PDA

Επιστροφή στο Forum : ΑΚΟΥΩ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

mpourmpoulithras
27-01-08, 05:29
Παρακαλώ φτιάχνω ένα νέο ενυδρείο μόνος μου θα ήθελα να με πληροφορήσετε πριν αρχίσω να κολαω αν θα χρειαστώ να κάνω κάποιες τρύπες για υπερχείλιση και διάφορα αλλά για τι τα διαβάζω και μου ακούγονται κάπως κινέζικα το ενυδρείο είναι 1.30μικ. 50 ύψος 40 βάθος είχα πειραματιστεί παλιότερα με μικρότερα με αρκετή επιτυχία . αλλά αυτό μου φαίνετε κάπως μεγάλο. Παρακαλώ οι απαντήσεις σας θα μου είναι πολύτιμες.

PascM
27-01-08, 10:27
Αν η φίλτρανσή σου γίνει με sub τότε φυσικά και θα χρειαστείς τρύπες!

@ Να πω οτι είναι προτεινόμενη η λύση του sub αν και έχει μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας σε σχέση με το εξωτερικό φίλτρο.

vasilakis
27-01-08, 17:39
Εγω δε θα εκανα σαμπ σε ενυδρειο που θα προοριζοταν για δισκους ή φυτεμενο.

ΧρήστοςΠ
27-01-08, 17:41
Μάστορα γιατί όχι με δίσκους . Μια χαρά είναι με τους δίσκους ίσα ίσα το πλεονέκτημα του sump σε χώρο υλικών είναι ότι πρέπει . Τα κάνιστρα δεν συμφέρουν σε μεγάλο ενυδρείο

MiziGr
27-01-08, 17:44
Παρακαλώ φτιάχνω ένα νέο ενυδρείο μόνος μου θα ήθελα να με πληροφορήσετε πριν αρχίσω να κολαω αν θα χρειαστώ να κάνω κάποιες τρύπες για υπερχείλιση και διάφορα αλλά για τι τα διαβάζω και μου ακούγονται κάπως κινέζικα το ενυδρείο είναι 1.30μικ. 50 ύψος 40 βάθος είχα πειραματιστεί παλιότερα με μικρότερα με αρκετή επιτυχία . αλλά αυτό μου φαίνετε κάπως μεγάλο. Παρακαλώ οι απαντήσεις σας θα μου είναι πολύτιμες.

Θα προτιμούσα να έδινες περισσότερο βάθος από 40 πόντους!!!!

mpourmpoulithras
27-01-08, 17:45
Ευχαριστω για τισ απαντησεις σας. Επειδη δεν γνωριζω τι ειναι το sub και πως λειτουργει θα μπορουσατε να με κατατοπισετε?! σκεφτομαι να βαλω δισκους αλλα για φυτεμενο δεν ξερω ακομα γιατι δεν ξερω ποσο ευκολο ειναι...

vasilakis
27-01-08, 17:51
Αν το ενυδρειο ηταν πανω απο 500-600 λιτρα βοηθαει αλλα σε 300-400 λιτρα με 2 κανιστρα εισαι κομπλε.
Στο φυτεμενο και στους δισκους θα πηγαινει πολυ χαμενο διοξειδιο (ακομα και με τον aquamedic reactor) ... γνωμη μου.
Α και καντο μινιμουμ 45 ποντους το ενυδρειο για να μπορεις να παιξεις με τη διακοσμηση.

mpourmpoulithras
27-01-08, 18:36
λες να το κανω 130χ50Υχ60Β?

vasilakis
27-01-08, 21:21
Αν το εκανες 55 το υψος θα ηταν τελειο.

MiziGr
27-01-08, 21:41
Αν το εκανες 55 το υψος θα ηταν τελειο.
Θα αναγκαστώ να συμφωνήσω μαζί σου άχρηστε! :smt013:smt013:smt013

Γενικά για μένα το ιδανικό είναι 55Υ*60Π!!!!

mpourmpoulithras
27-01-08, 21:49
ευχαριστω για τις διαστασεις αλλα το sump τι ειναι και πωσ το φτιαχνεις?

george
27-01-08, 21:56
http://www.tsamisaquarium.gr/Selides/Themata/Filters1.htm
http://www.malawicichlidhomepage.com/greek/articlesgreek/filtration_do_it_yourself_greek.html

FIL241
28-01-08, 20:49
ταπεινη μου γνωμη θα ηταν να κανεις τις τρυπες μηπως και στο μελλον αποφασισεις να αλλαξεις το περιεχομενο και τοτε το σαμπ θα ειναι αναγκαιο!! π.χ ενα mini reef

orck
28-01-08, 22:45
συμφωνω και εγω, κανε τωρα την τρυπα στο κατω γυαλι και βαλε ενα διακοπτη κλειστο (η κατι τελος παντων να μην περναει καθολου νερο)
θα σου λυσει τα χερια οταν ισως καποια στιγμη αυριο αποφασισεις για sump

αληθεια αν γινει η τρυπα και μπει καποιο πλαστικο εξαρτημα που δεν θα επιτρεπει ροη νερου δεν θα πρεπει να μπορει να αντεχει πολυ μεγαλες πιεσεις σε σχεση με ενα εξαρτημα που επιτρεπει την ροη του νερου; η δεν εχει καμια σχεση;

mpourmpoulithras
28-01-08, 23:11
Έχω την εντύπωση πως αν κάνω την τρύπα στο πάτο και ένα απλό κομμάτι γυαλί να βάλω με ναι φλάντζα μόνο και μόνο από τι κάθετη πίεση του νερού θα το στεγανοποιήσει (λέω εγώ τώρα).:smt101