PDA

Επιστροφή στο Forum : Απόδραση apple snail


elaira
23-01-08, 15:08
Καλησπέρα σε όλους!!!

Πρώτο μου post στο gab και πριν αφηγηθώ την ιστορία μου θέλω να σας ευχαριστήσω για τις άπειρες χρήσιμες πληροφορίες που έλαβα διαβάζοντας. Με βοήθησαν απίστευτα πολύ στο να στήσω τα 2 μου ενυδρεία και να τα ευχαριστιέμαι καθημερινά!

Στο προκείμενο λοιπόν, στο 70λιτρο φυτεμένο μου ενυδρείο εκτός από τα guppies που φιλοξενώ έχω και 2 apple snails. Το ένα το φωνάζουμε χαιδευτικά "Άτλαντα" γιατί δεν αφήνει σε ησυχία το ξύλο που έχω μέσα και όλο σφηνώνει από κάτω του και το μετακινεί! Σήμερα το πρωί λοιπόν ακούω μέσα στον ύπνο μου τον ήχο που κάνουν τα σκυλιά όταν μασουλάνε κάτι σκληρό...ο λόγος που σηκώθηκα να δω τι γίνεται είναι γιατί εκτός από τα ενυδρεία μου έχω και 2 σκυλάκια και δε μου αρέσει να μασουλάνε πράγματα μέσα στο σπίτι. Βλέπω λοιπόν τη μικρή μου Ζούμπη να έχει ένα apple snail στο στόμω της και να ταλαιπωριέται να το μασήσει!!! Πανικόβλητη το παίρνω και το βάζω σε ένα ποτηράκι με νερό ενυδρείου...Είχε ραγισμένο το κέλυφος του σε 2-3 σημεία. Έμεινε κάμποση ώρα εκεί ακούνητο!Κάποια στιγμή είπα να ρίξω μια ταμπλετίτσα τροφή να δω αν θα αντιδράσει. Και εγένετω θαύμα! Ο Άτλαντας βγήκε δειλά δειλά, την άρπαξε και της άλλαξε τα πετρέλαια!

Η ερώτηση μου είναι η εξής: Δεδομένου του ότι η περίπτωση να έχει τραυματιστεί (ακόμα κι αν δε φαίνεται) είναι μεγάλη, υπάρχει κάτι που μπορώ να κάνω προληπτικά για επούλωση κλπ. ή το αφήνω στην τύχη του (βλ. απείρως χρήσιμες πληροφορίες από telemarketing :smt119που διαλαλούν την επληκτική ικανότητα των σαλιγκαριών να επουλώνουν μόνα τις πληγές τους:smt043);

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις σας,

Γωγώ.

Tolis
23-01-08, 15:13
Ριχτο πισω στο ενυδρειο του κι οτι γινει. Αν το αφησεις στο ποτηρι που εριξες και τροφη θα χαιρετησει συντομα.

netblues
23-01-08, 15:14
Αν εχει σπασει το κελυφος, δυστυχως δεν φτιαχνει, και μεσοπροθεσμα θα δημιουργησει προβληματα στο σαλιγκαρι...
Περα απο αυτό, καλες συνθηκες και φρεσκια τροφή και οτι γινει....

elaira
23-01-08, 15:15
Ξέχασα να το διευκρινήσω αυτό...το άφησα κανονικά πίσω στο ενυδρείοτην στιγμή που είδα κίνηση