Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : Είμαι ανοιχτός σε προτάσεις!!!!!!

flying_guardian
16-01-08, 23:45
σε 1 βδομάδα αποκτώ το 1ο μου ενυδρίο. 213lt, DIY. σκοπευω να το κανω κοινονικο με φυτα.
Ψαρια:
4 tiger barb
4 rubby barb
4 gold barb
4 green barb
1 πλακοστομο ή 1 Hypancistrous zebra L 46 ή L66
2 labeo bicolor
2 Synchiropus splendidus
2-3 Labidochromis
1-2 Aphyosemion gardneri
Αυτά έχω κατά νου! Είμαι λοιπόν στην διάθεση των εμπειρότερων για να ακούσω απόψεις! τι να μην βάλω, τι να βάλω, ποιά τεροιάζουν με ποιά και ποιά όχι! Όπως επείσις, τι φυτά θα μπορούσα να βάλω!!!!!
Ευχαριστώ εκ των προτέρων!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

speargunner
17-01-08, 19:37
:smt119 :smt103 :smt119 Αδερφέ,η σύνθεσή σου είναι η επιτομή της...παγκοσμιοποίησης;) στην ενυδρειολογία!!!!Παντρεύεις α)ελαφρώς όξινα-ουδέτερα(σχεδόν όλα τα ψάρια σου)με έντονα αλκαλικά(labidochromis)περιβάλλοντα!!β)Ασία με Αμερική,Αφρική,ακόμη και...Ωκεανία!!!γ):arrow: το κορυφαίο:γλυκό με θαλασσινό νερό(το synchiropus splendidus πώς σου ήρθε;;;!!)Πάρτο αλλιώς:τι παραμέτρους νερού έχεις στο ενυδρείο;Για να δούμε τι μπορείς να φιλοξενήσεις πιο εύκολα.

chris129
17-01-08, 19:47
μην πυροβολητε τον πιανιστα (νεος ) απλα εξηγηστε του τι πρεπει να κανει:p

speargunner
17-01-08, 20:05
μην πυροβολητε τον πιανιστα (νεος ) απλα εξηγηστε του τι πρεπει να κανει:p
Του είπα να "το πάρει αλλιώς"!!:smt003 :smt003

Ryu
17-01-08, 20:09
ρε παιδια δεν το εχει φτιαξει ο ανθρωπος ακομα το ενυδρειο,σε 1 βδομμαδα λεει οτι θα το εχει και απλα μας αναφερει τα ψαρια που του αρεσουν και περιμενει απο εμπειροτερους να του πουν μια συνθεση απο αυτα που του αρεσουν....
παρε πρωτα με το καλο το ενυδρειο,στρωσ΄το και μετα βλεπεις τι θα βαλεις!

flying_guardian
17-01-08, 20:30
ρε παιδια δεν το εχει φτιαξει ο ανθρωπος ακομα το ενυδρειο,σε 1 βδομμαδα λεει οτι θα το εχει και απλα μας αναφερει τα ψαρια που του αρεσουν και περιμενει απο εμπειροτερους να του πουν μια συνθεση απο αυτα που του αρεσουν....
παρε πρωτα με το καλο το ενυδρειο,στρωσ΄το και μετα βλεπεις τι θα βαλεις!

Παίδες........ Ηρεμήστε!!!!!
Μην τσακώνεστε επειδη εγω λεω βλακειες!!!
θελω να ξερω τι ψαρια θα βαλω για να το στρωσω καταλληλα. δεν θελω να το στρωσω και μετα να δω τι κανει για εκει μεσα!!! τωρα οσο για την κιχλιδα........ πεσ τε οτι δεν την ανεφερα! χαζομαρα μου! αλλα για το θαλασσινο εχω το ακαταλογιστο, μιας και δεν το ηξερα οτι ειναι θαλασσινο!!! σορρυ!:( :( :( :( :( :smt102 :smt102 :smt102 :smt102 :smt102

speargunner
17-01-08, 20:50
:smt056 Μη στενοχωριέσαι και συνέχισε να ρωτάς!!:smt038 Όλοι είμαστε πρόθυμοι να βοηθήσουμε,όπως βοηθηθήκαμε(και συνεχίζουμε ακόμα!)όταν πρωτοξεκινήσαμε!Συγγνώμη αν έδωσα στο post μου αυστηρό τόνο,δεν είχα τέτοιο σκοπό,απλά δεν κατάφερα να συγκρατήσω την έκπληξή μου!

