Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : Γενικές απορίες...

Iann_is
16-01-08, 11:07
Καλημέρα,
κατάφερα χθές να βάλω και δεύτερη λάμπα στο ενυδρειο απο το carefour που έχω. Ήθελα μια Sylvania Glo-Plus αν δεν κάνω λάθος λέγεται αλλα επειδή δεν έιχαν στο μαγαζί που πήγα μου πρότειναν την Sera plant color (http://www.e-pet.gr/product_info.php?cPath=111_133_151&products_id=2230&language=en).
Βέβαια το φώς που βγάζει είναι κατασπρο, καμια σχέση με το κοκκινο μπλε που περίμενα. Τέλος πάντων.

1ον: Το ballast της δευτερης λάμπας που ηταν προεγκατεστημένη σηκώνει μέχρι 50W και η λάμπα είναι 18W μαρκας xing-xing:confused: T8 στα 590mm. Τί μου προτείνετε να βάλω χωρίς να αλλάξω τπτ?

2ον: Πήρα το ph-minus της JBL για το μικρό μου ενυδρείο που θα κάνω την αναπαραγωγή. Είχα διαβάσει σε post edv οτι η επίδραση του είναι προσωρινή. Δηλαδή μειώνει το ph για καμια μερα δυο ή μέχρι να αλλάξω το νερό?
(ph βρύσης 7,2 ενυδρείου 7,2 και θα ήθελα να το πάω κοντά στο 6,5).
Σημ: Το ενυδρείο είναι 20 lt με κρεμαστό φιλτράκι ΧΩΡΙΣ χώρο για τυρφη. Έχει μέσα κερατόφυλο, java και βότσαλα.

3ον: Πήρα χθές και το τελικό υγρό τεστ που μου έλειπε για το species ενυδρείο μου, αυτο του ph (NH4,NO2,NO3 είχα ήδη). Ξέρω οτι έχει ξανασυζητηθεί το θέμα stick-υγρα αλλα έχω ακόμα μια απορία. Τα stick δεν είναι αξιόπιστα λόγο του υλικού που κάνουν την ανάλυση?λογο του χοντροκομένου φάσματος χρωμάτων στις μετρήσεις (πχ η κλίμακα του ph ειναι 6,5-7,2-8 κτλ)? ή γιατι φταίει ο ΟΤΕ? :cool: Ρωτάω γιατι και με τα υγρά πρέπει να είσαι λιγο φασματογράφος για να δεις το 7 με το 7,5 ph... Πόσο στοιχίζει ένα ηλεκτρονικό μέσο μέτρησης περίπου?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων και sorry για το μεγάλο post...

Iann_is
17-01-08, 16:21
1ον: Το ballast της δευτερης λάμπας που ηταν προεγκατεστημένη σηκώνει μέχρι 50W και η λάμπα είναι 18W μαρκας xing-xing:confused: T8 στα 590mm. Τί μου προτείνετε να βάλω χωρίς να αλλάξω τπτ?

Το απάντησα μόνος μου με δοκιμες :(

3ον: Πήρα χθές και το τελικό υγρό τεστ που μου έλειπε για το species ενυδρείο μου, αυτο του ph (NH4,NO2,NO3 είχα ήδη). Ξέρω οτι έχει ξανασυζητηθεί το θέμα stick-υγρα αλλα έχω ακόμα μια απορία. Τα stick δεν είναι αξιόπιστα λόγο του υλικού που κάνουν την ανάλυση?λογο του χοντροκομένου φάσματος χρωμάτων στις μετρήσεις (πχ η κλίμακα του ph ειναι 6,5-7,2-8 κτλ)? ή γιατι φταίει ο ΟΤΕ? :cool: Ρωτάω γιατι και με τα υγρά πρέπει να είσαι λιγο φασματογράφος για να δεις το 7 με το 7,5 ph... Πόσο στοιχίζει ένα ηλεκτρονικό μέσο μέτρησης περίπου?

Ας το ξεχάσουμε προς το παρόν...

2ον: Πήρα το ph-minus της JBL για το μικρό μου ενυδρείο που θα κάνω την αναπαραγωγή. Είχα διαβάσει σε post edv οτι η επίδραση του είναι προσωρινή. Δηλαδή μειώνει το ph για καμια μερα δυο ή μέχρι να αλλάξω το νερό?
(ph βρύσης 7,2 ενυδρείου 7,2 και θα ήθελα να το πάω κοντά στο 6,5).
Σημ: Το ενυδρείο είναι 20 lt με κρεμαστό φιλτράκι ΧΩΡΙΣ χώρο για τυρφη. Έχει μέσα κερατόφυλο, java και βότσαλα.

Για αυτο κάποιος μπορεί να βοηθήσει?

Tolis
17-01-08, 16:28
Πήρα το ph-minus της JBL για το μικρό μου ενυδρείο που θα κάνω την αναπαραγωγή.Κρατα το για να καθαριζεις τα αλατα στα τζαμια και μην το βαλεις στο ενυδρειο.
Τι αναπαραγωγη θες να κανεις?

Iann_is
17-01-08, 16:34
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=21975

Θέλω ph 6,5 και εχω 7,2 με 7,5 στο ενυδρείο

Ααα, απο ταίσμα θερμοκρασίες κτλ είμαι οκ μιας και οι κοιλίες έχουν φουσκώσει και τα χρώματα τους έχουν γίνει πολυ έντονα

Tolis
17-01-08, 16:38
Εμενα μου εχουν κατσει γεννες barbs με νερο βρυσης χωρις προβλημα. Μπορεις να βαλεις λιγακι τυρφη σε μια καλτσα στην εξοδο του φιλτρου αν θες.

Iann_is
17-01-08, 16:42
οκ, με δοκιμές ποσότητας μέχρι να φτάσω εκεί που θέλω?

klaz
17-01-08, 16:44
οκ, με δοκιμές ποσότητας μέχρι να φτάσω εκεί που θέλω?το μονο που θα καταφερεις,ειναι να στρεσαρεις τα ψαρια σου...
κανε αν θελεις αυτο που ειπε ο τολης.τιποτε αλλο...

Tolis
17-01-08, 16:45
Σε 20 λιτρα οι αλλαγες θαναι αποτομες, βαλε ελαχιστη ισα να σου βελτιωνει λιγο το νερο.
Μην ξεχνας οτι θα κανεις και συχνες αλλαγες νερου στη συνεχεια.