Επιστροφή στο Forum : Μικρή λάμπα για μικρό ενυδρείο.
Ξέρω ότι υπάρχουν αλλά δεν μπορώ να βρω!!!
Θελω μια λάμπα για το 15λτ, με τον μονομάχο, μήκους 15 ή 20 ή 25 εκ.
Που μπορώ να βρω;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
Δεν θέλω να βάλω μικρό φωτιστικό πάνω από το ενυδρείο!
Μου είπαν να βάλω από τις απλές τις οικολογικές, έβαλα και δεν κάνει δουλειά, χαλάνε τα φυτά. Μόνο οι ανούμπιες δεν χαλάνε και οι κρυπτοκορίνες μείνανε στάσιμες! Ούτε ένα νέο φύλλο ούτε λίγη ανάπτυψη!
Aν δεν βάλεις φωτιστικό πως θα στηρίξεις τη λάμπα ;
:confused::confused::confused:
Μα ... εννοώ να μην βάλω κάποιο λαμπατέρ ή λάμπα γραφείου να κρέμεται από πάνω. Θέλω να είναι η λάμπα μέσα στο καπάκι.
Συγνώμη αν δεν χρησημποποιώ σωστή ορολογία, αλλά ... τόσα ξέρω από ηλεκτρολογικά, τόσα λέω :rolleyes: :D
Λάμπα μέσα στο καπάκι λίγο δύσκολο lucy, εκτός και αν πιάνουν τα χέρια κάποιου γνωστού σου!
Η άλλη λύση είναι φωτιστικό ενυδρειακό με "μανταλάκι" που να πιάνει στο γυαλί, αλλά αυτά δουλεύουν χωρίς καπάκι.
Δες εδώ στο #11 πως το έκανα εγώ στο δικό μου 15λιτρο: http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=22319&highlight=%EC%EF%ED%EF%EC%E1%F7%EF%E5%ED%F5%E4%F1% E5%E9%EF
Πολύ εύκολο και με 6 ευρώ μόνο...!!!;)
Λάμπα μέσα στο καπάκι λίγο δύσκολο lucy, εκτός και αν πιάνουν τα χέρια κάποιου γνωστού σου!
Η άλλη λύση είναι φωτιστικό ενυδρειακό με "μανταλάκι" που να πιάνει στο γυαλί, αλλά αυτά δουλεύουν χωρίς καπάκι.
Και τα δικά μου χέρια πιάνουν ...άντρες!!! μόνο εσείς τα ξέρετε όλα!!! :rolleyes: :D (αστειεύομαι ;) )
Δεν το θέλω το μανταλάκι χωρίς καπάκι, για να μην κάνει κανένα άλμα ο μονομάχος, άσε που δεν μου αρέσει!
Δες εδώ στο #11 πως το έκανα εγώ στο δικό μου 15λιτρο: http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=22319&highlight=%EC%EF%ED%EF%EC%E1%F7%EF%E5%ED%F5%E4%F1% E5%E9%EF
Πολύ εύκολο και με 6 ευρώ μόνο...!!!;)
Ναι αυτό μου κάνει! Αλλά το θέμα δεν είναι η βάση (πως να το πω η άσχετη; ) εκεί δηλαδή που θα βιδωθεί -τοποθετηθεί η λάμπα, αλλά η ίδια η λάμπα.
Για να εξηγήσω καλύτερα, έχω φως στο ενυδρείο, και το έβαλα στο καπάκι με πατεντούλα (σιγά το δύσκολο) που έφτιαξα μόνη μου. Αλλά δεν είναι κατάλληλη λάμπα για φυτά. Θέλω να βρω μικρή λάμπα για φυτά. το πως θα μπει δεν με απασχολεί, θα βρω τρόπο.
Εδώ στην Δράμα η μικρότερη που βρήσκω είναι 40 εκ. και δεν χωράει στο καπάκι.
http://www.arcadia-uk.info/product.php?pid=46&mid=10&lan=en&sub=&id=
CHRISTOS222
23-01-08, 13:42
Πως το εχεις στερεώσει?
έκοψες το καπάκι και το έβαλες από πάνω?
Τότε θα ψάξεις/παραγγείλει μια "ροζ"...
Έχει Τ5 σε λίγα watt...
Εγώ σε αυτό εχω daylight αλλα από ότι μου είπε ένα πουλάκι που έχει την ιδια, κανει θαυματα η άτιμη.....:D
Nάτη η ροζ λαμπίτσα που προσαρμόζεται σε φωτιστικό γραφείου :
http://www.aquaristic.net/arcadia-original-tropical-compact-fuer-arc-pod.html?lang=1
Γιώργο αυτή μπαίνει στο συγκεκριμένο φωτιστικό...???
αυτό δεν έχεις και εσυ?
CHRISTOS222
23-01-08, 13:50
το φωτιστικό πως το έχετε στερεώσει?
κόψατε το καπάκι και το βάλατε από πάνω?
Στο συγκεκριμένο έχω μια OSRAM daylight 9W αλλά οι διαστάσεις είναι λογικά οι ίδιες.
Η Arcadia λέει για 165mm στα 9W
Γιώργο, Νεοκλή, σας ευχαριστώ!
Μήπως κάποιος επαγγελματίας το έχει για να μην μπλέξω με ιντερνετικές παραγγελίες;
Χρήστο εμένα ρωτάς για το καπάκι;
έστω βρε Γιώργο μου και την OSRAM! Που θα την βρω; ποιός έχει;
CHRISTOS222
23-01-08, 14:13
Γ
Χρήστο εμένα ρωτάς για το καπάκι;
Τον Νεοκλή ρωτούσα αλλά μάλλον ποστάραμε πολύ ταυτόχρονα και έγινε μπέρδεμα.
Κάνεις μία μακρόστενη τρύπα και η λάμπα απλά κάθεται πάνω....
Μετά με λίγη μονωτική μαύρη σταθεροποιείς την λάμπα για να καλυφθούν και τυχόνν μικρές τρύπες.... :rolleyes:
εγω ετσι το χα κανει αρκετη σιλικονη και στερεωνεται μια χαρα και το φιλετακι φελιζολ γυρω γυρω για να σηκωθει ποιο ψηλα το καπακι να γεμησει ποιο πανω το ενυδρειο και να ειναι και ποιο ψηλα απο το νερο η λαμπα
CHRISTOS222
24-01-08, 10:53
steady, την λάμπα την εχεις κολλήσει πάνω σε φελιζολ η πάνω στο καπάκι? Περιμετρικά του φωτιστικού φαίνετε το φελιζολ.
πανω στο καπακι εχει κοληθει και το περιμετρικο φελιζολ μπηκε για να κραταει ποιο πολυ μια παχια γραμμη σιλικονη πανω το φωτιστικο μετα δυο παχιες γραμμες δεξια αριστερα και ειναι οκ@!
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.