Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : Τι έχει;

snappys
17-01-08, 15:42
Εχω ένα γκούραμι κ ξαφνικά δεν κολυμπάει σωστά.ανεβαίνει στην επιφάνεια να φάει κ μετά πέφτει σιγά σιγά στον πάτο λες κ έχει καταπιεί πέτρα.τα αλλά ψάρια είναι μια χαρά.τα πτερύγια του είναι κανονικά κ δεν έχει κάποιο εξωτερικό σημάδι αρρώστιας.τι να κάνω;

klaz
17-01-08, 16:01
για αρχη αλλαγη νερου.

snappys
06-02-08, 19:05
Το γκουράμι που ανέφερα παραπάνω είναι ακόμα ζωντανό.Το εχω σε μια γυάλα εδώ και 3 βδομάδες με θερμοκρασία 24βαθμούς.Τρώει κανονικότατα.Εξωτερικά δεν εχει εμφανίσει τίποτα.Οταν σηκώνεται να φάει τα πτερυγια του ειναι ανοίχτα.Το μόνο προβλημά του ειναι οτί δεν μπορεί να κολυμπίσει.Από έναι pet shop μου έδωσαν κάτι χαπια της sera, baktopur direct.Δεν είχαν κανένα αποτέλεσμα.Από μακρυά νομίζεις οτί είναι ψωφιο αλλά αν πας κοντά σηκώνεται για να το ταίσεις.Ξέρει καποιος τι έχει;

crazyio
06-02-08, 19:41
άν έκανες θεραπεία με το bactopur σε όλο το ενυδρείο θα χρειαστείς σε λίγες μέρες άνθρακα στο φίλτρο σου για να το απομακρύνεις και να έχεις υπόψην σου πως η βιολογία σου καταστρέφεται (αν όχι 100% σε αρκετά μεγάλο βαθμό) οπότε το νού σου για αμμωνία ..

Για πές μας πώς έκανες την θεραπεία με το bactopur ..

snappys
07-02-08, 00:32
Εχω το ψάρι σε μια μεγάλη γυάλα 10 λίτρων.έριξα την ανάλογη ποσότητα του χαπιού το άφησα για 3 μέρες κ μετά έκανα αλλαγή το 50% του νερού.όπως λέει κ στις οδηγίες.εχω κ ένα πολύ μικρό φίλτρο μέσα.στο 100άρι ενυδρείο που ήταν μαζί με 2 σκάλαρια κ 1 γλυφτη δεν έριξα τίποτα.τα υπόλοιπα ψάρια είναι υγείεστατα.δεν είχα κανένα άλλο κρούσμα.έπρεπε να ρίξω κ στο ενυδρείο;έχουν περάσει πάνω από 3 βδομάδες.υπάρχει κάτι που μπορώ να ρίξω στο ενυδρείο μου προληπτικά χωρίς να επηρεασω την βιολογία του νερού;