Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : Καλοδεχουμενη η οποιαδηποτε βοήθεια

zaher
22-01-08, 21:18
Καλησπερα σε ολους..
εχω ενυδρειο 60λ της Rena...μου το εστησε ενας γνωστος..
στο βυθο "αμμο" (εκ των υστερων διαβασα οτι δεν ειναι καλη επιλογη), ψευτικα φυτα, 1 πετρα , 2 ξυλα(ριζες.?? δε ξερω) και τα ψαρια μου ειναι 2 gold gouramis,2 pearl gouramis kai 2 placostumus...
απο φιλτρα και αντλιες εχω του ενυδρειου...(2 μαυρα σφουγγαρια και καμια 15αρια αστερια)
χρησιμοποιω 1φορα/εβδομαδα το stress zyme και σε καθε αλλαγη του νερου (περιπου ανα 20 μερες το stress coat)
για μετρησεις εχω προμηθευτει test strips 5in1 της Tetra
No3 50mg/l
No2 0
GH 10-14d
KH 6-7d
ph 7

θα χαρω να ακουσω τις συμβουλες-παρατηρησεις σας και να δωσω διευκρινησεις σε οποιεσδηποτε ερωτησεις σας..ευχαριστω προκαταβολικα

Raven
23-01-08, 00:11
Γεια σου φιλε μας ! Καλο θα ηταν πριν απο οποιοδηποτε σχολιο να μας πεις ποσο καιρο λειτουργει το ενυδρειο σου. Το στρωσιμο πως το εκανες; Γιατι εβαλες ψευτικα φυτα και οχι αληθινα και τι φωτισμο εχεις.Επισης την σημαντικοτερη μετρηση ,αυτη της αμμωνιας NH3\NH4. Tα στικς ομως απ οτι λενε δεν ειναι πολυ αξιοπιστα,σε αντιθεση με τα υγρα τεστ της ιδιας εταιρειας.

zaher
23-01-08, 18:51
το ενυδρειο το εχω γυρω στους 2 μηνες...για 1 εβδομαδα το αφησα με τα φαρμακα να δουλεψει και μετα εβαλα τα ψαρια...δεν εβαλα φυσικα φυτα γιατι δε γνωριζα και αποτι ειπα, μου το εστησε ενας γνωστος...υπαρχει η δυνατοτητα να το κανω τωρα??...φωτισμος του ενυδρειου 15W...δεν εχω χρησιμοποιησει αμμωνια για στρωσιμο..παρολα αυτα πρεπει να κανω μετρηση???

george
23-01-08, 20:48
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=13655

Φυσικά και πρέπει να κάνεις μετρήση για αμμωνία.
Αλλαγές νερού κάθε πότε κάνεις ;

zaher
23-01-08, 20:53
καθε 15-20 μερες...απο τη στιγμη που τα Νο2 ειναι μηδεν δε σημαινει οτι ο κυκλος εχει γινει..??? το εχω διαβασει...

george
23-01-08, 20:57
Kάπου τα έχεις μπερδεμένα :rolleyes: