourami, από την πείρα που έχω από τα δικά μου (pearl) όχι μόνο δεν τρώνε τα φυτά, αλλά στα θηλυκά είναι και απαραίτητα, καθώς οι κυρίες είναι ελαφρώς ντροπαλές. Έτσι, όταν θέλουν κρυψώνες τις βρίσκουν ανάμεσα στα φυτά και νοιώθουν ασφάλεια.
Είναι θέμα setup.Εγώ παλιά τα Gurami τα είχα σε ενυδρείο με χαλίκι. Προσωπικά η άμμος μου αρέσει πάρα πολύ. Γιαυτό και ψήνομαι για 180 κίτρα malawi
Καλησπέρα. Τα δολλάρια γίνονται πολύ μεγάλα, το ίδιο και τα silver sharks. Κανένα από τα δύο είδη δεν κάνουν για ενυδρείο 60 λίτρων. Η γνώμη μου είναι να βάλεις ζωοτόκα ή barbs ή κάποιο ζευγάρι μικροκιχλίδες.
γεια σε όλους.είμαικαινούριος στο forum και ψαχνομαι ακόμα...εχω 1 χρόνο περιπου το ενυδρείο ου και δεν ξέρω πολλά πράγματα,αλλά το silver sharh που έχω δεν μπορώ να πω ότι εχει μεγαλώσει....το λέω με επιφύξη γιατί υπάρχουν κι άλλοι που ξέρουν περισσότερα από εμένα...
θα σου πω και εγω οτι τα ψαρια που σε ειπαν δεν κανει να μπουνε σε 60 λιτρα ...
και να μη βαλεις αμμο και χαλικι μαζι γιατι σε λιγο καιρο η αμμος θα εξαφανηστει κατω απο το χαλικι ....
βαλε ενα απο τα δυο οτι σου αρεσει εσενα πιο πολυ και ψαξε μεσα στο φορουμ και στο διαδικτυο θα βρεις πολλα ψαρακια για τα λιτρα σου....;)
εγω εχω και γκουραμι και αμμο και φυτα...κανενα δε παραπονεθηκε για την υπαρξη του αλλου....τα γκουραμι δε πειραζουν ουτε τη java moss εν αντιθεση με τα δολλαρια που λιγουρευονται τα φυτα..
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.