Επιστροφή στο Forum : Πρόβλημα σε μανόμετρο Papillon
Αναγόμωσα σήμερα την μπουκάλα CO2 και βιδώνοντας πάνω το διπλό μανόμετρο της Papillon χάνει πάρα πολύ από το σημείο της photo. Tην προηγούμενη φορά είχε κάνει κάτι παρόμοια αλλά για 1,2 λεπτά. Στο σημείο αυτό υπάρχει ένα σπείρωμα αλλά δεν θυμάμαι αν είναι για βίδωμα (δηλαδή τα μανόμετρα περιστρέφονται ελεύθερα γύρω από τον κάθετο άξονα). Ξέρει κανείς αν διορθώνεται ή να ετοιμάζω παραγγελία;;
Ο μειωτηρας εχει πασο και μεσα σε αυτόν βιδώνει η συστολή που προσαρμοζεται στη φυαλη. Αυτη ειναι βιδωτή. Η ιδια η συστολή στο κεντρο της περνει αλεν κλειδι για να σφιξει.
Πρεπει να την σφιξεις με το καταλληλο αλεν, και ισως να χρειαστει και λιγο τεφλον στο σπειρωμα...
netblues κατ' αρχήν σε ευχαριστώ για την απάντηση, άργησα να απαντήσω γιατί βρήκα όλα τα άλεν που έχω πρόχειρα και τελικά κανένα δεν κάνει....θα έχω αύριο το πρωί. Λοιπόν, η συστολή παίζει όπως δείχνω στις photo από τέρμα κάτω (Α) τέρμα πάνω (Β). Αν κατάλαβα καλά θα πρέπει να σφίξω με άλεν στο (C) ώστε να βιδώσει πάνω στο (D) ή όχι;;
Yπενθυμίζω ότι η διαρροή είναι μεταξύ (D) και (Ε). Υπάρχει περίπτωση να φταίει η φλάντζα που υπάρχει στο (C)
Τεφλόν είχα αλλά δεν κρατούσε την μεγάλη πίεση.
Η φλαντζα στο C δεν μπορει να επηρεαζει τα Α, Β...(αλλα φυσικα και μπορει να χανει απο μονη της :-D )
Στο papilon που ειδα εγω, δεν ηταν βιδωμενη τοσο μεσα και δεν εχανε.
Λογικα αν βαλεις τεφλον στο σπειρωμα μεταξυ Α και Β θα ληθει το προβλημα.
(με την προυποθεση οτι δεν εχει σπασει/ραγισει τιποτε ετσι....? )
Το τεφλον δεν εχει προβλημα να κρατησει αυτή τη πιεση αν μπει σωστά παντως. ( το τυλιγμα πρεπει να γινει πανω στις σπειρες και με φορα τυλιγματος αντιθετα απο τη φορα βιδώματος).
Zorba_The_Freak
25-01-08, 09:05
"αντιθετα απο τη φορα βιδώματος" ????
Ετσι μπαινει πάντα? και για νεροσωλήνες? Δεν φευγει κατα το βιδωμα?
Η φλαντζα στο C δεν μπορει να επηρεαζει τα Α, Β...(αλλα φυσικα και μπορει να χανει απο μονη της :grin: )Ναι αυτό εννοούσα αλλά δεν το μετέφερα σωστά.
Στο papilon που ειδα εγω, δεν ηταν βιδωμενη τοσο μεσα και δεν εχανε.
Λογικα αν βαλεις τεφλον στο σπειρωμα μεταξυ Α και Β θα ληθει το προβλημα.
(με την προυποθεση οτι δεν εχει σπασει/ραγισει τιποτε ετσι....? )Από το Α στο Β δεν βιδώνει απλά μετακινείται, αν δηλαδή είναι στην θέση (Β) μπορώ με μια απλή κίνηση του χεριού να το κατεβάσω στο (Α)
Το τεφλον δεν εχει προβλημα να κρατησει αυτή τη πιεση αν μπει σωστά παντως. ( το τυλιγμα πρεπει να γινει πανω στις σπειρες και με φορα τυλιγματος αντιθετα απο τη φορα βιδώματος).Ναι έτσι το είχα από την αρχή, τώρα βέβαια για την φορά τυλίγματος δεν είμαι σίγουρος.
