PDA

Επιστροφή στο Forum : Βοήθεια!!!

KOKOBAS
24-01-08, 00:55
Σκέφτομαι να ξεκινήσω τη κατασκευή ενός ενυδρείου. Οι διαστάσεις θα είναι: 140 ύψος, 45 πλάτος και 80 ύψος. Έχω καταλήξει σε τζάμι 12χιλιοστών για το γύρω και 15 χιλιοστών για τη βάση. Συμφωνείται; Το καπάκι θα είναι από κόντρα πλακέ θαλάσσης. Η επόμενη ερώτηση έχει να κάνει με το φωτισμο. Σκέφτομαι για 3 Τ5 με ανακλαστήρα από καθρέφτη ή αλουμινόχαρτο, αλλά δε ξέρω αν έχω αρκετό χώρο σε 45 εκατοστά που θα είναι το πλάτος και επιπλέον μπορεί σας παρακαλώ κάποιος να μου εξηγήσει ή να με παραπέμψει σε άλλο άρθρο για το πως γίνεται η συνδεσμολογία με τις Τ5 και τι χρειάζεται να πάρω. Τέλος θέλω να φτιάξω ένα καπάκι από τζάμι για να αποφεύγω τις απόλειες νερού λογο εξάτμησης. Αυτό το καπάκι θέλω να είναι συρταρωτό. Ξέρει κανείς πως κατασκευάζετε αυτό. Το ενυδρείο θα έχει εύκολα φυτά και από ψάρια, για την ώρα λόγο απειριάς, μόνο ζωοτόκα, μιας και έχω πολλά να μάθω ακόμη μέχρι να φτάσω σε πιο δύσκολα ψάρια που θέλω. Το όνειρο είναι κάποια στιγμή να γίνει θαλασσινό.

PascM
24-01-08, 01:50
Το ύψος πόσο? 140 ή 80? και αφού σκέφτεσαι να το κάνεις αργότερα αλμυρό καλύτερα να το κάνεις ποιο βαθύ!
Το 45 δηλαδή θα σου πρότεινα να το κάνεις 55.

KOKOBAS
24-01-08, 08:48
Μήκος*Ύψος*Πλάτος 140εκ.*80*45. To 55 που μου λες αν ειναι σε πλάτος με ζορίζει γιατί θέλω να έρθει περασιά με ένα τοίχο. Αν πρέπει ωστόσο να το κοιτάξω.

PascM
24-01-08, 09:53
Ναι για πλάτος το προτείνω και πάντα με το σκεπτικό αργότερα να το κάνεις θαλασσινό! Αν σε βόλευε π.χ. το 50 είναι επίσης μια καλή διάσταση για πλάτος.
Βέβαια εφόσον υπάρχει αυτή η σκέψη θα έπρεπε να εντάξεις στα κατασκευαστικά σου σχέδια και την δημιουργία sub που βολεύει είτε γλυκού είτε αλμυρού ενυδρείο να κάνεις.

KOKOBAS
24-01-08, 10:34
Το σχέδιο παρακάτω, αν και είναι χάλια, είναι αυτό που θέλω να φτιάξω. Τα ερωτηματα μου είναι:
1. τι διάμτρο πρέπει να είναι ο σωλήνας ωστε να περνάει αρκετό νερό.
2. Τα 15 εκ. που έχω διαφορά θα κάνουν πολύ θόρυβο όταν πέφτει το νερό.
3. Με ποιο εξάρτημα πετυχαίνω την απορόφηση του νερού από το ενυδρείο στο βοητικό(φίλτρο)
4. με ποιο εξάρτημα πετυχαίνω να επιστρέφετε το νερό στο ενυδρείο(από φιλτρο)
5. Τι φίλτρα πρέπει να βάλω στο βοηθητικό και με ποια σειρά?
Ευχαριστω εκ των προτέρων.

Iann_is
24-01-08, 11:42
Για τις λάμπες θα χρειαστείς ένα ηλεκτρονικό balast και στεγανά ακροφήσια μόνο.
Δεν ξέρω αν υπάρχει 3x(Χ)W balast οπου (Χ) τα watt που θέλεις για να βάλεις και τις τρείς λάμπες σε ένα, ή αν θα πρέπει να βάλεις 1 2x και ένα μονό.
Είναι πολύ ευκολο όμως. Μην ανησυχείς...

KOKOBAS
25-01-08, 08:50
Σε ευχαριστώ για τις απαντήσεις στο θέμα με το φως. Είναι πολύ εύκολο, αλλά με βλέπω να σας πρίζω. Με τις άλλες ερωτήσεις για το τζάμι, ξέρει κανείς να μου απαντήσει. Ο λόγος που ρωτάω είναι για να καταλάβω τι τρύπες πρέπει να κάνω. Επίσης στο παραπάνω σύστημα θα χρειαστώ skimmer?
-------------------------
-------------------------
sas parakalw opoios kserei na me voithisei stis proigoumenes erwtiseis. Episis tha ithela na rwtisw an to pisw mou tzami einai se ayto to sxedio kai o swlinas pou odigei sto katw enydreio pernaei pisw apo to enydreio.