PDA

Επιστροφή στο Forum : Βαλισνεριες και ανουμπια.

giagligian
14-01-08, 15:41
Μπορώ να "κλαδέψω" τις ρίζες της ανούμπιας που έχουν μεγαλώσει υπερβολικά, ή θα καταστρέψω το φυτό? Δηλαδή αν τις κόψω με ένα ψαλιδάκι το φυτό γιοκ?

Για τις βαλισνερίες, έχουν μεγαλώσει πάρα πολύ, και έχω κόψει 1 φορά μερικά φύλλα που είχανε σαπίσει με τον τρόπο που έχω διαβάσει εδώ μέσα. Σκέφτομαι να κόψω τα μεγάλα φύλλα που έχουν πιάσει όλη την επιφάνεια και σιγά σιγά καταντάει τραγική η κατάσταση. Όμως χαμηλά στα φυτά, δημιουργηθήκανε ρίζες και πάνω απτο χαλίκι! Με αυτές τι κάνω? τις κόβω και αυτές, ή προσπαθώ να βγάλω κλαδέματα? ή τις αφήνω όπως έχουν? (αν τις αφήσω θα είναι πάρα πολύ δύσκολο να τις κλαδέψω όμορφα)-+10

chemical mac
14-01-08, 16:47
τα runners από τις βαλισνέριες μπορείς να τα κόψεις και τα φυτά να τα ξαναφυτέψεις. με αυτό τον τρόπο κρατάς τις βαλισνέριες σε τάξη

crazyio
14-01-08, 16:50
αρκεί να μην κόψεις τους δρομείς με το που θα σκάσουν μύτη γιατί μπορεί να σταματήσει η ανάπτυξη του νέου φυτού ...
Άσε να μεγαλώσει λίγο και μετά κόβεις το νέο φυτό και το μεταφυτεύεις αλλού ..

giagligian
14-01-08, 17:02
Παιδιά ευχαριστώ, αλλά αυτό το γνωρίζω ήδη. Έχω βγάλει ήδη κλαδέματα και έχω δώσει. Η ερώτηση για τις βαλσινερίες είναι άλλη. Το κεντρικό φυτό, η αρχική ρίζα που είχα βάλει δηλαδή, έβγαλε και ρίζες πάνω απτο χαλίκι. Δηλαδή σαν να μεγάλωσε ο κορμός του? πως να το πω? Στην ουσία το ίδιο φυτό έχει και ρίζες οι οποίες δεν είναι μέσα στο χαλίκι αλλά μερικά εκατοστά πάνω απαυτό. Με αυτές τι κάνω? (δεν έχω βγάλει και φωτογραφία για να ανεβάσω. ελπίζω να μπορέσω να βγάλω μια μήπως και ξέρει κάποιος να μου πει)

Για την ανούμπια τι κάνω?