Επιστροφή στο Forum : Ερώτηση για το στρώσιμο του ενυδρίου!!!!
flying_guardian
16-01-08, 22:18
Όταν ο πατέρας μου έστρωσε το ενυδρίο του (120lt), δεν ακολούθησε τον κύκλο του αζώτου! Δεν περίμενε να αναπτυχθούν τα βακτήρια από μόνα τους, αλλά τα έβαλε μόνος του σε μορφή ταμπλετών, ή σκόνης! Είναι αυτό ευφηκτό;
Τα έτοιμα σκευάσματα βοηθούν λιγο αλλά δεν εγκαθιστούν τα βακτήρια όπως λένε στο φίλτρο!
flying_guardian
16-01-08, 23:07
Τα έτοιμα σκευάσματα βοηθούν λιγο αλλά δεν εγκαθιστούν τα βακτήρια όπως λένε στο φίλτρο!
Άρα; πρωτείνεις την μέθοδο της αμμωνίας; Και οι δύο μέθοδοι ταυτόχρονα, δουλεύουν; Εννοώ μπορουν να συνυπάρξουν η αλληλοαναιρούνται;
Τα έτοιμα σκευάσματα σου παρέχουν τα πρώτα βακτηρίδια. Μετά με κάποιον τρόπο αυτά θα πρέπει να τραφούν ωστε να αρχίσουν να πολλαπλασιάζονται και να εγκαθίστανται στο φίλτρο σου. Άρα θα πρέπει να τα ταΐζεις και ένας τρόπος είναι αυτός με την αμμωνία.
Ο ποιο γρήγορος βέβαια είναι το μπόλι!! (Από ενυδρείο συνχομπίστα που θα ξέρει στα μέτρα του δυνατού αν υπάρχουν αρώστειες).
Τα ετοιμα βακτηριδια μπορουν να "ταιζονται" και με τριμμενη τροφη.
flying_guardian
17-01-08, 16:51
Τα ετοιμα βακτηριδια μπορουν να "ταιζονται" και με τριμμενη τροφη.
Παιδιά σας ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές σας! Βέβαια τον να πάρω έτοιμα βακτήρια από άλλο ενυδρίο, δεν παίζει, μιας και δεν έχω γνωστό με ενυδρίο για να μου δώσει "μπόλι". Φυσικά τις υπόλοιπες μεθόδους μπορώ άνετα να τις ακολουθήσω ευλαβικά!!!!!:p :p :p :smt035 :smt035 :smt035
Παιδιά σας ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές σας! Βέβαια τον να πάρω έτοιμα βακτήρια από άλλο ενυδρίο, δεν παίζει, μιας και δεν έχω γνωστό με ενυδρίο για να μου δώσει "μπόλι". Φυσικά τις υπόλοιπες μεθόδους μπορώ άνετα να τις ακολουθήσω ευλαβικά!!!!!:p :p :p :smt035 :smt035 :smt035
Φανταζομαι θα υπαρξουν αρκετοι προθυμοι Θεσσαλονικεις,απο εδω μεσα,για να σε "μπολιασουν"...:D
Φανταζομαι θα υπαρξουν αρκετοι προθυμοι Θεσσαλονικεις,απο εδω μεσα,για να σε "μπολιασουν"...:Dπερνα να πιουμε κανα καφε....:rolleyes:
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.