Επιστροφή στο Forum : απορια σε μετρησεις
καλησπερα παιδια.πριν λιγο εκανα μετρησεις στο νερο του ενυδρειου κ σε αυτο του δυκτιου.το kh συμγωνουσε στο 13.το gh ομως εδινε στο δυκτιο 13 κ στο ενυδρειο 23-24.τσεκαρα το χαλικι κ καποιες πετρες του ενυδρειου με κεζαπ κ δεν αφρισαν.μπορει να μου πει καποιος τι φταιει???
και μια χαζη ερωτησουλα τωρα.....:D :D η σκληροτητα ποια απο τα δυο ειναι???
Αν δεν είναι το χαλίκι όλο και κάτι άλλο θα είναι μέσα στο ενυδρείο που ανεβάζει την σκληρότητα! (GH= Γενική σκληρότητα) (KH= Ανθρακική σκληρότητα).
Με τι τεστ μετράς?
με υγρα τεςτ της σερα μετραω.δεν μπορω να σκευτω κατι αλλο το οποιο να ειναι υποπτο:confused: :confused:
οταν λεμε εχω σκληροτητα χ,ψ...ποια απο τις δυο εννοουμε??
Το ποιο ύποπτο είναι τα υγρά της sera.
Όταν λέμε σκληρό νερό μιλάμε για GH κυρίως.
chemical mac
15-01-08, 19:00
εγώ νομίζω ότι αυτό που μας ενδιαφέρει περισσότερο είναι η ανθρακική σκληρότητα (kH). τα παλιογκάπυ σου ούτως ή άλλως θέλουν σκληρό νερό οπότε τι ψήνεσαι; Και προς αποφυγήν παρεξηγήσεων για τα υγρά τεστ της σέρα, όλη η αναμπουμπούλα που έχει δημιουργηθεί γύρω τους αφορά την αστοχία στο γυάλινο φιαλίδιο. η βαθμονόμηση του είναι λάθος. μπορείς να χρησιμοποιήσεις σύριγγα από φαρμακείο (πιο εύκολο είναι να σου κάτσει το joker παρά να έχει αποκλίσεις στη βαθμονόμηση της) οπότε πένεις νερό με τη σύριγγα και γεμίζεις τοη γυάλινη κυβέτα (στρόγγυλο φιαλίδιο). αν έχεις κάνει όλα τα παραπάνω και παρόλα αυτά έχεις τέτοιες αποκλίσεις....κάποια βλακεία έχεις κάνει :D :D :D
Όταν λες οτι η βαθμονόμηση είναι λάθος?
chemical mac
15-01-08, 19:48
Στο γυάλινο φιαλίδιο η γραμμή των 5ml δεν αντιστοιχεί σε 5ml αλλά λιγότερο, με αποτέλεσμα να σου δίνει ότι αποτελέσματα θέλει.
εγώ νομίζω ότι αυτό που μας ενδιαφέρει περισσότερο είναι η ανθρακική σκληρότητα (kH). τα παλιογκάπυ σου ούτως ή άλλως θέλουν σκληρό νερό οπότε τι ψήνεσαι;τα παλιογκαπυ μου θα παρουν ποδι μετα την εξεταστικη γιαυτο το ψαχνω το θεμα.... Και προς αποφυγήν παρεξηγήσεων για τα υγρά τεστ της σέρα, όλη η αναμπουμπούλα που έχει δημιουργηθεί γύρω τους αφορά την αστοχία στο γυάλινο φιαλίδιο. η βαθμονόμηση του είναι λάθος.μπορει να παιζει κ αυτο αλλα το προβλημα ειναι οτι σε αυτα τα λανθασμενα εστω 5μλ μου δεινει μεγαλητερες τιμες μεσα στο ενυδρειο αντι του δικτυου αν και το τεστ με το κεζαπ δεν εδειξε τιποτε ασβεστολιθηκο που να δικαιολογει την ανοδο αυτη μπορείς να χρησιμοποιήσεις σύριγγα από φαρμακείο (πιο εύκολο είναι να σου κάτσει το joker παρά να έχει αποκλίσεις στη βαθμονόμηση της) οπότε πένεις νερό με τη σύριγγα και γεμίζεις τοη γυάλινη κυβέτα (στρόγγυλο φιαλίδιο). αν έχεις κάνει όλα τα παραπάνω και παρόλα αυτά έχεις τέτοιες αποκλίσεις....κάποια βλακεία έχεις κάνει :D :Dαυτο το ενδεχομενο μου φενεται οτι παιζει...:D :D :D :D
macblack Στο γυάλινο φιαλίδιο η γραμμή των 5ml δεν αντιστοιχεί σε 5ml αλλά λιγότερο, με αποτέλεσμα να σου δίνει ότι αποτελέσματα θέλει.
Αυτο το επιβεβαιωνω και εγω.Χρησιμοποιησα μια φορα συριγγα και η σταθμη του νερου στο φιαλιδιο ξεπερασε την γραμμη. Ακριβως το ιδιο με τον dino99 παθαινω και εγω με την μετρηση GH. Το νερο της βρυσης ειναι 8 και των ενυδρειων 10-13 χωρις ασβεστολιθικα πετρωματα μεσα σε αυτα. Ανεξηγητο..
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.