PDA

Επιστροφή στο Forum : Επιτέλους παρουσιάζω!!!

ΕΛΒΙΡΑ
24-01-08, 12:56
Ύστερα απο αρκετή μελέτη και αρκετές χρήσιμες συμβουλές που πήρα απο όλους σας κατάφερα επιτέλους να βελτιώσω το ενυδρείο μου το οποίο ναι μεν τρέχει δύο χρόνια αλλά ύστερα απο ριζικές αλλάγές πήρε τη παρούσα μορφή!! Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τους leonm, giorgio και imichal αλλά και όλους εσάς που με βοηθήσατε με τις συμβουλές σας!!

Πληροφορίες

Διαστάσεις: 99 Χ 33 Χ 26
Όγκος: 85ltκαθαρό
Κατηγορία: Φυτεμένο κοινωνικό
Φυτά: Hygrophila corymbosa var angustifolia, Echinodorus tenellus, Echinodorus magdalensis, Egeria densa, Anubias Hastifolia lucanas, Echinodorus x ozelot green, Hygrophila polysperma, Microsorum Pteropus, Peacock moss, Monosolenium tenerum, Cryprocoryne x willisii, Cryptocoryne wendii green, Anubias barteri var. nana
Ψάρια / ¶λλαείδη:8 Hyphessobrycon eques,5 White skirt tetra, 2 Xiphophorus helleri, 2 Trichogaster leeri, 6 Red eye tetra, 4 Gymnocorymbus ternetzi, 4 Sae, 2 Thayeria boehlkei
Διακοσμητικάυλικά: 1 Ξύλο, χαλίκι
Φόντο: μαύρο χαρτόνι
Φωτισμός: 1 arcadia tropical light 25W & 1 Phillips aquarelle 25W
Διάρκεια φωτισμού: 12 ώρες με χρονοδιακόπτη
Φιλτράρισμα: Εξωτερικό Eheim 2213, Εσωτερικό Easyjet
Θερμοστάτης: Jager 100W
Λίπανση: Seachem Flourish Excel, Seachem Iron, Seachem Pottasium
Παροχή CO2: -

Παράμετροι:

pH:
Γενική σκληρότητα (GH):
Ανθρακική σκληρότητα (ΚΗ):
Αμμωνία (ΝΗ3):
Νιτρώδη (ΝΟ2):
Νιτρικά (ΝΟ3): 5
Αλλαγές νερού: 30% Κάθε βδομάδα
Θερμοκρασία: 26oC
¶λλες πληροφορίες:
Φωτογραφία:

Κάθε γνώμη και κριτική δεκτή!!!!!

leonm
24-01-08, 13:23
Ωραίο εγινε το ενυδρείο σου Ελβιρα και σίγουρα θα γινει ακόμη καλύτερο όταν αναπτυχθούν περισσότερο τα γρασίδια και τα υπόλοιπα φυτά!Καλή συνέχεια!

ΕΛΒΙΡΑ
24-01-08, 13:28
Ευχαριστώ leonm!!!

imichal
24-01-08, 14:57
Ομορφο! Ομορφο!

rita
24-01-08, 15:23
μπραβο!;)

imichal
24-01-08, 15:54
Και θέλω να προσθέσω οτι τα Trichogaster leeri (pearl gourami) σου ειναι πανέμορφα.....Λαμπουν!!! Φωτίζουν το ενυδρειο σου!!!;)

Filotas
24-01-08, 17:51
Πολύ όμορφο, μπράβο!!!!

AXEL
24-01-08, 21:43
Και μενα μου αρεσει παρα πολυ!πολυ ομορφο!Πιστευω οτι με τον καιρο που θα φουντοσουν τα φυτα θα ειναι ακομα ομορφοτερο...το μονο που με ψιλο χαλαει ειναι το χαλικι,δεν ξερω μου φενεται αρκετα χοντρο...αλλα σιγα το πραγμα...πολυ ομορφο,καλη συνεχεια....

melli
24-01-08, 23:10
Μπράβο κι από μένα! Ακόμα ένα υγιές ενυδρείο :D. ¶ξιζαν οι όποιες αλλαγές και με το παραπάνω, θα το δείς ειδικά όταν «φουντώσουν» τα φυτάκια σου κι άλλο ;). Όσο για τα pearl gourami, συμφωνώ με τον imichal (έχω κι εγώ μια αδυναμία σ' αυτούς τους ...βάρβαρους :smt050 )
Να το χαίρεσαι!!!

