PDA

Επιστροφή στο Forum : Τροπικά φυτά στον πάγο!!!


lucy
23-01-08, 11:34
Το καλοκαίρι έβαλα στην λιμνούλα κλαδέματα από Hygrophila polysperma και egeria densa.

Πέρασε ο καιρός και παρακολουθούσα τα φυτά, τα οποία δεν καταστρέφονταν από τις ολοένα και χαμηλότερες θερμοκρασίες!
Ώσπου ήρθε και ο πάγος και κάλυψε την λιμνούλα μ' ένα πολύ λεπτό στρώμμα, στο σημείο που δεν την είχα καλύψει με νάιλον.

Λέω τώρα πάνε τα φυτά!
Ήρθαν οι αλκυονίδες μέρες και πήγα (μετά από πολλές μέρες) να δω την λιμνούλα.

Τα φυτά ήταν πνιγμένα στην άλγη αλλά ολοζώντανα, θαλερά, ακέραια!!!
Τροπικά φυτά!!! Οπότε στις σημειώσεις μου για τις θερμοκρασίες αυτών των φυτών θα βάλω την χαμηλότερη 0 οC !!!!!!!!!!!!!!!

Την άνοιξη θα βάλω κι άλλα είδη!!! Οι δοκιμές συνεχίζονται!;)

Zorba_The_Freak
23-01-08, 11:50
Η δικια μου εχει φτασει μεχρι 8 C μεχρις στιγμης και η βαλισνερια, η λευκοκεφαλα, η κρυπτοκορυνα + αυτα που ειπες εσυ, ζουν και βασιλευουν.

lucy
23-01-08, 13:00
Η δικια μου εχει φτασει μεχρι 8 C μεχρις στιγμης και η βαλισνερια, η λευκοκεφαλα, η κρυπτοκορυνα + αυτα που ειπες εσυ, ζουν και βασιλευουν.
Τα σημειώνω κι αυτά λοιπόν!
Την βαλισνέρια την είχα ξεχάσει! Κι αυτή έβγαλε τον χειμώνα μέσα στην γλαστρολίμνη!

alati
02-02-08, 22:44
Εχω σε ένα ενυδρείο 40lt εδώ και 3 μήνες τα εξής : Alternanthera reineckii 'Pink' (roseafolia), Crinum thaianum, Vallisneria americana (gigantea), & Egeria densa, στο μπαλκόνι του σπιτιού και μεγαλώνουν αργά αλλά σταθερά. Θερμοκρασίες περιβάλλοντος αλλά τα χτυπάει ήλιος από τις 13.00 έως την δύση

Zorba_The_Freak
10-02-08, 17:41
Τελικα η κρυπτοκορυνες δεν αντεξαν.

Βεβαια πιο εγκυρο συμπερασμα θα βγαλουμε τον επομενο χειμωνα, μιας και φετος τις εβγαλα απο 26 C και τις εβαλα κατευθειαν στους 10.

Την ανοιξη, μολις ανεβει λιγο η θερμοκρασια θα ξαναβαλω και θα δουμε αν προσαρμοστει και επιζησει τον επομενο χειμωνα...

lucy
18-02-08, 09:17
Δεν άντεξε και η Hygrophila polysperma. Κάποια στιγμή άρχισε να χάνει τα φύλλα της και σιγά σιγά διαλύθηκε σε κομμάτια. Να σημειώσουμε όμως ότι ήταν πολύ κοντά στην επιφάνεια του νερού, ενώ η egeria densa είναι πιο βαθιά και προς το παρόν μοιάζει να αντέχει ακόμα.