Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : CO2 σε ταμπλέτες??

yiafo
09-01-08, 11:13
Καλημέρα!!!!

Έχω ένα ενυδρείο 50λιτ. εδώ και δύο μήνες περίπου φυτεμένο μέ:
Lilaeopsis macloviana
Cryptocoryne
Hygrophila polysperma
Bacopa monnieri
Lobelia cardinalis
Limnophila sessiliflora
anybia congensis και κανά δυο ακόμα που δεν ξέρω τι είναι. Συνολικά 10 φυτά. Έχω υπόστρωμα και κάθε βδομάδα βάζω και λίγο υγρό λίπασμα. Τώρα τελευταία βλέπω την Hygrophila polysperma και Limnophila sessiliflora να σαπίζουν γιατί;;;; Επείσης επειδή το ενυδρείο μου είναι μικρούλι δεν θέλω να μπω στην διαδικασία με φυάλες CO2 ξέρεται αν υπάρχουν ταμπλέτες CO2 και αν κάνουν δουλειά?

Ευχαριστώ

PascM
09-01-08, 14:25
Γιατί δεν δοκιμάζεις το Flourish Excel ?

dinos99
09-01-08, 17:02
γιατι δεν φτιαχνεις ενα diy co2???και ελαχιστο κοστος εχει και ευκολα θα το φτιαξεις και μικρο ειναι.

Tolis
09-01-08, 17:38
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=9723

vega
09-01-08, 23:17
Επειδή η ερώτηση ήταν πολύ συγκεκριμένη από yiafo και έχω παρατηρήσει και από άλλες φορές ότι οι απαντήσεις είναι έμμεσες και όχι άμεσες, ναι μπορείς να χρησιμοποιήσεις ταμπλέτες CO2 και είναι της Sera γύρο στα 30 ευρώ και σου φτάνουν για 2-3 μήνες, απλά θα πρέπει να προσέξεις την δοσολογία λόγο του μικρού σου ενυδρείου.
Αυτές έχω και εγώ σε 80 λίτρων ενυδρείο και τα φυτά πάνε μια χαρά.… και υπάρχουν και οι εναλλακτικές λύσεις που σου πρότειναν και οι άλλοι συνχομπύστες.

yiafo
10-01-08, 11:11
Επειδή η ερώτηση ήταν πολύ συγκεκριμένη από yiafo και έχω παρατηρήσει και από άλλες φορές ότι οι απαντήσεις είναι έμμεσες και όχι άμεσες, ναι μπορείς να χρησιμοποιήσεις ταμπλέτες CO2 και είναι της Sera γύρο στα 30 ευρώ και σου φτάνουν για 2-3 μήνες, απλά θα πρέπει να προσέξεις την δοσολογία λόγο του μικρού σου ενυδρείου.
Αυτές έχω και εγώ σε 80 λίτρων ενυδρείο και τα φυτά πάνε μια χαρά.… και υπάρχουν και οι εναλλακτικές λύσεις που σου πρότειναν και οι άλλοι συνχομπύστες.

Ευχαριστώ:smt045