ΕΛΒΙΡΑ
25-01-08, 08:33
Σας ευχαριστώ όλους παιδιά για τα καλά σας λόγια!!! Και τον imichal που μου έδωσε τα pearl gourami...τα οποία φωτίζουν το ενυδρείο μου!!!

ΕΛΒΙΡΑ
23-02-08, 15:12
Σας στέλνω φώτο να δείτε την πρόοδο του ενυδρείου μου μετά απο ενα μηνα που εκανα την παρουσίαση!!

Perazzi
23-02-08, 15:18
Mπράβο πολί όμορφω είναι το ενίδριο!!καλή σηνέχεια

_antonis_
23-02-08, 17:18
Χριστέ μου, δάσος έγινε! Μπράβο! :D Μόνο που κρύφτηκε το ξύλο τελείως...και η πέτρα...και τα ψάρια...καταπράσινο! :D

imichal
23-02-08, 19:03
Μπραβο Ελβιρα! Πολύ ομορφο! Μεγάλη βελτίωση!
(και που να δουλεψει και το co2......ποιος σε πιανει μετα!!!!)

kill_bill
23-02-08, 19:18
Πολυ ομορφο! (αχ τι κανουν τα φυτα!) Καλη συνεχεια!

πλυμμήρας
24-02-08, 08:32
Πραγματικά πολύ όμορφο το ενυδρείο σου και χωρίς προσθήκη CO2 το οποίο μεταξύ μας δεν σε βλέπω να το καταφέρνεις τελικά...:D :D :D
Καλή συνέχεια με την ζουγκλίτσα σου...

oscar1
24-02-08, 18:39
πολυ ομορφο!μπραβο

paxh2o
27-02-08, 18:17
γειά σου και απο εμένα
ωραιο φαινεται το ενυδρειο σου. Δεν ξέρω πως φαίνεται απο κοντα αλλά μηπως τωρα που μεγάλωσαν τα φυτα΄χρειάζεται μια αναδιάταξη.? το λέω γιατι εχεισ κάποια ψηλά φυτά που ειναι διασπαρτα. Αυτά απο μενα.
Καλη συνέχεια.

Raven
28-02-08, 00:38
Μπραβο Ελβιρα ! ομορφιες !
Με τον καιρο θα γινει ακομα ωραιοτερο.

ΕΛΒΙΡΑ
28-02-08, 10:32
Ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια!!! Εχει γίνει ζούγκλα το ενυδρείο μου....όπως ακριβώς το ήθελα!!!!

jstiva
28-02-08, 15:37
Εξαιρετικό! Τα θερμά μου συγχαρητήρια!

Cydox
28-02-08, 23:52
Εντάξει αν το ήθελες ζούγλα οκ, πάντως μια αναδιάταξη την θέλει πιστεύω. Δεν φαίνεται τπτ απο τα διακοσμητικά σου !

ΕΛΒΙΡΑ
29-02-08, 18:24
Εντάξει αν το ήθελες ζούγλα οκ, πάντως μια αναδιάταξη την θέλει πιστεύω. Δεν φαίνεται τπτ απο τα διακοσμητικά σου !
Εμένα μου αρέσει ζουγκλίτσα όπως είναι..αρα δε βρίσκω λόγο να κάνω αναδιάταξη!!! Κ τα ψαράκια πιστεύω οτι θα την έχουν καταβρεί με το περιβάλλον τους!! Έχουν μπόλικες κρυψώνες για ανάπαυση τώρα πια!!!

blondi
01-03-08, 15:51
πολυ καλο μπραβο.

ΕΛΒΙΡΑ
12-03-08, 22:30
Μερικες καινούριες φωτο απο την ζουγκλίτσα μου!!!

Πάνος
12-03-08, 22:54
υγιεστατα φυτα!!! μπραβο σου!!!:p

harilaos
12-03-08, 22:59
Μερικες καινούριες φωτο απο την ζουγκλίτσα μου!!!

Τα φυτά σου μοιάζουν σε πολύ καλή κατάσταση.. Μ'αρέσει η ζούγκλα σου αφού αρέσει και σε σένα..Ο καθένας με τα γούστα ;).
Σίγουρα τα ψάρια θα εκτιμήσουν τις κρυψώνες αρκεί να έχουν και κάποιο ανοιχτό χώρο για να κινούνται..

imichal
13-03-08, 00:10
Ο ταρζαν λειπει....