flying_guardian
17-01-08, 20:56
[quote=speargunner;229468]:smt056 Μη στενοχωριέσαι και συνέχισε να ρωτάς!!:smt038 Όλοι είμαστε πρόθυμοι να βοηθήσουμε,όπως βοηθηθήκαμε(και συνεχίζουμε ακόμα!)όταν πρωτοξεκινήσαμε!Συγγνώμη αν έδωσα στο post μου αυστηρό τόνο,δεν είχα τέτοιο σκοπό,απλά δεν κατάφερα να συγκρατήσω την έκπληξή μου![/q

Βρε εσύ καλά έκανες και είχες αυτόν τον τόνο! Για να καταλαβαίνω και εγω πότε ρωτάω μ....ιες!!!!!:D :D :D
Παρεπιμπτόντως, τι να κάνω με τον διάκοσμο; Από που να προμιθευτώ πέτρες; Μου είπαν πως ο ασβεστόληθος δημιουργεί προβλήματα! Με τον πυλό τι παίζει; Γιατί έχω δει πολλά ενυδρία με πύλινα διακοσμιτικα!

speargunner
17-01-08, 21:24
Ο διάκοσμος,πέρα από θέμα αισθητικής,είναι και θέμα χημείας που θες να έχει το νερό σου,δηλαδή υπάρχουν υλικά που επηρεάζουν τις χημικές παραμέτρους του νερού(GH,KH,PH)με διάφορους τρόπους.Γι αυτό σε ρώτησα προηγουμένως για τις τιμές αυτές.Ο ασβεστόλιθος ανεβάζει τις προαναφερθείσες τιμές,ο δε πυλός είναι ουδέτερος.Το τι θα βάλεις εξαρτάται κατα πολύ απ΄τα ψάρια που θες να'χεις!

flying_guardian
17-01-08, 21:31
Ο διάκοσμος,πέρα από θέμα αισθητικής,είναι και θέμα χημείας που θες να έχει το νερό σου,δηλαδή υπάρχουν υλικά που επηρεάζουν τις χημικές παραμέτρους του νερού(GH,KH,PH)με διάφορους τρόπους.Γι αυτό σε ρώτησα προηγουμένως για τις τιμές αυτές.Ο ασβεστόλιθος ανεβάζει τις προαναφερθείσες τιμές,ο δε πυλός είναι ουδέτερος.Το τι θα βάλεις εξαρτάται κατα πολύ απ΄τα ψάρια που θες να'χεις!

Τα ψάρια που θα βάλω, είναι πάνω κάτω αυτά που γράφω στην αρχή του θέ,ατος! Εκτός φθσικα απο το θαλασσινό και τις κιχλίδες! Επιπλεόν και μία Atyopsis moluccensis! κάτι σαν καραβίδα είναι μόνο που αντί για δαγκάνες, έχει 2 χωνιά που φιλτράρουν το νερο!!!! Όσον αφορα τις πατρίδες των ψαριών τι πρόβλημα υπάρχει εαν ταιριάζουν οι παράμετροι του νερού (pH,GH,KH, θερμοκρασία);

speargunner
17-01-08, 23:13
Εάν ταιριάζουν οι παράμετροι του νερού,δεν υπάρχει ουσιαστικό πρόβλημα.Τα ψάρια δε που σκέφτεσαι να βάλεις ζουν σε πιο όξινα και μαλακά νερά απ'αυτά της Θεσ/νίκης,είναι όμως αρκετά ευπροσάρμοστα και στα σκληρότερα δικά μας(δεν ισχύει αυτό για το gardneri).