Επιστροφή στο Forum : κλαδεμα κερατοφυλλου
andreas213
15-01-08, 00:13
παιδια μηπως γνωριζετε πως κλαδευουμε το κερατοφυλλο?επισης μπορω το κομματι που θα κλαδεψω να το μεταφυτευσω στο γλαστρακι που το αγορασα?:confused: ετσι μου ειπε ο petshopας.ισχυει?
Βασικά το βγάζεις από το γλαστράκι!!!
Το κόβεις στο μήκος που θέλεις και το μεταφυτεύεις στο σημείο που σου αρέσει!
Και μετα απο λιγο καιρο σαπιζει το κατω μερος και το κερατοφυλλο παει στην επιφανεια του νερου οπου και ανηκει...
Εγω που δεν το θελω να επιπλεει κανω το εξης : το κανω ματσακι αφου το κοψω σε ενα ομοιομορφο υψος και το πιανω σε μια πετρουλα με λαστιχακι. Ετσι το ακουμπαω στο βυθο οπου θελω και αφου μεγαλωσει σε μερικες μερες επαναλαμβανω την διαδικασια.
andreas213
15-01-08, 10:08
σας ευχαριστω πολυ παιδια ολους.
andreas213
16-01-08, 19:38
να ρωτησω και κατι αλλο?το κερατοφυλλο εχει ριζα?τα κλαδεματα χρειαζονται να μεταφυτευτουν σε γλαστρακι η τα βαζουμε ετσι μεσα στο υποστρωμα και αναπτυσσονται?
Το κερατοφυλλο ειναι φυτο επιφανειας. Δεν εχει ριζα, δεν το φυτευουμε, κι αν το φυτεψουμε η το πιασουμε σε πετρουλες αργα η γρηγορα θα καταληξει στην επιφανεια.
και ποσο καιρο κανει να μεγαλωσει γιατι εγω εχω ενα κοματι περιπου 30 cm στην επιφανεια και δεν εχει μεγαλωσει καθολου 4 μηνες που το εχω μεσα στο ενυδρειο
Μπορει να μεγαλωσει και 2 εκ τη μερα... Μπας δεν εχεις αρκετα νιτρικα στο ενυδρειο σου και ¨πειναει¨;
μπορει σονια να ειναι και ετσι συνηθως οταν κανω αλλαγες νερου καθε εβδομαδα εχω το πολλη 40mg και αυτο την τελευταια μερα που κλεινει η εβδομαδα και παλι ομως δε θα μεγαλωνε λιγο:confused:
τα υγρα της τετρα αυτη την βαθμολογηση μου δινει και ειναι 40mg/l:p
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.