ΕΛΒΙΡΑ
13-03-08, 10:45
Ο ταρζαν λειπει....
:D :D :D :D

alexinio
13-03-08, 15:37
Πολύ προσεγμένο ενυδρείο.
Έτσι προορίζω και το δικό μου.
Βέβαια ένα ενυδρείο ζούγκλα δεν είναι κατάλληλο για κοπαδόψαρα γιατί δεν μπορούν να κινούνται ελεύθερα και όλα μαζί.
Τι είναι τα ασπράκια πάνω στο ξύλο...?
Έχεις γέννες από τους ξιφοφόρους?
Αυτά από εμένα και καλή συνέχεια...:p

ΕΛΒΙΡΑ
13-03-08, 15:48
[quote=alexinio;244631]Πολύ προσεγμένο ενυδρείο.
Τι είναι τα ασπράκια πάνω στο ξύλο...?
Έχεις γέννες από τους ξιφοφόρους?
Ειναι αυγα απο τα zebra snails!!!! Ευχαριστω για τα καλά σου λόγια!!!!

ΕΛΒΙΡΑ
09-05-08, 12:31
Νομίζω πως ήρθε η ώρα να κάνω μια αναδιάταξη στο ενυδρείο γιατί η ζούγκλα με κούρασε!!! Το απόγευμα θα το ξεστήσω -θα καθαρίσω το χαλίκι με τη σκούπα βυθού γιατι εχει γινει χάλια αφού ούτε να το καθαρίσω πλεον δε μπορώ-θα βγάλω όλα τα φυτά κ θα το στήσω διαφορετικά!!!Θα φτιάξω κ γκαζονάκι με τη μοσ η οποία έχει μεγαλώσει αρκετά (σε ύψος)!!!!
Νομίζετε πως πρέπει να προσέξω κάτι ιδιαίτερα?

imichal
09-05-08, 12:46
Γιατί δεν αλλάζεις και χαλικακι ? Να βάλεις κανένα πιο σκούρο.....ή να βάλεις αμμο ?

ΕΛΒΙΡΑ
09-05-08, 12:52
Γιατί δεν αλλάζεις και χαλικακι ? Να βάλεις κανένα πιο σκούρο.....ή να βάλεις αμμο ?
Ναι, δεν είναι κακή ιδέα!!! Για πιο λεπτόκοκκο χαλίκι ίσως....

imichal
09-05-08, 13:24
Σκουρόχρωμο (καφέ ισως) που δειχνει και πιο φυσικό αλλα και που κρυβει την βρωμια!

xontros
09-05-08, 13:37
Έχεις δεύτερο ενυδρείο? Τα ψαράκια τι θα τα κάνεις? Θα μπεις σε διαδικασία "λεκάνες/βαρελάκια", θα αδειάσεις και θα ξαναστήσεις? Θέλει λίγο προετοιμασία αυτό.. Γιατί πρέπει να γίνει σχετικά γρήγορα..

imichal
09-05-08, 13:42
3 εχει συνολο αλλα δεν νομιζω να εχει αλλη επιλογη εκτος του βαρελιου.....
Εκτος αν τα βαλει με τις αφρικάνες (!) ή να τα στοιβάξει στο 20λιτρο!!

ΕΛΒΙΡΑ
09-05-08, 13:42
Έχεις δεύτερο ενυδρείο? Τα ψαράκια τι θα τα κάνεις? Θα μπεις σε διαδικασία "λεκάνες/βαρελάκια", θα αδειάσεις και θα ξαναστήσεις? Θέλει λίγο προετοιμασία αυτό.. Γιατί πρέπει να γίνει σχετικά γρήγορα..
Σε εναν κουβά θα τα βάλω ..πιστεύω οτι πάνω απο μιση ώρα δε θα μου πάρει!!!! Δε νομίζω να έχω πρόβλημα!!

xontros
09-05-08, 13:59
Ρίξε μια ματιά εδώ:
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=22337
(αρχικά είναι κάτι προβληματισμοί - έκθεση ιδεών - αλλά μετά περιγράφω κάπως και την όλη διαδικασία που ακολούθησα, πολύ αναλυτικά, γιατί με full ασχετοσύνη και ενυδρείο ενός μόνο μηνός, το ξέστησε-στήσε με είχε αγχώσει, και φοβόμουνα μήν κάνω καμιά πατάτα..)

