Επιστροφή στο Forum : Στα μέσα του στρωσίματος…..
sakisballoons
08-01-08, 19:28
Εδω και 2 βδομάδες περίπου στρώνω το πρώτο μου ενυδρείο. Είναι καρφούρ 96λίτρα.
Είχα ρίξει αρχικά πολύ αμμωνία λόγω όχι καλού υπολογισμού. Περίμενα να πέσει αλλα ήταν τόσο πολύ που αναγκάστηκα και άδειασα το 90% του νερού. Μετά ήταν η αμμωνία σχεδόν στο 5mg/l. Μέτραγα καθημερινά να δω αν πέσει για να συμπληρώσω έτσι ώστε να την κρατάω σταθερή στα 3mg/l αλλα δεν έπεφτε. Ήταν σχεδόν 2 βδομάδες σταθερά πάνω από 3 (4 - 5mg/l). Χτές βράδυ που μέτρησα είχε μηδενιστεί, είχαν εμφανιστεί ΝΟ2 (πάνω από τα όρια του τέστ) και ΝΟ3 (περίπου 80mg/l). Είναι λογικές αυτές οι μετρήσεις;
sakisballoons
08-01-08, 19:31
στο φίλτρο έχω σφουγγαράκι, μακαρονι και υαλοβάμβακα.
Πρέπει να βάλω και άνθρακα?
giagligian
08-01-08, 19:35
Τόλης ο Λάκωνας.... :D:D:D
sakisballoons
08-01-08, 19:36
εχω σκοπό να φυτεψω το ενυδρείο αλλα μου είπε ένασ φίλος παλιός στο χόμπυ να μην βάλω αληθινά φυτά γιατι τα τρώνε τα ψάρια και θα έχω πρόβληματα. Ισχύει αυτό?
giagligian
08-01-08, 19:40
Όχι αναγκαστικά... Υπάρχουν ψάρια που εξαφανίζουν οτιδήποτε φυτό υπάρχει μέσα (σχεδόν), και ψάρια που δεν τα ακουμπάνε καν. Άρα είναι στο χέρι σου η επιλογή ;)
sakisballoons
08-01-08, 19:45
και εγώ που δεν έχω ιδέα απο φυτά αλλα ούτε απο ψάρια πως θα επιλέξω;
Λακωνας mode off
Θα πρεπει να επιλεξεις πρωτα τι ψαρια θα βαλεις. Δες εδω http://www.tsamisaquarium.gr/periechomena.htm για μια πρωτη ιδεα, και αμα καταληξεις σε καποια ανακοινωσε τα κι εδω για να σιγουρευτουμε για συμβατοτητες μεταξυ τους κι αν ειναι οκ για τα λιτρα σου.
Αφου καταληξεις στα ψαρια, θα σου πουμε και αν κανουν με φυτα και τι φυτα.
Λακωνας mode on
sakisballoons
08-01-08, 20:08
οκ. σας ευχαριστώ πολυ.....
-------------------------
ερειξα μια ματιά και μ'αρεσουν τα εξής:
Leporinus fasciatus (http://www.tsamisaquarium.gr/Selides/Fish/leporinus_fasciatus.htm), cardinal tetra, Neon, Banded Rainbow, Τιγράκι, Distichodus-sexfasciatus (http://www.tsamisaquarium.gr/Selides/Fish/Dist_sexfasciatus.htm),, Apistogramma agassizii (http://www.tsamisaquarium.gr/Selides/Fish/agassizii.htm), Apistogramma cacatuoides (http://www.tsamisaquarium.gr/Selides/Fish/a_cacatuoides.htm), Mikrogeophagus ramirezi (http://www.tsamisaquarium.gr/Selides/Fish/ramirezi.htm), Paradise fish, γλείφτης.
Δεν ξέρω βεβαια ποια απο αυτά μπορουν να συμβιώσουν μαζι και με ποια φυτά, όπως επείσης και η ποσότητα των ψαριών. Αν μπορει κάποιος να μου βγάλει εναν συνδιασμό.
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.