Αυτό που δεν έχω καταλάβει γιατί δυστυχώς δεν έχω βρει ακόμη το κατάλληλο άλεν, είναι το αν σφίξω με το αλεν στο (C) τι θα μεταβάλλω;
Σφιγγωντας το αλλεν βιδωνει το Α μεσα στο Β.
Το τυλιγμα του τεφλον πρεπει να γινεται ετσι ωστε να μην ξετιλιγεται βιδωνοντας... Αρα η φορα τυλιγματος του τεφλον πρεπει να ειναι αντιστροφη του βιδωματος.. (ειναι λιγο μπερδευτικο να το γραφεις, αλλα απλο στην πραξη....)
Kάτι δεν πάει καλά ή εγώ δεν έχω καταλάβει κάτι, ή ίσως να μην το έχω θέσει σωστά.
Σφίγγοντας το άλλεν βιδώνει η συστολή στον μειωτήρα;
Η συστολή για να βιδωθεί στην φυάλη πρέπει να είναι στην θέση Α. Τότε χάνω διοξείδιο μεταξύ συστολής και μειωτήρα
Σωστα.
Η συστολή ειναι κουφια (για να περναει το co2) και στην ακρη εχει εγκοπες οπου μπαινει κλειδι αλεν για να μπορει κανεις να σφιχει την συστολή πανω στο μειωτηρα.
Απο την αρχη εχω καταλαβει οτι χανεις διοξειδιο μεταξυ συστολής και μειωτηρα.... και σε αυτό το σπειρωμα λεω να βαλεις τεφλον.
Βεβαια στο δικό μου δεν εχει (και δεν χανει).
Προτεινω να το ξεβιδωσεις και να το δεις προσεκτικα κατω απο φως.
Αν εχει σπασει/ ραγισει τιποτε, το τεφλον δυσκολα θα κανει δουλεια....
Σωστά, θα βρω το κατάλληλο άλεν να το βιδώσω-ξεβιδώσω, και μέχρι το μεσημέρι θα δω τι γίνεται και τα ξαναλέμε. Ελπίζω να έχει απλά ξεβιδωθεί η συστολή από τον μειωτήρα, σε ευχαριστώ για την μέχρι τώρα βοήθεια
-------------------------
Λοιπόν (επειδή με έτρωγε :D) βρήκα άλεν ξεβίδωσα - πέρασα ταινία τεφλόν - βίδωσα τα πράγματα καλυτερέψαν αλλά πάλι άκουγα ένα μικρό σφύριγμα. Άλλαξα την φλάντζα (κοιτώντας την παλιά είδα ότι ήταν αρκετά "πατημένη") και όλα ΟΚ.
Σωτήρη σε ευχαριστώ για όλη την βοήθεια.
Κατι μου λεει οτι εχανε τελικα απο το C.....
Χε χε, μάλλον έκανα κακή εκτίμηση της διαρροής : Yπενθυμίζω ότι η διαρροή είναι μεταξύ (D) και (Ε). Μπορώ να πω ότι τα έκανα τόσο γρήγορα (έπρεπε να γυρίσω στη δουλειά) που δεν είμαι κι εγώ σίγουρος ποιό από τα δύο έφταιγε περισσότερο. Ίσως να υπήρχε κάποιο ρίνισμα και με το βίδωμα-ξεβίδωμα να έφυγε, ίσως να μην ήταν βιδωμένο καλά, ίσως να βοήθησε το τεφλον, ίσως η αλλαγή φλάντζας, ίσως και όλα μαζί. Πάντως τώρα που το βλέπω δουλεύει μια χαρά!!
Κάποια στιγμή θα κάνω τις εξής δοκιμές :
1) Θα βγάλω τελέιως την φλάντζα, ή (αν την βρω) θα ξαναβάλω την παλιά
2) Θα βγάλω το τεφλόν
3) θα λασκάρω ελάχιστα (1/3 βόλτα)
οπότε πιστεύω θα σε κάποιο από αυτά τα βήματα θα δω γιατί είχα την διαρροή.
Εγώ λέω να μην πειράξεις τίποτε τώρα που το έφτιαξες....:p
Σε τρωει και σε σενα ο ...... σου σαν και με μένα εεε?:D :D
Και γω λεω να το αφησεις στην ησυχια του....
Χα χα χα, ΟΚ θα σας ακούσω, όταν τελειώσει η μπουκάλα όμως και αναγκαστικά θα την βγάλω τότε θα γίνει λεπτομερής διερεύνηση που θα πάει... :D
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.