ΕΛΒΙΡΑ
11-05-08, 19:45
Ορίστε φώτο μετά το ρεκτιφιέ στο ενυδρείο μου!!! Έβγαλα όλα τα φυτά, κλάδεψα κ ξαναφύτεψα!! Το ευχάριστο είναι οτι ανακάλυψα ένα ξιφοφορομωράκι!!!! Χαλίκι δεν άλλαξα!

imichal
11-05-08, 21:35
πολυ καλυτερα Ελβιρα.....

_antonis_
11-05-08, 22:06
πολυ καλυτερα Ελβιρα.....

Συμφωνώ, πολύ όμορφο έγινε, τίποτα δεν φαίνεται περισσότερο απ' όσο πρέπει να είναι, έχουν μιά ισορροπία, φυτά-ελεύθερος χώρος-ξύλο κλπ.

nikman
12-05-08, 00:15
Πολύ ωραίο κι εμένα μου αρέσει!!! :D
Θυμίζει imichal style :smt108

ΑΝΤΩΝΗΣ1980
12-05-08, 00:17
Πολύ ωραίο:p:p:p

delta66
12-05-08, 05:22
Αφου και γω πω μπραβο για την προσπαθεια, θα επισημανω καποια λαθη που ισως πρεπει να διορθωθουν για την ομαλη πορεια του ενυδρειου σου.
Αν κανω λαθος να με διορθωσει οποιος ξερει.
Τα ψαρια ειναι πολλα και σε αριθμο και σε ειδη.
Με λαθος σχηματα σε σχεση αρσενικων θηλυκων για καθε ειδος. (λεει στη δεξια στηλη Stocking Ratio (http://www.theaquariumwiki.com/Stocking_Ratio) 1:2 M:F, 1 αρσενικο:2 θηλυκα)
Με λαθος αριθμο ατομων στο κοπαδι μερικων ειδων.
Πολλα διαφορετικα κοπαδοψαρα που το ενα σπαει το κοπαδι του αλλου με αποτελεσμα να μην υπαρχει το ενα και ισχυρο κοπαδι που βλεπουμε και χαιρομαστε την συμπεριφορα του.
Εχεις μεσα και ζωοτοκα?
Κινουνται ολα στο ιδιο επιπεδο του νερου. κεντρο και 1-2 πανε και πιο πανω.
Ισως λοιπον χρειαζονται διορθωσεις στη συνθεση.
Κοιταξε λιγο τις απαιτησεις του καθε ειδους (σε συνθηκες νερου, περιβαλλοντος, συνθεσης κλπ) που εχεις.
http://www.theaquariumwiki.com/Hyphessobrycon_eques
http://www.theaquariumwiki.com/White_Skirt_Tetra
http://www.theaquariumwiki.com/Xiphophorus_hellerii
http://www.theaquariumwiki.com/Trichogaster_leeri
http://www.theaquariumwiki.com/Red_Eye_Tetra
http://www.theaquariumwiki.com/Gymnocorymbus_ternetzi
http://www.theaquariumwiki.com/SAE
http://www.theaquariumwiki.com/Thayeria_boehlkei

Κατα τα αλλα πολυ ωραιο ενυδρειο με πολυ μερακι φτιαγμενο (το καταλαβαινω εκ πειρας )
Ευχομαι καλη συνεχεια, κρατα το παντα ετσι ομορφο και περιποιημενο.

Φιλικα Δελτα:smt052

ΥΓ μετρησεις δεν εχεις κανει?

ΕΛΒΙΡΑ
12-05-08, 07:44
[quote=delta66;261173] Τα ψαρια ειναι πολλα και σε αριθμο και σε ειδη.

Εχεις απόλυτο δίκιο κ το ξέρω αλλά όταν το κατάλαβα ήταν αργά..όπως το παθαίνουν οι περισσότεροι δηλαδή!!! Δε θέλω να τα γυρίσω στο pet-shop!! Eιχα βάλει αγγελία να χαρίσω μερικά αλλά κανείς δεν ενδιαφέρθηκε!!!

Ευχαριστώ όλους για τα καλά σας λόγια!! Στην πίσω σειρα έχω φυτέψει κλαδέματα που δε φαίνονται!! Οταν μεγαλώσουν τα ομορφύνει κ άλλο!!!

xontros
12-05-08, 12:08
Καλή συνέχεια με τα κλαδέματα! Πολύ όμορφο έγινε με τις αλλαγές, και εφόσον μπεις σε ρουτίνα "συμμαζέματος" της "ζουγκλίτσας", θα γίνει ακόμα ομορφότερο!