Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : Γυάλινο ψάρι?

πλυμμήρας
08-01-08, 17:58
Φίλοι καλησπέρα.
Το λεγόμενο glassfish τί είναι?
Ρωτάω γιατί μου έφερε ένας ξάδερφος ένα τέτοιο και το έχω βάλει στο 60λιτρο που έχω το ζευγάρι των κριμπένσις?Είναι απειλή για το ζευγάρι μου?

Tolis
08-01-08, 18:20
http://www.thetropicaltank.co.uk/Fishindx/glasscat.htm

http://fishbase.sinica.edu.tw/summary/SpeciesSummary.php?id=10130

Ενα απο τα δυο υποθετω.
Δεν ειναι απειλη, αλλά ειναι κοπαδοψαρα, θελει παρεα.

Γενικως οταν παιρνετε ενυδρειο, φροντιστε να κανετε γνωστο σε συγγενεις και φιλους οτι ΔΕΝ θελετε ψαρακια για δωρα...

πλυμμήρας
08-01-08, 18:23
Τόλη το πρώτο είναι.Να το αφήσω στο ενυδρείο ή υπάρχει περίπτωση να φάει τα αυγά του ζευγαριού?

Tolis
08-01-08, 18:25
Τα αυγα οχι, τα μικρα δεν ξερω...
Μονο του αυτο το ψαρακι θα ειναι δυστυχισμενο. Θελει τουλαχιστον αλλους 4-5 συντροφους. (πολλα ψαρια για τα λιτρα σου).
Καλυτερα να το δωσεις.

πλυμμήρας
08-01-08, 18:29
Το αστείο της υπόθεσης είναι ότι ήθελε να μου κάνει δώρο κάποιο ψαράκι και τότε προσπάθησα με ευγενικό τρόπο να του εξηγήσω αυτό που ξέρουμε εμείς οι χομπίστες.Και εκείνος μου το έκανε έκπληξή.Πιτσιρικάς είναι οπότε καταλαβαίνεις...Δηλαδή αν πάρω 2-3 ακόμα θα είναι πολλά για το ενυδρείο?
Δεν ξέρω πως θα το πάρει όταν θα έρθει σπίτι και δεν το δεί...

lucy
08-01-08, 18:47
Δεν μπορείς να πεις ένα αθώο ψέμα; ότι τάχα δεν τα κατάφερε και πέθανε γιατί δεν ήταν το σωστό περιβάλον γι' αυτό.

Έτσι ίσως καταλάβει ότι προσπαθούσες να εξηγήσεις!

....λέω τώρα εγώ!

πλυμμήρας
08-01-08, 18:48
Δεν είναι ασχημη ιδέα lucy...

lucy
08-01-08, 19:00
Καλή επιτυχία τότε!

fishme1
08-01-08, 19:05
Είναι απειλή για το ζευγάρι μου?

μαλλον το ζευγαρι σου ειναι απειλη για το glassfish

giagligian
08-01-08, 19:24
Ρε παιδιά γιατί να πει ψέματα ο άνθρωπος??? Η αλήθεια ειναι η καλυτερη πάντα! Να του μιλήσει κανονικά και να του εξηγήσει ότι ήτανε πάρα πολύ ωραίο το δώρο του, όμως το μέγεθος του ενυδρείου και οι απαιτήσεις που έχει το ψαράκι δεν του επιτρέπουν να ζήσει εκεί μέσα.... Γιαυτό να πάνε μαζί να το αλλάξουνε να πάρουνε κάτι που θα είναι καταλληλότερο...

Δεν είναι ανάγκη να λέμε ψέματα για το παραμικρό.....

jimfytakis
08-01-08, 21:49
Νικο δωστο το ψαρακι!Τα γυαλια ειναι ευθραυστα!Επειδη το ξερω αυτο το ζευγαρι ειναι τρελος τσαμπουκας!